Rdeče-beli so še tretjič v sezoni priznali premoč Mariboru, saj so v Ljudskem vrtu v zadnjem srečanju priznali premoč nogometašem Maribora s 0:3. Kljub drugemu zaporednemu porazu v prvenstvu, pa četa Slobodana Gruborja ostaja na četrtem mestu prvenstvene razpredelnice.

Ljudski vrt; gledalcev: /

Sodniki: Žnidaršič Andrej, Jure Praprotnik, Vojska Matej, Asmir Sagrković

Strelci: 1:0 Kontek 45`+2 – ag, 2:0 Zahovič 52`, 3:0 Dervišević 84` – 11m

Maribor: Pirić, Klinar, Vrhovec (77` Dervišević), Kronaveter (77` Pihler), Cretu, Zahovič, Bajde (69` Dos Santos), Rajčević, Mešanović, Viler (40` Milec), Mitrović. Trener: Sergej Jakirovič

Aluminij: Janžekovič, Kontek, Muminović, Jakšić, Marinšek (60` Šaka), Matjašič (74` Pečnik), Čermak (83` Horvat), Ploj (60` Vrdoljak), Živković (60` Flakus Bosilj), Pantalon, Klepač

Rumeni kartoni: Klinar, Mitrović, Milec

Rdeči karton: /

Trener Slobodan Grubor je srečanje proti Mariboru pričel s kar nekaj spremembami v začetni enajsterici. Namesto Matije Kovačića, ki je bil na vratih v obeh srečanjih proti Muri, je tokrat srečanje pričel Luka Janžekovič, ki je nosil tudi kapetanski trak, saj Matica Vrbanca ni bilo med kandidati za nastop. Prav tako je srečanje pričel Nik Marinšek, v začetno postavo pa se je po pokalnem ne igranju zaradi kazni rdečega kartona vrnil Ivan Kontek.

Zadnje srečanje 27. kroga Prve Lige Telekom Slovenije se je v Ljudskem vrtu pričelo z minuto molka v spomin na preminulega Herberta Vabiča. V deževnem nedeljskem večeru sta obe ekipi srečanje  pričeli precej previdno, hitra zelenica Ljudskega vrta pa v uvodnih minutah srečanja ni prinesla nobene priložnosti nobeni izmed ekip. Prvi so zapretili vijoličasti, tekla je devetnajsta minuta srečanja ko je Denis Klinar poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer je poskušal Rok Kronaveter, a je žoga zletala mimo vrat Luke Janžekoviča. Tudi drugo omembe vredno priložnost na srečanju so si priigrali Mariborčani, ko je z nevarnim strelom iz dobrih petindvajsetih metrov poskušal Jasmin Mešanović, a je žoga zletala preko vrat.

V sodnikovem podaljšku je tik ob izteku prve minute poskušal s strelom iz roba kazenskega prostora Rok Kronaveter, Luka Janžekovič je žogo izbil v kot, kjer je prav Rok Kronaveter poslal v kazenski prostor žogo, Luka Janžekovič je poskus z glav odbil, a na nesrečo le do Ivana Kontka, od katerega se je žoga v loku nesrečno odbila v gol za vodstvo gostiteljev tik ob odhodu na odmor.

V drugi polčas so boljše vstopili Mariborčani, ki so prvič zapretili v šesti minuti nadaljevanja, ko je Luka Zahovič že premagal Luko Janžekoviča, a je žogo pred golovo črto izbil Ivan Kontek. Že v naslednjem napadu pa nova napaka rdeče-belih za povišanje vodstva Maribora. Martin Milec je z dolgo podajo ob stranski črti zaposlil Jasmina Mešanovića, ki je poslal predložek po tleh v kazenski prostor pri žogi je bil Renato Pantalon, ki je nespretno žogo poskušal izbiti, tako je prišla do Luke Zahoviča, ki je neusmiljeno zatresel mrežo, ter povišal vodstvo gostiteljev.

V 64. minuti srečanja smo videli imenitno priložnost za znižanje rezultata, po podaji iz prostega strela iz leve strani je do strela z glavo prišel Renato Pantalon, ki je iz dobrih osmih metrov odlično nameril, znižanje vodstva pa je z izjemno obrambo preprečil Kenan Pirić. V 73. minuti so rdeče-beli ponovno poskušali iz prostega strela je neposredno proti vratom Kenana Piriča poskušal Mihael Klepač, a je žoga za las zletela mimo vrat.

Dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela pa je Maribor dokončno razblinil vse upe rdeče-belih. Dos Santos je prodrl v kazenski prostor, kjer ga je nepravilno oviral Stipe Vrdoljak, glavni sodnik srečanja Andrej Žnidaršič je upravičeno pokazal na belo točko iz katere je zanesljivo zadel Amir Dervišević.

Za rdeče-bele je bil poraz v Mariboru drugi zaporedni v prvenstvu, a kot je po srečanju potrdil trener Slobodan Grubor, moramo dvigniti glave in v nadaljevanju izvleči maksimum: »Zaslužena zmaga Maribora. Vsaka mala napaka se kaznuje, glede na to kakšne gole dobivamo na zadnjih tekmah. Nismo na nivoju, na katerem smo bili, zato zdaj bolj trpimo. Imeli smo dve priložnosti v nadaljevanju, lahko bi bila drugačna energija, ampak moramo dvigniti glave in se resetirati. V naslednjih tekmah moramo izvleči maksimum.«

Pokoronski razpored nima usmiljena, varovance Slobodana Gruborja čaka nova preizkušnja že v sredo 17. junija, ko bodo 18.00 uri gostili Tabor Sežano.