Varovance Roberta Pevnika že v jutri čaka nov prvenstveni obračun, v okviru 19. kroga Prve Lige Telemach bodo v kidričevskem športnem parku gostili vodilno ekipo državnega prvenstva iz Celja. Srečanje med rdeče-belimi in grofi se bo pričelo ob 15.00 uri, pravico na tretjem medsebojnem obračunu letošnje sezone pa bo delil Rade Obrenović s pomočniki.

Obe ekipi vstopata v tretji medsebojni obračun letošnje sezone s popolnoma različnima popotnicama, vodilno Celje je med tednom odčitalo lekcijo Radomljam v gosteh in za še utrdilo na vrhu lestvice, medtem ko je bila rdeče-belim po točki proti Bravu in zmagi proti Kopru odčitana lekcija od Domžal, ki so kar petkrat zatresle mrežo varovancev Roberta Pevnika.

Celjani, ki iz vrha gledajo na zasledovalce v Prvi Ligi Telemach prihajajo v Kidričevo v popolni vlogi favoritov, pred prvimi zasledovalci imajo na lestvici sedem točk prednosti in to prednost si v taboru grofov želijo zadržati, pred finalnim tednom jesenskega dela prvenstva. Trener grofov Damir Krznar se bo sicer letos prvič v vlogi trenerja Celja pomeril z rdeče-belimi v obračun v Kidričevem pa se podaja na krilih treh zaporednih prvenstvenih zmag. Grofje so v zadnjem obračunu med tednom proti Radomljam dodobra napolnili mrežo gostiteljev, za zmago Celja pa zadeli štirje različni igralci, kar samo dodatno priča o širini kadra, ki ga ima na voljo Damir Krznar. V zadnjem obdobju izjemno dobro formo kaže Edmilson, ki ima na svojem računu pet prvenstvenih zadetkov, kapetan Celja, Denis Popović, je med tednom dosegel svoj tretji prvenstveni zadetek, ob njem pa imajo tri zadetke še Nino Kouter, Tamar Svetlin in Mark Zabukovnik. Na vratih Celjanov kraljuje Matjaž Rozman, ki je svojo mrežo na zadnjih treh tekmah ohranili nedotaknjeno in bo v Kidričevem predstavljal največjo oviro za napadalce rdeče-belih.

Rdeče-beli so po točki proti Bravu in zmagi nad Koprom, najprej ostali brez tekme proti Rogaški, v sredinem poznem popoldnevu pa proti Domžalam doma doživeli najhujši poraz v letošnji sezoni. Zagotovo bo največja okrepitev za tekmo s Celjem ponovna razpoložljivost kapetana Tin Martića, ki je med tednom odslužil kazen rumenih kartonov. Prav kapetan se zdi je v sredo najbolj manjkal v obrambnih nalogah proti Domžalam. Rdeče-bele po tekmi, ki jo želimo vsi čim prej pozabiti, sedaj čakan izjemno zahtevna naloga proti vodilni ekipi. Še nekaj dodatnih težav glavnemu strategu Robertu Pevniku povzroča, da Tin Matić in Artem Biyli zaradi posoje prav iz knežjega mesta ne smeta igrati.

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik je imel v pripravi na tekmo proti Celju izjemno malo časa in izjemno zahtevno nalogo, da psihično pripravi ekipo na izjemno zahteven obračun, a verjame, da ob izpolnjevanju taktičnih zamisli, lahko pride tudi pozitivni rezultat: »Kljub slabi popotnici, ki smo si jo ustvarili, smo skušali v teh urah do priprave za tekmo s Celjem poudariti dobre stvari, ki smo jih videli med tednom. Ekipa se je proti Domžalam borila, veliko tekla, a na žalost se je ekipa borila »brez glave.« Ta tekma je pokazala, da ko smo ekipa, ki dela taktično vse kar se dogovorimo, nam to prinaša rezultate. Takšna tekma se zgodi tudi boljšim ekipam, a ostajamo samozavestni. V »šumo« prihaja Celje, zavedam se, da bodo gostje maksimalno motivirani, saj nas letos še niso premagali. Čaka nas zahtevna tekma, a mi gremo v tekmo samozavestno, verjamem v svoje igralce, in verjamem, da bomo tokrat izpeljali vse taktične zamisli kot treba, saj borbenosti ne morem očitati igralcem niti za sredino tekmo. Celje ima individualno kvaliteto, a verjamem, da jim lahko pariramo, ter vknjižimo pozitivni rezultat.«

V letošnji sezoni so rdeče-beli v medsebojnih tekmah uspešnejši, uvodni obračun se je končal z delitvijo točk, medtem ko se je zadnji medsebojni obračun končal z zmago rdeče-belih s 3:1. V zadnji medsebojni obračun so sicer boljše krenili grofje, ko je za vodstvo poskrbel Mario Kvesić, a so rdeče-beli zrežirali preobrat za katerega so poskrbeli Tomislav Jagić, Žan Baskera in Sandro Jovanović. Lahko rdeče-beli še v tretjem medsebojnem obračunu proti vodilni ekipi ostanejo neporaženi?

Vrata kidričevskega športnega parka se bodo v soboto odprla uro pred začetnim sodniškim žvižgom, tudi tokrat vstopnine ni.

V kolikor si srečanja ne boste ogledali na tribunah kidričevskega športnega parka, si ga lahko ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.