Ritem tekem v Prvi Ligi Telemach je neusmiljen, že jutri v torek 1.3.2022 ob 17.30 uri, čaka rdeče-bele nov prvenstveni obračun, ko bodo v kidričevskem športnem parku gostili ekipo Domžal. Pravico na srečanju med rdeče-belimi in rumeno družino bo delil Aleksandar Matković.

Obe ekipi prihajata v tretji medsebojni obračun letošnje sezone v povsem drugačni formi. Rdeče-beli so v petek v Celju doživeli še tretji spomladanski poraz, medtem ko so Domžalčani še tretjič zapored vknjižili tri točke in se veselili visoke zmage nad Bravom.

Domžalčani prihajajo na pustni torek v Kidričevo v vlogi favorita, trenutno se četa Dejana Djuranovića nahaja v izjemni formi in je v zadnjih treh tekmah zabeležila tri zmage, kar sedemkrat zatresla nasprotnikovo mrežo in na zadnjih treh tekmah ohranila svojo mrežo nedotaknjeno. Domžalčani, ki so se na lestvici povzpeli na peto mesto imajo pred rdeče-belimi štirinajst točk prednosti, ob tem pa v nadaljevanju prvenstva blestijo tako v obrambi kot v napadu. Največje orožje rumene družine v Kidričevem bo zagotovo predstavljal Arnel Jakupović, ki je s šestimi zadetki na svojem računu tudi prvi strelec Domžalčanov. Ob njem pa v letošnji sezoni blestijo še kapetan Senijad Ibričić, izkušeni Zeni Husmani in Dejan Georgijević, ki so vsi v letošnji sezoni podpisali pod štiri zadetke. Nedvomno je v odlični formi tudi Ajdin Mulalić, ki je na zadnjih treh tekmah svojo mrežo ohranil nedotaknjeno, ob tem pa velja izpostaviti, da je v letošnji sezoni skupaj ohranil svojo mrežo nedotaknjeno že na devetih tekmah.

Kljub tesnemu porazu rdeče-belih v Celju v petkovem večeru, pa veseli dejstvo, da četa Oskarja Drobneta v zadnjih dveh tekmah kaže napredek. Po tesnem domačem porazu proti Muri, so rdeče-beli sicer vpisali še eno ničlo, a v knežjem mestu je zablestel zadnji zimski novinec Martin Šroler, ki je najprej zadel iz bele točke, potem pa po odlični podaji Nika Marinška in preigravanju dosegel še enega izmed najlepših zadetkov zadnjega kroga. A vse to je bilo premalo, saj so Celjani kljub temu, da so varovanci Oskarja Drobenta dvakrat rezultat izničili, v končnici srečanja še tretjič zatresli mrežo Luke Janžekoviča. Nedvomno bo za rdeče-bele tekma proti Domžalam ena izmed najpomembnejših v letošnji sezoni, saj varovanci Oskarja Drobneta nujno potrebujejo točke, s katerimi bi ohranili stik s tekmeci. Nujno bo potrebno odpraviti napake iz zadnje linije, ki so bile usodne tako za poraz proti Muri, kot za poraz v Celju.

Pred srečanjem z Domžalami v kidričevskem športnem parku, glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne opozarja, da bo do pozitivnega rezultata v torkovem poznem popoldnevu možno samo če bodo vsi igralci maksimalno osredotočeni na svoje naloge, predvsem pa, da izkoristijo priložnosti, ki se bodo zagotovo ponudile: »Po bolečem porazu v Celju, se je bilo potrebno čimprej regenerirati, saj si tekme zares sledijo v hitrem ritmu. Med vikendom smo ogromno delali na psihološki pripravi. Nujno bo, da vsi, ki bodo stopili na zelenico dajo od sebe svoj maksimum, so vseh 90. minut osredotočeni na svoje nalogo. Domžale so v izjemnem nizu, kažejo dobre predstave, a mi moramo gledati na sebe in narediti vse, da se z dobrim rezultatom obrnemo krivuljo rezultatov v želeno smer.«

Jutri bo na sporedu še tretji medsebojni obračun v letošnji sezoni. Uvodni kidričevski dvoboj je po izjemnem strelu kapetana Domžal Senijada Ibričića pripadel Domžalam, medtem ko se je zadnji medsebojni obračun končal brez zmagovalca. Rdeče-beli so v Domžalah povedli z zadetkom Jake Bizjaka, končni rezultat je takrat postavil prvi strelec Domžal Arnel Jakupović. V Kidričevem se je dosedanjih trinajst medsebojnih obračunov dvakrat končalo z zmago rdeče-belih, dvakrat se je tekma končala z delitvijo točk, kar devetkrat so se treh točk veselili gostje iz Domžal.

Klubska blagajna bo jutri svoja vrata odprla uro pred pričetkom srečanja. Srečanje si bo mogoče ogledati v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.