Rdeče-beli so v zaostali tekmi 17. kroga Prve Lige Telemach z zmago proti Rogaški v gosteh sklenili jesenski del prvenstva. Edini zadetek na srečanju v zdraviliškem mestu je v 66. minuti dosegel Bamba Susso, s peto zmag v prvenstvu pa bodo rdeče-beli prezimili na osmem mestu, s točko prednosti pred Radomljami in sedmimi točkami naskoka pred Rogaško.

Športni center Rogaška Slatina; gledalcev: 300

Sodniki: Antić Mihael, Vojska Matej, Pospeh Tomislav, Mertik Bojan. VAR: Ponis Roberto, Gabrovec David. Delegat: Bezjak Dušan.

Strelec: 0:1 Susso 66`

Rogaška: Badžarić, Pirtovšek, Mihalić, Rantuša Lampreht, Majcen, Thalisson (60` Miljanić), Gradišar (75` Satchwell), Kantužer, Ćuić (80` Benedičič), Majcenić, Korošec.

Aluminij: Pridgar, Zeljković, Martić, Šubarić, Maružin (83` Pečnik), Kosi (87` Baskera), Jovan, Schabuach, Koblar, Susso, Bilyi. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Majcenić, Miljanić; Schabuach

Pred zadnjim dejanjem letošnje sezone v zaostalem srečanju proti Rogaški, je imel glavni strateg rdeče-belih obilico preglavic z začetno enajsterico, saj ni smel računati na tri kaznovane igralce, zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov so manjkali Gal Gorenak, Tomislav Jagić in Sandro Jovanović. Ob tem sta zaradi poškodbe izven kadra ostala tudi Tin Matić in Tom Kljun.

Začetek srečanja v Rogaški Slatini je minil predvsem na sredini igrišča z nekoliko terenske pobude za gostitelje, a prvi so zapretili rdeče-beli, ko je v 11. minuti direktno iz kota poskušal domačega vratarja Viceta Badžarića presenetiti Artem Bilyi, žoga pa je oplazila celo bližnjo vratnico. V 16. minuti srečanja si je žogo na polovici gostiteljev priigral Artem Bilyi, ki je zatem poskušal iz dobrih dvaindvajsetih metrov nekoliko iz desne strani, a domači vratar ni imel prevelikih težav in je strel ubranil.

V 18. minuti je Antonio Majcenić poskušal presenetiti Sama Pridgarja iz dobrih dvajsetih metrov, a je meril preko vrat rdeče-belih. Prvo pravo priložnost pa so imeli gostitelji v 19. minuti, ko je atraktivno s škarjicami po podaji Roka Pirtovška poskušal Nejc Gradišar, a je žoga zletela mimo vrat Sama Pridgarja.

V 24. minuti so zapretili rdeče-beli, iz leve strani je podal žogo v kazenski prostor Gašper Jovan, najvišji v skoku je bil Tin Martić, ki je z glavo žogo preusmeril do Lorena Maružina, slednji pa je žogo  z glavo poslal mimo vrat Rogaške.

Dobrih devet minut pred iztekom rednega dela je po samostojnem prodoru iz roba kazenskega prostora poskušal Alen Korošec, a je žoga končal mimo vrat sama Pridgarja. Le tri minute zatem so bili povsem blizu vodstva gostitelji, Alen Korošec je iz desne strani podal žogo v kazenski prostor, na dobrih petih metrih od vrat je bil najbolj iznajdljiv kapetan gostiteljev Rok Pirtovšek, a je poskus z glavo ustavil Samo Pridgar, do odbite žoge je pršel ponovno kapetan gostiteljev, a je tudi v drugo žogo izbil vratar rdeče-belih.

V šesti minuti nadaljevanja so prvi v nadaljevanju zapretili gostitelji, po podaji Alena Korošca je z glavo poskušal prvi Nejc Gradišar a je bil na mestu Samo Pridgar. V 57. minuti je do novega strela z glavo pršel Nejc Gradišar, a tudi tokrat je bil odlično postavljen Samo Pridgar, ki je žogo brez večjih težav ujel.

Po točno uri igre so ponovno zapretili rdeče-beli, Loren Maružin je dobil žogo pred kazenskim prostorom gostov, preigral Reneja Rantušo Lamprehta, ter poskušal s strelom v dolgi kot vratarja Rogaške, a je žoga zletela ob desni vratnici mimo vrat.

Le dve minuti zatem so bili blizu vodstva Slatinčani, ko je iz roba kazenskega prostora poskušal Rok Pirtovšek, njegov strel po odbiti žogi je že premagal Sama Pridgarja a je vodstvo gostiteljev preprečila prečka.

V 66. minuti je do žoge na polovici Slatinčanov prišel Loren Maružin, ki je žogo na kratko podal do Bambe Sussa, na dobrih petindvajsetih metrih od vrat gostiteljev je napadalec rdeče-belih preigral obrambnega igralca domačih, z žogo potegnil v kazenski prostor, ter iz dobrih osmih metrov nekoliko iz desne žogo neubranljivo poslal žogo v mrežo za vodstvo rdeče-belih.

V nadaljevanju srečanja so se rdeče-beli osredotočili na branjenje prednosti, kar so varovanci Roberta Pevnika do potankosti tudi izvedli. Gostitelji so sicer v sodnikovem dodatku še enkrat zapretili, ko je Vice Miljanić poskušal z glavo iz dobrih petih metrov a je žogo v vratnico preusmeril Samo Pridgar, Aleksandar Zeljković pa je žogo poslal v kot, ter tako preprečil nevarnost gostov.

Rdeče-beli so se z zmago povzpeli na osmo mesto prvenstvene lestvice, kjer bodo tudi prezimili, prvenstvo se bo nadaljevalo v februarju 2024.