Rdeče-belim je sinoči uspelo prekiniti urok murskosoboške Fazanerije, ter vknjižiti še drugo prvenstveno zmago nad Muro. Klub dvakratnemu zaostanku, so varovanci Slobodana Gruborja rezultat dvakrat izenačili in v nadaljevanju z dvema zadetkoma potrdili še deseto prvenstveno zmago.

Mestni stadion Fazanerija; gledalcev: 2.700

Sodniki: Žganec, Pospeh, Vojska

Strelci: 1:0 Maroša 15`, 1:1 Klepač 22`, 2:1 Bobičanec 34`, 2:2 Živković 35`, 2:3 Živković 54`, 2:4 Leko 92`

Mura: Obradović, Pucko, Bobičanec, Maruško, Kouter, Karamarko, Maroša, Karničnik, Šušnjara (69` Ćerimagić), Bubnjar (78` Mulić), Šporn (84` Cipot)

Aluminij: Janžekovič, Kontek, Petrovič, Pečnik (69` Matjašič), Vrbanec, Leko, Ploj, Živković (73` Čermak), Pantalon, Martinović, Klepač

Rumeni kartoni: Karničnik; Kontek, Pantalon, Martinović, Janžekovič

Srečanje so boljše pričeli črno-beli, ki so si prvo priložnost ustvarili že v četrti minuti, ko se je za strel iz dobrih dvajsetih metrov odločil Jon Športn, a je Luka Janžekovič z odlično reakcijo žogo odbil na rob kazenskega prostora, kjer je žoga prišla do Luke Bobičanca, ta se je odločil za strel iz prve, rdeče-bele pa je rešila prečka.

Varovanci Anteja Šimudnže so povedli v petnajsti minuti srečanja, ko sta na levi rdeče-belo obrambo izigrala Luka Šušnjara in Klemen Pucko, slednji je z ostro podajo zaposlil Amadeja Maroša, ki je iz petih metrov neubranljivo zadel za vodstvo Mure.

Sledil je imeniten odgovor varovancev Slobodana Gruborja, tekla je dvaindvajseta minuta igre, Ilija Martinović je zaposlil Anteja Živkovića, ki je s peto imenitno zaposlil Mihaela Klepača, ki je prodrl v kazenski prostor, si s preigravanjem Matica Maruška priboril nekaj prostora in se iz desetih metrov odločil za močan strel z desnico, ter premagal nemočnega Matka Obradovića za izenačenje.

Po izenačujočem zadetku, so rdeče-beli zapretili pet minut zatem, ko je do strela prišel Tilen Pečnik, a je strel zletel mimo vrat Matka Obradovića. So pa nogometaši Mure ponovno povedli v 34. minuti, Luka Bobičanec je izvedel kot iz leve strani, Luka Janžekovič je bil oviran, tako da ni mogel posredovati, žoga pa je neposredno iz kota končala v mreži rdeče-belih za še drugo vodstvo gostiteljev.

A sledil je imeniten odgovor, Renato Pantalon je na desni strani žogo poslal do Mihaela Klepača, ki je podal v osrčje kazenskega prostora, Tilen Pečnik je bil prekratek za strel, a je do žoge prišel Ante Živković in dobrih šestih metrov žogo spravil pod prečko za še drugo izenačenje na Fazaneriji.

Tik pred odhodom na odmor so ponovno zapretili gostitelji, Andrija Bubnjar je v kazenskem prostoru rdeče-belih žogo zavrnil proti Žanu Karničniku, ta se je odločil za strel, a je žoga zletela mimo desne vratnice.

V nadaljevanje so boljše vstopili varovanci Slobodana Gruborja, tekla je deveta minuta nadaljevanja ko je Mihael Klepač poslal imeniten predložek v kazenski prostor, pred branilci Mure je bil hitrejši Ante Živković, ki se je sam znašel pred Matkom Obradovićem in poskrbel za popoln preobrat rdeče-belih na Fazaneriji.

V 64. minuti so bili blizu izenačenje gostitelji, Luka Bobičanec je iz desne strani poslal oster predložek v kazenski prostor, Andrija Bubnjar je na petih metrih poskušal spremeniti smer žogi, a je bil Luka Janžekovič na mestu. Že v naslednji minuti je poskušal Luka Bobičanec, a se je še enkrat več izkazal vratar rdeče-belih Luka Janžekovič. V 80. minuti so gostitelji izpeljali hiter protinapad, Nino Kouter je iz desne strani poslal predložek na drugo vratnico, kjer je neoviran poskušal Matic Maruško, a je žoga zletela preko prečke, tako je ostalo pri vodstvu rdeče-belih. V končnici sta poskušala Nino Kouter in Luka Bobičanec iz prostega strela, a je žoga obakrat zletela mimo vrat.

So pa rdeče-beli zapečatili usodo gostiteljev v drugi minuti sodnikovega dodatka, ko je Aljaž Ploj z dolgo podajo zaposlil Marcela Čermaka, ki je sam krenil proti vratom Mure, z nesebično podajo zaposlil Nikola Leka, ki je iz petih metrov matiral nemočnega Matka Obradovića za potrditev desete prvenstvene zmage.

Sedaj čaka rdeče-bele reprezentančna pavza, že čez trinajst dni pa se obeta nov spektakel, ko bodo varovanci Slobodana Gruborja v kidričevskem športnem parku gostili Maribor.