Naposled je le prekinjen urok Kopra v »šumi«, v devetem domačem poskusu po dveh porazih in kar šestih neodločenih rezultatih so rdeče-beli sinoči slavili prvo domačo zmago proti Kopru v Prvi Ligi Telemach. Za tri točke in četrto prvenstveno zmago so zadeli Tin Matić, Tin Martić in Rok Schaubach.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 300

Sodniki: Kondić Božo, Kovačič Andraž, Habuš Žan, Novarlić Damjan. VAR: Matović Aleksandra, Halilović Denis. Delegat: Žalik Danijel

Strelci: 0:1 Omladič 14`, 1:1 Matić 22`, 2:1 Martić 28`, 3:1 Schaubach 78`, 3:2 Palčič 82`

Aluminij: Petek, Jovan, Šubarić, Zeljković, Schabuach, Martić, Kljun (71` Bilyi), Jagić, Matić (71` Susso), Gorenak, Jovanović. Trener: Robert Pevnik.

Koper: Koprivec, Pavlović (65` Tepšić), Palčič, Mittendorfer, Pabai, Ankrah (65` Mulahusejnović), Omladič (65` Jelenič), Vešner Tičić, Nkada, Marsetič (35` Groznica), Osuji. Trener: Safet Hadžič.

Rumeni kartoni: Martić, Susso, Petek; Pavlović, Ankrah, Mulahusejnović.

Glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik, je glede na zadnji prvenstveni obračun, pred reprezentančnim premorom v začetni enajsterici opravil štiri zamenjave, zaradi lažje poškodbe je tokrat na klopi srečanje pričel Gašper Pečnik, namesto njega je začel Rok Schaubach. Na mestu levega napadalnega vezista je prednost pred Lorenom Maružinom, dobil debitant v rdeče-belem Tom Kljun. V zvezni vrsti je namesto Artema Bilya, srečanje pričel Gal Gorenak, v napadu pa je prednost pred Bambo Susso tokrat dobil Tin Matić, ki je zadel še na drugi zaporedni tekmi v prvenstvu.

A srečanje v »šumi« so bistveno boljše pričelo gostje iz obale, že v drugi minuti sta na levi strani kombinirala Nkada in Michael Pavlović, slednji je prodrl v kazenski prostor in podal v osrčje le tega, do strela iz dobrih sedmih metrov je prišel Bede Osuji, a žogo poslal mimo leve vratnice. Le dve minuti zatem je v kazenski prostor iz leve strani prodrl Nkada, ki je iz težkega položaja zatresel vratnico.

V 14. minuti so Koprčani prišli do žoge na svoji polovici, večino dela je opravil Nkada, ki je osvojil ogromno prostora, ter na višini kazenskega prostora podal na levo stran do Luke Vešnerja Tičića, slednji je po preigravanju žogo zavrnil do Michaela Pavlović, ki je iz prve podal izjemen predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji na dobrih petih metrih Nik Omladič, ki je z natančnim strelom z glavo premagal Jana Petka za zgodnje vodstvo Koprčanov.

V 22. minuti je Sandro Jovanović izvajal kot iz desne strani, njegovo podajo je Jan Koprivec odbil, a je Sandro Jovanović, odbito žogo nekako podal nazaj na vrh kazenskega prostora, kjer jo je osvojil Rok Schabuach, ki je podal na desno ponovno do Sandra Jovanovića, slednji je po preigravanju, žogo podal do Gala Gorenaka, ki je na štirih metrih od vrat opazil Tina Matića, napadalec rdeče-belih je najprej poskusil atraktivno s peto, a je Jan Koprivec, žogo izbil, a ponovno na nogo Tina Matića, ki je brez oklevanja žogo poslal v mrežo za izenačenje.

Le štiri minute zatem nova prekinitev, ponovno je žogo podajal Sandro Jovanović, ki je iz leve strani poslal v kazenski prostor, kjer je bil na drugi vratnici najvišji Rok Schabuach, ki je žogo poslal na drugo stran, kjer je do strela iz dobrih štirih metrov prišel kapetan rdeče-belih Tin Martić, in poskrbel za popoln preobrat v »šumi«.

Rdeče-beli so naslednjič zapretili v deveti minuti nadaljevanja, ko je poskušal Gal Gorenak, a brez uspeha. Dobrih deset minut zatem je iz dobrih dvajsetih metrov poskušal Jana Koprivca presenetiti Tomislav Jagić, a koprski vratar ni imel zahtevnega dela.

V 78. minuti srečanja so rdeče-beli ponovno izvajali kot, tokrat je iz leve strani v kazenski prostor podajal Artem Bilyi, do žoge je na dobrih petih metrih prišel Rok Schabuach, ki je z diagonalnim strelom poskrbel za svoj debitantski zadetek v rdeče-belem dresu.

V 82. minuti so Koprčani izvajali prosti strel iz desne strani, obramba rdeče-belih je žogo izbila a le do Gabriela Groznice, ki je poskušal s strelom a je obramba rdeče-belih bila še enkrat na mestu, do odbite žoge je pršel Matej Palčič, ki je s strelom po tleh premagal nemočnega Jana Petka.

V 89. minuti je bilo vroče v kazenskem prostoru rdeče-belih po podaji Luke Vešnerja Tičića, ko je Janu Petka žoga padla iz rok, do strela na dobrih sedmih metrih je prišel Bede Osuji, a je Aleksandar Zeljković z drsečim startom žogo izbil iz nevarne cone.

Rdeče-bele v naslednjem krogu čaka gostovanje v Rogaški Slatini, srečanje 17. kroga Prve Lige Telemach bo odigrano v soboto 2. decembra ob 13.00 uri.