Varovanci Roberta Pevnika, bodo jutri s tekmo proti Bravu, otvorili 25. krog Prve Lige Telemach. Uvodno srečanje kroga se bo v Športnem parku Šiška pričela ob 15.00 uri, pravico pa bo delil Jerič Anže.

Obe ekipi vstopata v tretjo medsebojno srečanje s popotnico zmage, Ljubljančani so nazadnje slavili proti Kalcer Radomljam, še pred tem so iztržili točko proti Kopru. Rdeče-beli vstopajo v tekmo po domači zmagi nad Muro, za varovance Roberta Pevnika je bila zmaga v preteklem krogu druga v spomladanskem delu prvenstva.

Bravo, ki trenutno zaseda četrto mesto na prvenstveni lestvici v tretji medsebojni dvoboj vstopajo v vlogi favoritov. Zaseda Aleša Arnola v letošnji sezoni blesti, kar potrjuje tudi prvenstvena lestvica. Eden izmed najboljših posameznikov zasedbe iz prestolnice je Matej Poplatnik, ki trenutno zaseda tretje mesto na lestvici strelcev. V zasedbi Brava v letošnji sezoni blesti še en posameznik, to je Matija Kovačič, prvi asistent lige, ki ima na svojem računu deset asistenc. Zraven omenjenih v letošnji sezoni na vratih Brava blesti Matija Orbanić, edini nogometaš Brava, ki ima v letošnji sezoni na zelenici preživete vse možne minute. Aleš Arnol bo tudi v jutrišnjem dvoboju verjetno ogromno upanja polagal v obrambo, kateri poveljuje bivši član rdeče-belih Nemanja Jakšić, ki je nazadnje proti Radomljam tudi odločil srečanje.

Rdeče-beli, so pretekli vikend proti Muri z zmago z dvema zadetkoma, le ugnali urok domačih tekem proti črno-belim. V srečanju proti črno-belim je blestel predvsem Tin Matić, ki se je podpisal pod oba zadetka, ter je tako že pri šestih prvenstvenih zadetkih. Prvič v nadaljevanju prvenstva pa je ostala nedotaknjena tudi mreža rdeče-belih, z nekaj izjemnimi obrambami je zablestel Lan Jovanović. Robert Pevnik ima pred srečanjem z Bravom kljub prihodu novega napadalca Stanislava Krapukhin, še vedno ogromno težav pri sestavi začetne enajsterice, saj so še vedno na seznamu poškodovanih Rok Schaubach, Gašper Pečnik in Tomislav Jagić.

Kljub nekaterim težavam s sestavo moštva, pa glavni strateg rdeče-belih poudarja, da ne glede na poškodbe verjame v kader in vse svoje igralce, ki jih ima na voljo: »Vemo, da smo z Muro dobro odigrali, predvsem drugi polčas je bil odličen, na tem gradimo. Obrnjeni smo samo proti Bravu, cel teden smo se dobro pripravljali, Bravo je specifična ekipa, ima specifično igrišče, ekipa ki igra konstantno dobro, se bori za Evropo. Čaka nas težak nasprotnik, ampak mi verjamemo v sebe v svojo kvaliteto. Moramo biti samozavestni, disciplinirani in agresivni. Pred tekmo sem velik optimist pred tekmo, zagotavljam pa, da bomo naredili vse, da pridemo iz Ljubljane s točkami. Ne glede na poškodbe imamo kader, verjamemo v vse igralce, in vsak, ki bo dobil priložnost, verjamem, da bo pustil srce na igrišču. Tisti, ki bodo maksimalno pripravljeni na tekmo, tisti bodo tudi dobili priložnost.«

V letošnji sezoni bo to tretja medsebojna tekma, uvodni obračun je pripadel Bravu, za zmago sta ob zmagi z 2:0 zadela Gal Puconja in Gašper Trdin. Obračun v Kidričevem se je končal brez zmagovalca, vodilni zadetek je dosegel Nemanja Jakšić, za točko pa je poskrbel Tin Matić.

V kolikor si srečanja v Šiški ne boste morali ogledati v živo na tribunah, si lahko srečanje ogledate v živo v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba. Za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.