Včerajšnje popoldne je v kidričevskem športnem parku minilo v znamenju 23. kroga Prve slovenske mladinske in kadetske nogometne lige. Rdeče-beli so gostili vrstnike Brinje Grosuplja, tako kadeti kot mladinci pa so vknjižili zmagi, oboji so se veselili s 3:1.

1.SML

Varovanci Simona Vidoviča v srečanje niso vstopili najboljše, saj go gostje povedli v 15. minuti, ko je Jana Petka premagal Anel Islamagić. Sledil je dokaj hiter odgovor rdeče-belih, ti so dobrih deset minut po zadetku gostov rezultat poravnali, izenačujoči zadetek je dosegel Leo Čeh. Drugi polčas pa je povsem pripadel četi Simona Vidoviča, v sedmi minuti nadaljevanja je Maj Škoflek najprej realiziral strel iz bele točke, le pet minut zatem pa se je prvi strelec rdeče-belih podpisal pod svoj drugi zadetek na srečanju in postavil končni rezultat tekme. Rdeče-beli na lestvici še naprej zasedajo četrto mesto in imajo enako število točk kot tretjeuvrščena Olimpija.

Nova KBM Aluminij : Brinje Grosuplje 3:1 (1:1)

Strelci: 0:1 Islamagić 15`, 1:1 Čeh 26`, 2:1 Škoflek 52`-11m, 3:1 Škoflek 57`

Nova KBM Aluminij: Petek, Colnarič, Jovanović, Hempt, Simonič, Škoflek, Čeh (63` Gajšek), Škerget, Checkov (81` Mihalič Rader), Rahle (86` Cesar), Krušič (71` Macanović). Trener: Simon Vidovič

Brinje Grosuplje: Trobec, Tomšič, Zalaznik, Tomažin (75` Zelnik), Ristić, Zrnec, Čeferin, Miklić, Štrekelj (85` Celarc), Islamagić (68` Handukić), Lazarević (85` Novšak). Trener: Erik Marinšek.

Rumeni kartoni: Colnarič, Jovanović; Tomažin

1.SKL

Varovanci Jura Arsića so v srečanje proti petouvrščeni ekipi vstopili zelo dobro, dobro igro pa so z vodilnim zadetkom kronali v 23. minuti, ko je mrežo gostujočega vratarja zatresel Gal Kosar. Rdeče-beli so svoje vodstvo povišali dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela, ko je v polno meril Lukah Čeh. A gostje so se le dve minuti zatem približali z zadetkom Filipa Ježovita. V 79. minuti je še drugič na sceno stopil Lukas Čeh, ki je s svojim drugim zadetkom potrdil nove tri točke.

Nova KBM Aluminij : Brinje Grosuplje 3:1 (1:0)

Strelci: 1:0 Kosar 23`, 2:0 Čeh 71`, 2:1 Ježovita 73`, 3:1 Čeh 79`

Nova KBM Aluminij: Punčec, Schaubach, Strelec, Repina (88` Grbavac), Kosar, Hamler (46` Drevenšek), Dovčar, Čeh (83` Veber), Kosar (75` Tomasović), Žerjav, Kotnik (59` Kraner). Trener: Jura Arsić.

Brinje Grosuplje: Zrnec, Kušar, Bizjan (58` Hankušić), Grabljevec, Ježovita, Nikić (80` Žinko), Jurić (46` Plavčak), Vitamvas, Strnad, Mahle (80` Lazarević), Zelenko. Trener: Luka Žinko.

Rumeni kartoni: Dovečar, Schaubach, Žerjav; Vitamvas, Mahle, Grabljavec, Zelenko

V naslednjem krogu rdeče-bele čaka gostovanje v prestolnici pri Iliriji Extra-Lux. Kadeti bodo svoje srečanje odigrali v nedeljo 30. aprila ob 15.00 uri, medtem ko se bodo mladinci na teren proti vodilni ekipi mladinske razpredelnice podali ob 17.30 uri.