Rdeče-bele v sobotnem popoldnevu čaka nova prvenstvena preizkušnja, ko se bodo v domžalskem športnem parku v okviru 30. kroga Prve Lige Telemach pomerili z Kalcer Radomljami. Pravico med osmo in deseto ekipo prvenstvene lestvice bo delil najizkušenejši slovenski delivec pravice Matej Jug.

V srečanje, ki se v domžalskem športnem parku pričenja ob 17:30 uri, obe ekipi vstopata s popotnico poraza, rdeče-beli so na v zadnjem krogu doma priznali premoč ljubljanskemu Bravu, medtem ko so Radomljani v Stožicah priznali premoč ljubljanski Olimpiji.

Radomljani, ki imajo na prvenstveni lestvici, kar devet točk prednosti pred rdeče-belimo bodo v četrtem medsebojnem obračunu letošnje sezone v vlogi favoritov, tudi spomladanske predstave varovancev Nermina Bašića so razen zadnjega poraza v Stožicah zelo zanesljive. Mlinarji, ki so kar dva od letošnjih treh medsebojnih obračunov dobili so v zimskem prestopnem roku sestavili še bolj zanimivo ekipo, kot so jo imeli ob začetku prvenstva. Glavna zimska okrepitev Tomislav Mrkonjić, pa si s petimi zadetki deli skupno prvo mesto strelcev ob Gedeonu Guzini in Ivanu Šariću. Radomljani imajo ob omenjeni trojici še nekaj zanimivih nogometašev, ki lahko vsak trenutek tehnico prevesijo v svojo korist, tukaj velja izpostaviti Ivana Ćalušića, kapetana Luko Cerarja in na vratih v letošnji pomladi izjemno zanesljivega Emila Vekića.

Rdeče-beli so po šok terapiji po dveh uvodnih remijih pod taktirko Roberta Pevnika, ko so oba kompleta treh točk izgubili v končnici dvobojev v zadnjih dveh dvobojih dvakrat priznali premoč nasprotnikom, obakrat so klonili z 0:2, tako proti Kopru, kot proti Bravu. V zadnjih dveh krogih, ko bi se rdeče-beli lahko približali na lestvici tako Tabor Sežani, kot Radomljam, so obakrat srečanje sklenili sklonjenih glav. A nova priložnost za približanje zaostanka na lestvici prihaja v pravem trenutku, saj bo imel Robert Pevnik pred sobotnim srečanjem na razpolago vse svoje igralce, kar je na težave s poškodbami, ki se vlečejo že od tekme s Koprom dobra novica za stratega rdeče-belih.

Kot pred srečanjem proti Radomljam poudarja, glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik, bo v jutrišnjem popoldnevu zadnji čas, da njegovi varovanci pokažejo predstavo, ki bo temeljila na borbi, nepopustljivosti predvsem pa na učinkovitosti: »Nujno moramo to o čemer govorimo že nekaj tednov prenesti na teren. Proti Radomljam moramo biti borbeni, hrabri, nepopustljivi, predvsem pa v priložnostih, ki se ponudijo zbrani in natančni. Zavedamo se položaja v katerem se trenutno nahajamo in nujno je, da začnemo o tem kar govorimo udejanjati na zelenicah.«

V sobotnem popoldnevu bo v Domžalah odigrano še četrto medsebojno srečanje v tej sezoni, kar dva sta pripadla mlinarjem, medtem ko se je edino v domžalskem športnem parku končalo z delitvijo točk. V do sedaj odigranih sedmih medsebojnih tekmah so se trikrat zmage veselili rdeče-beli, dve srečanji sta se končali brez zmagovalca, medtem so se Radomljani veselili dvakrat.   

Srečanje v domžalskem športnem parku se bo pričelo ob 17:30 uri, v kolikor se ljubitelji rdeče-belih ne boste odpravili v Domžale, si srečanje lahko v živo ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Prav tako pa bomo za vse zveste privržence rdeče-belih srečanje v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.