Danes so se rdeče-beli ponovno preselili v Umag, kjer jih je že čakala prva pripravljalna tekma od dveh, ki sta bili na sporedu v tem tednu.

Robert Pevnik, ki je na hrvaško obalo odpeljal 27 nogometašev je danes priložnost za igro ponudil dvaindvajseterici. Zaradi bolezni v kadru ni bilo Sandra Jovanovića, Gal Gorenak po krajši virozi še ni povsem nared, Loren Maružin, Tom Kljun in Samo Pridgar pa so danes še trenirali po posebnem programu. V

V prvem polčasu so varovanci Simona Rožmana večino polčasa imeli pobudo, nekaj krat je odlično posredoval Lan Jovanović, v 38. minuti pa je bil povsem brez moči, ko je mrežo iz bližine zatresel Marin Aničić. Rdeče-beli so v prvem delu zapretili predvsem po pobegu Barnabasa Tanyjija in poskusu Tin Martića z glavo. Drugi del so varovanci Simona Rožmana otvorili naravnost izjemno, že v tretji minuti nadaljevanja je neubranljivo s strelom pod prečko Lana Jovanovića ugnal Nemanja Anđušić.. V 68. minuti so Sarajevčani z zadetkom Francisa Kyeremeha postavili končni rezultat srečanja. Do konca srečanja so nekaj krat poskušali še rdeče-beli, najnevarnejšo priložnost je zapravil Tin Matić, po podaji Marka Brkljače, ki se je danes ponovno priključil rdeče-belim na posojo iz zagrebškega Dinama.

Aluminij : Sarajevo 0:3 (0:1)

Strelci: 0:1 Aničić 38`, 0:2 Anđušić 48`, 0:3 Kyeremeh 68`

Aluminij: Jovanović (65` Petek), Koblar, Zeljković (46` Šubarić), Schabuach (46` Pečnik), Martić (65` Simonič), Pišek (46` Baskera), Jagić (46` Brkljača), Bilyi (65` Škoflek (85` Šarić)), Susso (65` Škerget), Tanyi (46` Kosi). Trener: Robert Pevnik.

Naslednja pripravljalna preizkušnja varovance Roberta Pevnika čaka v soboto, ko se bodo pomerili z makedonskim prvoligašem Makedonijo Gjorce Petrov.