Naporen ritem tekem v Prvi Ligi Telekom Slovenije, se za rdeče-bele nadaljuje s tekmo 30. kroga, ko bodo v kidričevskem športnem parku v nedeljo ob 15.00 uri gostili sežanski Tabor. Pravico na srečanju med rdeče-belimi črno-rdečimi bo v šumi delil Alen Borošak.

V zadnjo medsebojno tekmo v letošnji sezoni tako rdeče-beli kot Sežančani vstopajo s pozitivnima rezultatoma. Sežančani so v zadnji tekmi med tednom doma na svojem igrišču ugnali murskosoboško Muro, medtem ko so varovanci Oskarja Drobneta na Areni Z`dežele v neposrednem dvoboju za deveto mesto z zadetkom Harisa Kadrića premagali Celje.

Sežančani se v dvoboj v kidričevskem športnem parku podajajo iz boljšega izhodišča na prvenstveni lestvici, saj pred nedeljskim dvobojem zasedajo sedmo mesto in imajo od rdeče-belih pet prvenstvenih točk več. Med tednom so za tri točke proti Muri zadeli Dino Stančič, Crhistos Rovas, z devetimi zadetki tudi prvi strelec Kraševcev in Antonio Azinović. Sežančani imajo v svojih vrstah tudi izjemno razpoloženega krilnega napadalca Aldairja Djala, ki bo tudi v Kidričevem predstavljal veliko nevarnost za obrambo rdeče-belih.

Uvodni trije medsebojni obračuni so se odvili bolj po željah tokratnih gostov, ki so na uvodni medsebojni preizkušnji slavili s 3:1, srečanje v Kidričevem se je končalo brez zadetkov, medtem ko se je zadnji medsebojni dvoboj končal s po zadetkom v vsaki mreži, rdeče-bele je s prvoligaškim prvencem povedel v vodstvo Gašper Pečnik, za delitev točk pa je poskrbel Aldari Djalo.

Rdeče-beli se v dvoboj proti Sežančanom podajajo po štirih zaporednih tekmah v katerih niso prejeli zadetka in so od dvanajstih možnih točk s tremi zmagami in nedoločenim rezultatom vknjižili deset točk. Proti Sežančanom bo glavni strateg rdeče-belih po prestani kazni štirih rumenih kartonov ponovno lahko računal na desnega bočnega branilca Nemanjo Jakšića in zadnjega veznega igralca Klemna Bolha, tudi vsi preostali člani rdeče-belih pa bodo v nedeljo na razpolago Oskarju Drobnetu.

V kidričevskem športnem parku bo srečanje proti Tabor Sežani izjemnega pomena, a kot poudarja glavni strateg rdeče-belih je zadnji pozitivni niz ne sme preveč sprostiti, še vedno je v igri biti odgovoren v sledenju svojih zastavljenih ciljev: »Ne smemo se preveč sprostiti. Že v nedeljo bo potrebno ponovno pokazati pravi obraz. Želimo si nadaljevati v tem nizu, ne obremenjujemo se z nasprotnikom, ponovno moramo tudi pred tekmo s Taborom gledati na sebe in na igrišču biti odgovorni, narediti vse, da tri točke ostanejo doma.«

Dvoboj 30. kroga Prve Lige Telekom Slovenije med rdeče-belimi in črno-rdečimi se bo pričel ob 15.00 uri in bo zaradi aktualne situacije s korona virusom še vedno zaprt za javnost. Srečanje si bo mogoče ogledati na drugem programu PlanetTV, za vse ljubitelje rdeče-belih pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.