Za selekciji mladincev in kadetov se z jutrišnjo uvodno prvenstveno preizkušnjo pričenja tekmovanje v 1. slovenski mladinski in kadetski ligi.

Uvodno srečanje bodo rdeče-beli odigrali po lendavskimi griči proti domači Nafti 1903. Kadetsko ekipo, ki jo po nekajletnem premoru ponovno vodi Primož Gorše srečanje čaka ob 11.00 uri. Medtem čaka mladinsko selekcijo, katero vodi Simon Vidovič, srečanje ob 13.30 uri. Obe srečanji bosta odigrani v lendavskem športnem parku.

Pred uvodno prvenstveno preizkušnjo proti novincu v najvišjem mladinskem tekmovanju je misli strnil glavni strateg mladinske ekipe Simon Vidovič, ki poudarja, da je z delom v pripravljalnem obdobju zadovoljen in, da verjame v svojo ekipo že v uvodnem krogu: »Kratek čas priprav smo dobro izkoristili v naš prid in postavili temelje za nadaljnje delo. Večino pripravljalnih tekme smo odigrali proti zahtevnim nasprotnikom, ki so nam pokazali naše dobre in malo manj dobre plati. Igralce moram pohvaliti za odlično delovno vnemo na treningih in tekmah, imamo pa še veliko manevrskega prostora za delo na igrišču in ob njem. V prvem krogu nas čaka novinec v ligi, ki bo poln motivacije na prvi tekmi v Prvi ligi. Verjamem v kvaliteto ekipe in pozitiven rezultat na uvodni tekmi.«

Spored:

Sobota, 6. avgusta 2022, ob 11:00; Nafta 1903 : Nova KBM Aluminij (kadeti)

Sobota, 6. avgusta 2022, ob 13:30; Nafta 1903 : Nova KBM Aluminij (mladinci)