Rdeče-bele že v soboto 20. aprila čaka nov prvenstveni obračun, v okviru 32. kroga Prve Lige Telemach čaka varovance Roberta Pevnika gostovanje pri trenutno drugo uvrščeni ekipi prvenstvene lestvice ljubljanski Olimpiji. Na srečanju v Stožicah, ki se bo pričelo ob 17.30 uri, bo pravico delil Mertik Bojan s pomočniki.

Obe ekipi vstopata v zadnji medsebojni obračun letošnje sezone v popolnoma drugačnem razpoloženju. Zmaji, so v sredinem poznem popoldnevu v zaostalem srečanju v večnem derbiju proti Mariboru priznali premoč doma z 1:2, a pred tem so, a to je edini poraz zeleno-belih v letošnjem koledarskem letu v prvenstvu. Rdeče-beli so v pretekli ponedeljek, ko so bili že na robu izjemno pomembnih treh točk proti Radomljam, v končnici srečanja klonili, mlinarji pa so poskrbeli za še drugi neodločen rezultat rdeče-belih v zadnjem obdobju, z novo točko pa so rdeče-beli ostali v popolnoma enakem točkovnem izplenu kot mlinarji pred zadnjimi petimi krogi.

Zmaji se v tekmo proti rdeče-belim podajajo v jasni vlogi favorita, kljub porazu med tednom in zaostanku dvanajstih točk za trenutno vodilnimi Celjani, verjetno v zmajevem gnezdu še vedno tli upanje, po zasuku na lestvici v zadnjih petih krogih prvenstva. Trener zeleno-belih v soboto ne bo mogel računati na Admirja Bristrića, ter Justasa Lasickasa, ki sta proti Mariboru porumenela oziroma pordečela. Zmaji so v spomladanskem delu prvenstva ob šestih prvenstvenih zmagah nanizali še pet neodločenih rezultatov in poraz v sredinem večnem derbiju. V prid Ljubljančanov govori tudi zavidljiva strelska forma, saj so varovanci Zorana Zeljkovića na dvanajstih spomladanskih srečanjih mrežo nasprotnikov zatresli kar petindvajsetkrat. Trenutno najbolj vroče ime zmajev je zagotovo Raul Florucz, ki ima trenutno na svojem računu devet prvenstvenih zadetkov, sledita mu v zadnjem času prav tako razpoložena Nemanja Motika in kapetan zeleno-beih Timi Max Elšnik s po sedmimi. V vrata zmajev se je po daljši odsotnosti zaradi poškodbe vrnil tudi Matevž Vidovšek, ki bo v sobotnem popoldnevu zagotovo predstavljal eno največjih ovir rdeče-belih v napadalnem delu.

Rdeče-beli so po ponedeljkovem derbiju začelja proti Radomljam, ko so bili na pragu treh točk, na koncu vknjižili le eno, še enkrat več pa so varovanci Roberta Pevnika, prav v končnici srečanja popustili, ter dopustili nasprotnikom, da pokvarijo točkovno bero rdeče-belih. Varovanci Roberta Pevnika so bili v ponedeljkovem popoldnevu predvsem neučinkoviti, predvsem Stanislav Krapukhin ob koncu polčasa in v nadaljevanju Gašper Jovan, sta imela na glavi in nogi vsak po zadetek, ki bi bil še kako dobrodošel, predvsem za nadaljevanje prvenstva. Kot v pripravi na tekmo z Olimpijo poudarja Robert Pevnik je bil celoten teden priprav osredotočen predvsem na psihološko pripravo, ki bo tudi v soboto še kako pomembna.

Pred srečanjem z Olimpijo veseli dejstvo, da se je po daljšem obdobju med strelce ponovno vpisal Sandro Jovanović, prav on pa bi lahko predstavljal eno izmed večjih orožij Roberta Pevnika na največjem slovenskem stadionu. Pred srečanjem v Stožicah glavni trener rdeče-belih poudarja, da je Olimpija favorit, a v kolikor bodo njegovi varovanci dali vse od sebe, se lahko kljub temu nadejajo pozitivnega rezultata: »Olimpiji se moramo ne glede na to, da so favoriti, zoperstaviti, s tisto našo borbeno, fanatično igro, moramo biti bistveno bolj skoncentrirani kot v zadnjih tekmah. Olimpija je trenutno druga ekipa državnega prvenstva, kar pomeni, da je favorit, igrajo na svojem igrišču, vendar mi točno vemo po kaj in zakaj gremo v Ljubljano. V letošnji sezoni nam je enkrat proti njim prav pri njih že uspelo iztržiti točko. Za to, da pridemo v soboto do pozitivnega rezultata, bomo morali biti bistveno bolj agresivni, še bolj motivirani, še bolj bojeviti, predvsem pa se moramo dobro psihično pripraviti, ne smemo se ustrašiti, v kolikor nam to uspe, se lahko nadejamo pozitivnega rezultata. Ne glede na to, da je Olimpija med tednom igrala večni derbi, imajo oni izjemno širok kader, imajo kvaliteto, vendar mi moramo gledati le na sebe, v kolikor bomo mi povsem pravi, se lahko nadejamo pozitivnega rezultata.«

V letošnji sezoni bo to še četrti medsebojni obračun, dva sta pripadla zmajem, oba v Kidričevem, medtem ko se je edini medsebojni obračun v Stožicah končal brez zadetkov.

Če si srečanja ne morete ogledati v živo v Stožicah, si ga lahko ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse zveste privržence rdeče-belih pa bomo srečanje v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.