Rdeče-bele s svojimi prvenstvenimi obveznostmi nadaljujejo že danes, v sredo 27. septembra ob 17.30, ko bodo gostovali pri vodilni ekipi Prve Lige Telemach iz Celja. Pravico na srečanju na stadionu Z`dežele bo delil Jerič Anže.

V drugi medsebojni obračun letošnje sezone grofje in rdeče-beli vstopajo s povsem različnima izhodiščema. Grofje, pod vodstvom Alberta Riere blestijo, zasedajo sam vrh prvenstvene lestvice in imajo pred prvimi zasledovalci na lestvici štiri točke prednosti. Medtem se rdeče-beli nahajajo v temačni seriji negativnih rezultatov in se trenutno nahajajo povsem na dnu lestvice s štirimi točkami.

Celjani, ki v letošnji sezoni v osmih srečanjih nanizali šest prvenstvenih zmag in dva neodločena rezultata se nahajajo na vrhu lestvice in se v drugi medsebojni obračun letošnje sezone podajajo v popolni vlogi favoritov. Uvodni obračun v kidričevskem športnem parku se je končal z delitvijo točk, a po uvodnem remiju, so Celjani dvignili formo, nevarnost za nasprotne ekipe pa preti iz vseh strani. Grofje so v letošnjih obračunih kar devetnajstkrat zatresli nasprotnikovo mrežo, ob tem pa prejeli samo dva zadetka, kar še dodatno potrjuje izjemno moč ekipe Alberta Riere. V knežjem mestu trenutno nimajo težav s poškodbami na razpolago Albertu Rieri so praktično vsi njegovi varovanci, poseben poudarek pa bodo rdeče-beli morali dati Aljoši Matku, ki je s petimi zadetki tudi prvi strelec lige.

Rdeče-beli se trenutno nahajajo v zelo zahtevni situaciji, rezultati nikakor ne stečejo po željah, a vseeno nekaj upanja daje uvodnih petinsedemdeset minut srečanja v Domžalah. Dodatne težave strategu rdeče-belih Robertu Pevniku ob poškodovanem Marku Brkljači povzroča še odsotnost kapetana Tina Martića, ki bo proti Celju počival zaradi štirih rumenih kartonov. A kot pred srečanjem poudarja Robert Pevnik, da je tekma z vodilnimi ekipami vedno svojevrsten izziv: »Tekme z vodilnimi ekipami z vrha naše nogometne lige so vedno svojevrstni izziv, tako zame kot trenerja, kot tudi za igralce. Prav na takšnih tekmah lahko pokažemo kako uspešni smo pri razvoju mladih talentov, kar kažemo že zadnji dve sezoni. Igramo všečen nogomet in s to usmeritveno vizijo je za bogatejše klube doma in v tujini vedno več zanimivih igralcev, kar dokazuje že kar nekaj prestopov naših fantov v druge ekipe. Zato ne odstopam od takšne vizije v prihodnje, kjer je predvsem razvoj mladih igralcev prioriteta, ob tem pa verjamem, da bodo temu sledili tudi odlični rezultati in pozitiven zbir točk, če bomo delovali in delali v tem duhu še naprej.«

Uvodni letošnji medsebojni obračun v 1. krogu se je v kidričevskem športnem parku končal z delitvijo točk. Rdeče-bele je v vodstvo popeljal Sandro Jovanović, Aljoša Matko je rezultat izenačil, za novo vodstvo rdeče-belih je poskrbel Jakov Katuša, končni rezultat pa je v končnici srečanja postavil Luka Bobičanec.

Srečanje na Stadionu Z`dežele se bo pričelo ob 17.30 uri, v kolikor si ga ne boste ogledali v živo na tribunah, si ga lahko ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremlajli tud na klubskih družbenih omrežjih.