Enajsti prvenstveni krog Prve Lige Telemach, bosta v kidričevskem športnem parku zaključila Aluminij in Maribor. Na srečanju, ki se bo pričelo ob 20.15 uro bo pravico delil Matoša Martin.

Obe ekipi se v drugi letošnji medsebojni obračun odpravljata s popotnico zmage, vijoličasti so med tednom proti Radomljam prekinili niz treh porazov, medtem ko so rdeče-beli med tednom proti Celju prekinili niz petih zaporednih porazov.

Mariborčani, ki bodo v nedeljskem srečanju v vlogi favoritov, prihajajo v »šumo« s popotnico zmage nad Radomljami. A srečanje proti mlinarjem je bilo za vijoličaste v prvem polčasu vse prej kot dobro, saj so rezultat v svojo korist po zadetkih Marka Božiča, Svena Šoštariča Kariča in Erica De Castra obrnili v sojo korist šele v drugem polčasu. Ne glede na vse ima trener zasedbe iz Ljudskega vrta Damir Krznar, kljub nekaterim poškodbam, na voljo izjemno močno zasedbo in ne glede na to, kdo bo prikorakal na zelenico kidričevskega športnega parka v začetni enajsterici so vijoličasti favoriti. Mariborčani so sicer imeli v zadnjem obdobju nekaj težav, a še vedno zasedajo četrto mesto in za vodilnim Celjem zaostajajo vsega šest točk, na svojem računu pa imajo točno sedem točk ved od rdeče-belih. Prva strelca vijoličastih sta Arnel Jakupović in Marko Božič, oba sta dosegla po štiri zadetke, a prvi je pred časom staknil poškodbo in zagotovo ne bo na voljo Damirju Krznarju. Nedvomno pa vijoličaste veseli povratek Hilala Soudanija, ki je proti Radomljanom že nabiral minute po poškodbi, ki jo je staknil v začetku sezone.

Rdeče-beli so med tednom na najlepši možni način prekinili črni niz, ki je trajal pet zaporednih tekem, s zmago nad vodilno ekipo. A po prvem polčasu v Celju ni kazalo na presenečenje, saj so varovanci Roberta Pevnika na odmor odšli z zaostankom, zatem pa je sledil verjetno najboljši polčas v letošnji sezoni, ki so ga prikazali rdeče-beli in najprej na krilih Tomislava Jagića rezultat poravnali, po imenitni podaji Gašperja Jovana je za preobrat poskrbel Žan Baskera, končni rezultat pa je postavil Sandro Jovanović, ki je petim asistencam, dodal še drugi prvenstveni zadetek. Nedvomno veseli dejstvo, da so rdeče-beli proti vodilni ekipi nastopili zelo kompaktno in si s hitrimi prehodi ustvarjali številne priložnosti. Nekaj preglavic glavnemu strategu Robertu Pevniku zagotovo povzroča odsotnost Bambe Sussa, ki je v Celju prejel še četrti prvenstveni rumeni karton, a se v ekipo vračajo po prestani kazni kapetan rdeče-belih Tim Martić, ter Artem Bilyi in Tin Matić, ki proti Celju nista smela nastopiti.

Glavni strateg rdeče-belih pred tekmo z Mariborom poudarja, da ne glede na to, da je Maribor na lestvici pred rdeče-belimi, da si želi povezati dva pozitivna rezultata: »Ponovno nas čaka zahteven nasprotnik, a še ena priložnost več, da naša mlada ekipa dokaže, da je iz pravega testa. Maribora se ne bojimo, želimo povezati dve pozitivna rezultata, ne glede na to, da je Maribor na lestvici pred nami, moramo dokazat, da smo v »šumi« zahteven nasprotnik. Verjamem v ekipo in zagotovo bodo vsi ki bodo stopili na zelenico naredili vse, da se ponovno pokažemo v pravi luči.«

Uvodni obračun letošnje sezone se je v Ljudskem vrtu končal z minimalno zmago vijoličastih, za katere je odločujoči zadetek dosegel Arnel Jakupović. Ko pa sta se ekipi nazadnje pomerili v kidričevskem športnem parku pa so gledalci videli kar šest zadetkov in delitev točk, srečanje se je končalo s 3:3.

Blagajne kidričevskega športnega parka se bodo jutri odprle ob 19.00 uri, vstopnina za ogled tekme znaša 10 EUR.

V kolikor si srečanja med »šumari« in vijoličastimi ne boste ogledali v živo na tribunah športnega parka, si ga lahko v živo ogledate v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu ŠprotTV. Za vse privržence rdeče-belih, pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.