Rdeče-beli so v 33. krogu Prve Lige Telekom Slovenije na gostovanju v Kopru z novo odlično predstavo vpisali sploh prvo zmago na Bonifiki. Za izjemno pomembne tri točke so zadeli Tilen Pečnik, Aljaž Krefl iz najstrožje kazni in ob koncu srečanja še Tonči Mujan. Rdeče-beli so se z deveto prvenstveno zmago Celjanom na prvenstveni lestvici ponovno odlepili na štiri točke, medtem ko so zaostanek za sedmouvrščeno Tabor Sežano znižali za dve točki.

Stadion Bonifika Koper; gledalcev: /

Sodniki: Perić Dragoslav, Černe Tomaž, Kalan Miha, Podgoršek Marko. Delegat: Setnikar Gojko

Strelci: 0:1 Pečnik T. 7`, 0:2 Krefl -11m 24`, 0:3 Mujan 91

Koper: Vargić, Mišić, Jelić Balta, Vršić (46` Barišič), Mittendorfer, Palčić, Žužek, Dodlek, Pejić (46` Caimacov), Viler, Spinelli (46` Vekić). Trener: Rodolfo Vanoli.

Aluminij: Janžekovič, Pečnik G. (77`Pantalon), Pečnik T. (77` Čermak), Marinšek (71` Jakšić), Kadrić (88` Ploj), Prša, Petek, Flakus Bosilj (88` Mujan), Bolha, Krefl, Azemović. Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Mišić, Dodlek; Pečnik T.

V srečanje proti Kopru je strateg rdeče-belih Oskar Drobne ponovno spremenil začetno enajsterico glede na tekmo med tednom proti Gorici. Na desnem bočnem položaju je prednost pred Nemanjo Jakšićem tokrat dobil Gašper Pečnik. V začetno enajsterico se je po prestani kazni vrnil Roko Prša, ki je nadomestil Marcela Čermaka, v zvezni vrsti pa je prednost pred Armin Đerlekom tokrat dobil Tilen Pečnik.

Srečanje so varovanci Oskarja Drobneta otvorili naravnost fantastično in že v sedmi minuti zatresli domačo mrežo. Ob Marko Pejiću, je žogo prestregel Nik Marinšek, ki je opazil Tilna Pečnika, ki se je takoj odločil za strel iz roba kazenskega prostora v desni spodnji kot vrat Ivana Vargića, ter z natančnim strelom poskrbel za zgodnje vodstvo rdeče-belih.

Tudi nadaljevanje prvega polčasa je teklo povsem po željah rdeče-belih, le dobre štiri minute zatem je bilo ponovno vroče pred vrati Kopra, ko je Tilen Pečnik iz desne strani podal pred koprska vrata, pred Harisom Kadrićem pa je v zadnjem trenutku žogo izbil koprski vratar. Tri minute zatem so rdeče-beli akcijo izpeljali po levi strani, Aljaž Krefl je žogo iz leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je na drugi vratnici do strel prišel Gašper Pečnik, zatresel mrežo, a le iz zunanje strani.

V 23. minuti nova akcija po levi strani, ko je nespretnost Ivana Borne Jelića Balte in Darka Mišića izkoristil Aljaž Krefl, odvzel žogo na dobrih dvajsetih metrih prodrl v kazenski prostor, kjer ga je nepravilno oviral Ivan Borna Jelić Balta, glavni sodnik srečanja Dragoslav Perić pa je pravilno dosodil najstrožjo kazen. K izvedbi najstrožje kazni je tako kot v Stožicah pristopil Aljaž Krefl, ki je streljal v desni kot vrat Ivana Vargića in ga z močnim ter natančnim strelom premagal za povišanje vodstva z dvema zadetkoma prednosti.

Dve minuti zatem so do prve priložnosti prišli Koprčani, ko se je sam pred kapetanom Luko Janžekovičem znašel Matej Palčič, a mu je kapetan rdeče-belih z zapiranjem kota onemogočil strel ter preprečil najhujše.

V 36. minuti so bili blizu tretje zadetka ponovno rdeče-beli, ko je Aljaž Krefl iz leve strani v kazenskem prostoru iskal Davida Flakusa Bosilja, slednjemu pa je poskus z glavo ubranil koprski vratar Ivan Vargić.

Zelo blizu znižanja rezultata so bili Koprčani ob koncu 40. minute srečanja, ko se je sam pred kapetanom rdeče-belih znašel Claudio Spinelli, a mu je Luka Janžekovič strel iz petih metrih ubranil.

Zadnjo priložnost v prvem delu so si pripravili rdeče-beli, dobre dve minuti pred iztekom prvega polčasa, je iz dobrih petindvajsetih metrov s strelom po tleh poskušal strelec vodilnega zadetka Tilen Pečnik, a vratar gostiteljev ni imel prezahtevnega dela.

V nadaljevanje so gostitelji vstopili s trojno menjavo in s popolno željo po čimprejšnjem znižanju rezultata, a do prve priložnosti so prišli šele v deveti minuti nadaljevanja, ko je s dobrih sedemnajstih metrov poskušal Timotej Dodelk, že premagal kapetana rdeče-belih, a mu je veselje preprečila prečka.

Koprčani so v nadaljevanju srečanja držali žogo v svoji posesti, a si resnejše priložnosti vse do 83. minute niso priigrali, sedem minut pred iztekom rednega dela pa je s strelom od dobrih petindvajset metrov poskušal Maks Barišić, a je z odličnim posredovanjem Luka Janžekovič žogo izbil v kot.

Rdeče-beli so v končnici srečanja poskušali po protinapadih, enega izmed njih je kronal Tonči Mujan, ki je v igro vstopil le dve minuti pred tem, ko je iz petnajstih metrov z natančnim strelom matiral domačega vratarja Ivana Vargića za končnih 0:3.

Rdeče-beli so se z novo zmago obdržali na osmem mestu, z štirimi točkami naskoka pred devetouvrščenim Celjem. Prvenstvo se bo nadaljevalo prihodnji vikend, ko bodo varovanci Oskarja Drobneta v sobotnem večeru gostili tretjeuvrščeno Muro.