Nogometašem Aluminija v derbiju 15. kroga v Stožicah ni uspelo še drugič v prvenstvu premagati ljubljanske Olimpije. Rdeče-beli so v Stožicah vknjižili tretji prvenstveni poraz in zdrsnili ob zmagi Maribora zdrsnili na tretje mesto z enakim točkovnim izkupičkom kot vijoličasti.

Stadion Stožice; gledalcev: 1000

Sodniki: Vinčić, Vukan, Klančnik

Strelci: 1:0 Menalo 12`; 2:0 Vukošić 50`-11m, 3:0 Vukošić 59`, 3:1 Jakšić 78`

Olimpija: Vidmar, Bagnack, Menalo (89` Petrovič), Cekici (75` Valenčič), Vukošić, Jurčević (87` Maksimenko), Samardžić, Boakye, Knežević, Savić, Tomić

Aluminij: Kovačić, Petrovič, Matjašič (67` Pečnik), Vrbanec (62` Čermak), Leko, Ploj, Živković, Pantalon, Jakšić, Martinović, Krajnc (17` Klepač)

Rumeni karton: Martinović

V sobotnem sončnem popoldnevu so srečanje odločneje pričeli gostitelji, ki so hitro prevzeli terensko pobudo. Zeleno-beli so praktično iz prve prave priložnosti povedli, tekla je dvanajsta minuta srečanja, ko je Endri Cekici z lepo podajo našel Stefana Savića, ki je s kratko podajo v kazenski prostor našel Maria Jurčevića, njegov strel je Matija Kovačič na kratko odbil, do odbite žoge je pred Renatom Pantalonom prišel Luka Menalo, ki je premagal nemočnega Matijo Kovačiča za vodstvo Ljubljančanov.

V sedemnajsti minuti srečanja je bil trener rdeče-belih primoran že k prvi menjavi, saj zaradi poškodbe z igro ni mogel nadaljevati Alen Krajnc, katerega je v igri nadomestil Mihael Klepač. Že v naslednji minuti pa so rdeče-beli prvič tudi resneje ogrozili vrata Nejca Vidmarja. Mihael Klepač je z podajo iz desne strani zaposlil Anteja Živkovića, ki je lepo opazil vtekajočega Jureta Matjašiča, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, a je bil Nejc Vidmar na mestu.

V 21. minuti so bili povsem blizu povišanju vodstvo gostitelji, Luka Menalo je iz leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je do strela prišel prvi strelec Prve Lige Ante Vukošić, a je veselje zmajem preprečila prečka.

Po dobre pol ure igre so ponovno zapretili rdeče-beli, na sredini igrišča je do žoge s požrtvovalno potezo prišel Nikola Leko, preigral igralca Olimpije in se odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov, nekoliko iz strani, vratar Olimpije Nejc Vidmar pa je močan strel odbil v kot. Tik pred iztekom polčasa je še enkrat poskušal Nikola Leko, a je bil strel premalo močan, da bi ogrozil vrata gostiteljev.

V drugi del srečanja rdeče-beli vstopili odločneje, a v četrti minuti nadaljevanja so gostitelji izvedli hiter protinapad, Luka Menalo je v kazenskem prostoru padel ob Renatu Pantalonu, glavni sodnik srečanja Slavko Vinčić pa je brez oklevanja pokazal na belo točko iz katere je zanesljivo Matijo Kovačiča premagal prvi strelec prvenstva Ante Vukošić. V 57. minuti so ponovno zapretili Ljubljančani, Stefan Savić je z globinsko podajo zaposlil Anteja Vukošića, a je žoga zletela mimo vrat Matije Kovačića. Že v naslednjem napadu so Ljubljančani še tretjič premagali Matijo Kovačića, obramba rdeče-belih je pustila preveč prostora Stefanu Saviću, ki se je odločil za strel iz dobrih šestnajstih metrov, Matija Kovačić je strel na kratko odbil, a kot pri prvem zadetku so tudi tokrat bili pri odbitku hitrejši Ljubljančani oziroma Ante Vukošić, ki je s svojim drugim zadetkom poskrbel za izdatno prednost gostiteljev.

V 78. minuti so rdeče-beli le uspeli kronati boljšo igro v nadaljevanju srečanja Mihael Klepač je lepo preigraval na desni strani in se odločil za strel iz roba kazenskega prostora, že premagal Nejca Vidmarja a mu je tretji zaporedni zadetek v prvenstvu preprečila prečka, a žoga se je odbila do Nemanje Jakšića, ki je s prsmi zadel za znižanje rezultata v Stožicah.

Do konca srečanja se kljub še nekaterim priložnostim rezultat več ni spremenil, tri točke so ostale v prestolnici, medtem ko so rdeče-beli še tretjič v prvenstvu priznali premoč nasprotnikom. Rdeče-bele čaka izjemno naporen prihajajoči teden, že v torek bodo iskali pot za polfinale pokalnega tekmovanja v Kopru, naslednji prvenstveni obračun pa bo na sporedu v nedeljo 3. novembra, ko v kidričevski športni park prihajajo Domžalčani.