Zadnje dejanje 14. kroga Prve Lige Telemach bo odigrano v nedeljo 29. oktobra ob 17.30 uri med zeleno-belimi in rdeče-belimi v ljubljanskih Stožicah. Na srečanju med varovanci Zorana Zeljkovića in Roberta Pevnika bo pravico delil Alen Borošak s pomočniki.

V drugi medsebojni obračun se obe ekipi podajta s popolnoma drugačnimi izhodišči, zmaji so po menjavi trenerja pretekli vikend zanesljivo odpravili Domžale v gosteh, med tem ko so rdeče-beli doma doživeli poraz proti Radomljam.

Zmaji, ki slovensko nogomet predstavljajo tudi v evropskih pokalih so v četrtek klonili na Ferskih otokih, a že v nedeljo bodo skušali popraviti vtis in priti do druge zaporedne zmage v prvenstvu. Po zamenjavi trenerja na klopi Olimpije, so zeleno-beli pretekli vikend z zadetkoma Ruia Pedra in avtogolu Lukasa Hempta odpravili Domžale. Zoran Zeljković je dodobra spremenil zasedbo zmajev glede na začetne enajsterice pod vodstvom prejšnjega trenerja Joaoa Henriquesa. Nekaj težav imajo zeleno-beli prav gotovo na golu, saj bo zaradi poškodbe dlje časa odsoten eden izmed zvezdnikov zmajev Matevž Vodišek, a ne glede na odsotnost prvega vratarja ima Zoran Zeljković na voljo dvajset enakovrednih in kakovostnih nogometašev. V četrtek sta po odsotnosti bila v začetni enajsterici ponovno gonilni sili vezne vrste zmajev Agustino Doffo in kapetan zeleno-belih Timi Max Elšnik. Eno največjih nevarnosti bo v nedeljo prav gostovo predstavljal prvi strelec Prve Lige Telemach Rui Pedro, na klubski lestvici mu sledijo Nemanja Motika, Saar Fadida, Mustafa Nukić in Marcel Ratnik, vsi so se med strelce vpisali po trikrat.

Rdeče-beli so po porazu proti Radomljam zdrsnili na deveto mesto prvenstvene lestvice in pred drugim medsebojnim obračunom z zmaji za njimi zaostajajo trinajst točk. Ne glede na vse, glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik, poudarja, da so se vse napake skušale med tednom odpraviti, ter da se v Stožice odpravlja pokazati, da njegovi varovanci znajo igrati, ter da so prava ekipa: »V prvih osmih krogih smo zares visoko postavili lestvico, tudi proti Radomljanom so igralci želeli le najboljše, žal nismo bili najboljši. Vse napake smo med tednom odpravili, sedaj analiziramo Olimpijo in se pripravljamo na nedeljsko tekmo. Vemo, da je bila prva medsebojna tekma ena izmed najlepših tekem te sezone, zabili smo jim štiri zadetke in s temi občutki gremo tudi v Ljubljano. Vemo in zavedamo se kvalitet Olimpije, želimo si čimprej doseči zadetek, da bi Olimpija odprla, da bi nam pustila še več prostora. V Ljubljano gremo poskušat iztržit pozitiven rezultat, zavedamo se da je, Olimpija v Stožicah favorit, da ima kvaliteto, vendar mi želimo pokazati, da znamo igrati, da smo prava ekipa, kot smo v tej sezoni že velikokrat pokazali.«

Uvodni letošnji medsebojni obračun je v Kidričevem pripadel zmajev, v eni izmed najlepših tekem te sezone. V izjemni kulisi »šume« so gledalci videli devet zadetkov, a na žalost rdeče-belih, enega več v lastni mreži, kot v mreži zmajev. Za rdeče-bele so v uvodni medsebojni tekmi zadeli Daniel Skiba, Artem Bilyi, Gašper Jovan in sedaj že član zeleno-belih Marko Brest, medtem ko so za zmaje v polno merili dvakrat Pedro Lucas, po en zadetek pa so dosegli Rui Pedro, Nemanja Motika in Mustafa Nukić.

Srečanje v ljubljanskih Stožicah se bo v nedeljo pričelo ob 17.30 uri, v kolikor si ga ne boste ogledali v živo na največjem slovenskem stadionu, si ga lahko v živo ogledate v nepodrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.