Varovancem Roberta Pevnika ni uspelo proti Bravu vknjižiti novih prvenstvenih točk. Kljub izjemnemu začetku, je VAR razveljavil vodilni zadetek, pa so gostitelji dvakrat premagali Sama Pridgaraj in se na koncu veselili treh prvenstvenih točk.

Športni park Šiška Ljubljana; gledalcev: 400

Sodniki: Jug Matej, Špur Staša, Habuš Žan, Tozan Mateo, VAR: Bubek Alen, Ponis Roberto. Delegat: Šturm Emil.

Strelca: 0:1 Puconja 36`, 0:2 Trdin 73`

Bravo: Orbanić, Španring, Trdin, Poplatnik (83` Štor), Janjić (76` Ivanšek), Kavčič, Selan (85` Štravs), Puconja (83` Maher), Stanković, Katinić, Jakšić. Trener: Aleš Arnol.

Aluminij: Pridgar, Pečnik, Martić, Brkljača (70` Skiba), Jagić, Jovan, Katuša (83` Baskera), Jovanović (83` Šubarić), Koblar, Susso, Bilyi (70` Gorenak). Trener: Robert Pevnik

Rumeni kartoni: Katinić; Jagić, Brkljača, Gorenak

Glavni strateg rdeče-belih je v začetni enajsterici glede na tekmo z Muro opravil štiri zamenjave, v eno je bil prisiljen, saj je Marko Brest med tednom zapustil rdeče-bele, v začetni enajsterici pa ga je nadomestil Jakov Katuša. Tokrat so na klopi priložnost za igro čakali Daniel Skiba, Rok Schaubach in Gal Gorenak, priložnost od prve minute pa so dobili Gašper Pečnik, Marko Brkljača in Bamba Susso.

Srečanje so rdeče-beli pričeli izjemno, in zadeli že v tretji minuti, ko je podajo Marka Brkljače iz kota v mrežo pospravil kapetan Tin Martić. Vendar je glavnega sodnika Mateja Juga poklical VAR, in po dobrih šestih minutah čakanja, je glavni delivec pravice vodilni zadetek rdeče-belih razveljavil.

Tudi drugo priložnost na srečanju so si priigrali rdeče-beli, iz leve strani je predložek v kazenski prostor poslal Gašper Jovan, najvišji v kazenskem prostoru gostiteljev je bil Sandro Jovanović, a je meril premalo natančno, da bi ogrozil vrata Matije Orbanića.

V 36. minuti, so gostitelji izkoristili nepazljivost v obrambi rdeče-belih, dolgo podajo branilca Brava je izkoristil najprej Matej Poplatnik, ki je žogo med branilci rdčee-belih zadržal, prišel po podaji z glavo do žoge, ter poskušal premagati Sama Pridgarja, ki je z izjemno obrambo žogo izbil a le do Gala Puconje, ki je z močnim in natančnim strelom iz dobrih osmih metrov poskrbel za vodstvo gostiteljev.

Zadnjo zrelo priložnost v prvem delu so si priigrali gostitelji, v sodnikovem dodatku je skušal mrežo Sama Pridgarja zatresti bivši član rdeče-belih Nemanja Jakšić, poskus iz desne strani pa je zletel ob levi vratnici mimo vrat rdeče-belih.

V nadaljevanje so odločneje vstopili varovanci Roberta Pevnika, Gašper Jovan je na levi strani prodrl v kazenski prostor, lepo zaposlil Bambo Susso, ki se je na dobrih petih metrih namesto strela odločil za podajo proti Jakovu Katuši slednjemu pa je obramba gostiteljev preprečila veselje.

V 72. minuti so gostitelji poskušali preko Mateja Poplatnika, ki je poskušal z atraktivnim poskusom presenetiti Sama Pridgarja, a je bil vratar rdeče-belih na mestu. Le minuto zatem pa so gostitelji prednost povišali, glavni sodnik srečanja Matej Jug na sredini igrišča sicer ni označil prekrška, tako se je igra nadaljevala, žoga je prišla do Gašperja Trdina, ki je na osemnajstih metrih preigral Tomislava Jagića, ter z natančnim strelom premagal nemočnega Sama Pridgarja za povišanje vodstva gostiteljev v Spodnji Šiški.

Dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela je dolgo podajo med dvema branilcema Brava odlično sprejel Gašper Jovan, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora a je z izjemno obrambo znižanje rezultata preprečil Matija Orbanić.

Zaradi reprezentančnega premora sledi naslednji prvenstveni obračun rdeče-belih šele čez dva tedna, ko bodo varovanci Roberta Pevnika v kidričevskem športnem parku gostili Rogaško.