Z jutrišnjo tekmo v domžalskem športnem parku se nadaljuje Prva Liga Telemach, tudi 22. krog bo z gostovanjem pri Radomljah odprla ekipa rdeče-belih. Na uvodnem obračunu, ki se bo v Domžalah pričel ob 17.30 uri, bo pravico delil Mihael Antić.

Obe ekipi vstopata v tretji medsebojni obračun letošnje sezone s popotnico poraza, Radomljani so sicer v nadaljevanje prvenstva krenili z zmago proti Kopru, a so med vikendom priznali premoč ljubljanski Olimpiji. Medtem ko so rdeče-beli po visokem porazu, bili proti Kopru že povsem blizu točke, a v izdihljajih srečanja prepustili poln komplet kanarčkom.

Nogometaši Radomelj, so v nadaljevanju prvenstva z zmago in porazom na lestvici prehiteli rdeče-bele, ter trenutno zasedajo osmo mesto z dvema točkama naskoka pred varovanci Roberta Pevnika. Mlinarji, ki so v uvodnem obračunu nadaljevanja prvenstva slavili po zadetku Gabra Dobrovljca, ki je mrežo Koprčanov zatresel v sodnikovem podaljšku, so med vikendom priznali premoč zmajem, ki so v domžalskem športnem parku trikrat zatresli mrežo Emila Velića. Radomljani so proti zmajem sicer dosegli zadetek, končni rezultat je po dobri uri igre postavil Dejan Vokić, eden izmed motorjev ekipe Oliverja Bogatinova. Mlinarji so se pred nadaljevanjem prvenstva okrepili tudi s strelcem zmagovitega zadetka iz tekme proti Kopru, še vedo pa največjo nevarnost za obrambo rdeče-belih prestavlja Modžid Šošić, prvi strelec mlinarjev s sedmimi zadetki. Med vikendom je svoj prvi nastop za mlinarje vknjižil tudi zadnji novinec v moštvu Radomelj Moses Barnabas, medtem ko je Vide Koderman, ki je prav tako mlinarje okrepil v zimskem prestopnem roku nastopil že proti Kopru. Zraven prvega strelca veliko nevarnost mlinarjev predstavlja tudi Caio Da Cruz, ki je dosegel zadetek na zadnji medsebojni tekmi med mlinarji in šumarji v Kidričevem.

Rdeče-beli so proti Koprčanom strnili svoje vrste po visokem porazu proti Mariboru, a ob koncu srečanja še drugič v nadaljevanju prvenstva priznali premoč nasprotnikom. Po zgodnjem vodstvu Koprčanov, je svoj prvenec v rdeče-belem vpisal Tom Kljun, a v končnici srečanja so rdeče-beli ostali brez točke in bodo pod to prvega kompleta treh točk iskali na gostovanju pri Radomljah. Kot poudarja glavni strateg rdeče-belih je bilo proti Kopru pomembno, da se njegova ekipa odzove po hudem in bolečem porazu z Mariborom: »Najbolj pomembno je bilo, da smo dali odgovor po zares bolečem porazu z Mariborom. Proti Kopru smo bili bistveno bolj kvalitetni, a je zmanjkal naš drugi zadetek, na koncu je srečanje v korist Kopra odločila športna sreča.«

Glavni strateg rdeče-belih bo proti Radomljanom lahko tako računal na vse svoje varovance, saj imajo vsi pravico nastopa. Nedvomno bo šlo v Domžalah za izjemno pomembno srečanje za rdeče-bele, a kot poudarja glavni strateg rdeče-belih, ki je v nedeljo dopolnil petinpetdeset let so tako igralci, kot celoten strokovni štab povsem osredotočeni, da se iz gostovanja vrnejo s točkami: »Imamo na čem graditi, najbolj pomembno je, da smo že proti Kopru dvignili nivo in odgovornost, zmanjkalo je nekaj koncentracije tako v napadu kot obrambi. Edini cilj proti Radomljam, z vsem spoštovanjem do njih je zmaga. V jutrišnjo tekmo gremo samozavestni. Mislim, da je čas, da po dveh porazih naredimo pozitiven niz, enako razmišljajo igralci. Celoten strokovni štab, vsi igralci so pred gostovanjem proti Radomljam optimistični, v ekipi vlada dobro vzdušje in jutri želimo garati na zelenici, da pridemo do pozitivnega rezultata.«

V letošnji sezoni sta se obe ekipi veselili po enkrat, na tekmi v Domžalah so slavili rdeče-beli, za tri točke sta takrat v polno merila Marko Brest in Tin Martić. Medtem ko so se treh točk v Kidričevem veselili mlinarji, za zmago varovancev Oliverja Bogatinova sta zadela Madžid Šošić in Caio Da Cruz.

V kolikor se ne boste odpravili v domžalski športni park, si bo mogoče srečanje ogledati v živo v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.