Včeraj so rdeče-beli preskočili prvo pokalno oviro, z 0:2 so odpravili gostitelje nogometaše Adrie iz Mirna. Za zmago rdeče-belih sta poskrbela Lovro Grajfoner in Mihael Klepač.

Igrišče Pri Štantu Miren, gledalcev: 60

Sodniki: Antič Mihael, Gornik Nejc, Knafelc Žiga. Delegat: Zebec Srečko

Strelci: 0:1 Grajfoner 40`, 0:2 Klepač 73`

Adria Miren: Nabergoj, Zavadlav, Umek (54` Stratorski), Pečenko, Majcen (60` Torkar), Kompara, Tribušon (65` Černe), Žižmond, Klepac, Komel (60` Batič), Godnič (54` Semolič). Trener: Simon Živec

Aluminij: Cotman, G. Pečnik (16` Pantalon), Horvat, T. Pečnik (69 Klepač), Marinšek (76˙ Štusej), Kukuličić, Grajfoner, Čermak, Petek, Matjašič (76` Majcen), Azemović. Trener: Slobodan Grubor

Rumeni karton: Marinšek

Trener rdeče-belih Slobodan Grubor je na sever Primorske pripotoval z okrnjeno zasedbo, doma so zaradi poškodb ostali Aljaž Krefl, Alen Krajn, Nemanja Jakšić, Ivan Kontek, Miloš Šaka in že dlje časa odsoten Nikola Leko, prav tako na Primorsko nista pripotovala David Flakus Bosilj in Aljaž Ploj, ki se trenutno mudita v reprezentanci. Zato pa je prvič v začetni enajsterici pričel srečanje Filip Kukuličić, poletna okrepitev rdeče-belih. Na vratih je prvič po prihodu začel Aljaž Cotman, kar je pomenilo, da je kapetan Luka Janžekovič ostal na klopi, kapetanski trak pa je prevzel najizkušenejši mož na igrišču Mario Lucas Horvat.

Srečanje so podjetneje odprli rdeče-beli, ki so si v uvodnih petnajstih minutah nanizali nekaj lepih priložnosti, a so bili Filip Kukuličić, Jure Matjašič in Marcel Čermak v zaključku akcij premalo zbrani. Sledila je črna šestnajsta minuta, ko je igrišče moral zapustiti bočni branilec, mladi šele osemnajstletni Gašper Pečnik, ki je začutil bolečino v mišici. Namesto Gašperja Pečnika je v igro vstopil Renato Pantalon, ravnovesje na igrišču pa se ni spremenilo, varovanci Slobodana Gruborja so bili bistveno več pri žogi, a terenske premoči niso kronali, še več vodstvo rdeče-belim je preprečila tudi vratnica ob poskusu Jureta Matjašiča.

Pet minut pred iztekom prvega polčasa pa so rdeče-beli le speljali akcijo, ki so jo kronali z zadetkom, obleganje domačih vrat je kronal Lovro Grajfoner s svojim prvim uradnim zadetkom v rdeče-belem dresu.

Tudi v nadaljevanju so bili rdeče-bele bližje povišanju vodstva, gostitelji so pretili predvsem iz protinapadov. Nagrada za strpno igro je prišla v 73. minuti srečanja, ko je terensko premoč po le štirih minutah na igrišču kronal Mihael Klepač, ki se je znašel sam pred vrati gostov po izjemno natančni podaji Renata Pantalona.

V končnici srečanja so se še enkrat več zatresla vrata gostiteljev, tokrat ob poskusu Marcela Čermaka, ob koncu srečanja pa je prvič na uradnem srečanju zaigral tudi poletni novinec Juš Štusej, ki prav ob koncu srečanja ni imel sreče ob poskusu iz roba kazenskega prostora.

Rdeče-beli so se pričakovano uvrstili v naslednji krog pokalnega tekmovanja, kjer bodo počakali na svojega nasprotnika.

Naslednja srečanje bodo varovanci Slobodana Gruborja odigrali v nedeljo 13. septembra, ko se bodo  3. krogu Prve Lige Telekom Slovenije odpravili na gostovanje k sežanskemu Taboru.