Rdeče-bele po tednu premora ponovno čaka prvenstvena preizkušnja, tokrat v okviru 4. kroga Prve Lige Telemach, ko se bodo v soboto 12. avgusta ob 20.15 pomerili v Domžalah z Radomljami. Na srečanju med mlinarji in šumarji bo pravico delil Matković Aleksandar.

Radomljani so v prvenstvo vstopili z dvema porazoma, najprej so doma visoko izgubili proti Mariboru, zatem je bil z 1:0 v gosteh boljši Koper. Rdeče-beli pa so po uvodni točki doma proti Celju, v naslednjem krogu morali priznati premoč Mariboru v gosteh.

Radomljani, ki jih vodi Oliver Bogatinov, bivši trener rdeče-belih, so v prvenstvo vstopili slabše od pričakovanj oziroma želja. V Radomljah se seveda nadejajo, da bi rezultatsko krivuljo obrnili navzgor že v tem vikendu. Še vedno je glavna sila radomeljske ekipe Sandi Nuhanović, kapetan rumeno-črnih. Obrambi poveljuje izkušeni Uroš Korun. So pa se radomeljski obrambi v prestopnem roku pridružili Žan Žalar, Marko Merdovič in Tibor Gorenc Stankovič. Še vedno je pri mlinarjih aktivna navezava s splitskim Hajdukom, od koder sta prišla Ivan Krolo in Elvis Letaj, ki pa se je v Kopru poškodoval in zagotovo ne bo nastopil. V napadu sta novinca Nino Kukovec, ki je prišel iz Kety Emmi Bistrice in Noel Bilič, ki je v Radomlje prišel iz dekanskega Jadrana.

Rdeče-beli se v pričakovanju prvenstvenega obračuna proti Radomljam v miru pripravljajo na drugo zaporedno gostovanje. Vzdušje v slačilnici je po besedah Roka Schaubacha dobro, po besedah centralnega branilca pa bo za prvi komplet treh točk potrebno popraviti koncentracijo iz dvobojev proti Celju in Mariboru: »Mislim, da smo še bolj motivirani, kot smo bili pretekli teden, vsi, celotna slačilnica komaj čaka sobotno tekmo in tisto prvo zmago v letošnji sezoni, ki si jo vsi tako želimo. Res je, da smo proti Celju in proti Mariboru odigrali dobri srečanji, vendar nas to ni zaslepilo. V Radomljah nas čaka težka tekma, so zelo čvrsti, mi moramo popraviti koncentracijo, le tako se lahko iz zahtevnega gostovanja vrnemo s točkami.«

Med tem glavni strateg rdeče-belih, ki ima na voljo vse svoje varovance pred srečanjem v Radomljah poudarja, da je pretekli vikend brez tekme, dal tudi nekaj dobrega, saj je bilo nekaj več dni, ki jih je lahko ekipa posvetila dodatnemu uigravanju: »Priprave potekajo povsem normalno, dobro se pripravljamo na tekmo, analiziramo nasprotnika. Vse bomo naredili, da se iz Domžal vrnemo s pozitivnim rezultatom. Zavedamo se, da so Radomlje neugoden nasprotnik, menim, da imamo mi kvaliteto, da dosežemo pozitiven rezultat. Če bomo mi na igrišču delali to, kar moramo, potem se ne bojim za naš pozitiven rezultat, verjamem v mojo ekipo.«

Radomlje in Aluminij, sta se nazadnje srečala aprila 2022 v Domžalah, ko se je tekma končala z delitvijo točk. Za rdeče-bele je zadel Dino Špehar, končni rezultat pa je postavil Tomislav Mrkonjić. Iz zasedbe, ki je nazadnje nastopila v Radomljah bodo tokrat na voljo trenerju Robertu Pevniku Gašper Pečnik, Marko Brest in kapetan rdeče-belih Tin Martić.

Srečanje si Radomelj si bo mogoče ogledati v neposrednem televizijskem nastopu, na prvem programu Sportkluba, v živo pa ga bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.