Rdeče-belim pred domačimi gledalci ni uspelo ohraniti vodstva ob polčasu, tako so na tekmi 32. kroga Prve Lige Telekom Slovenije proti ljubljanskemu Bravu priznali premoč, kljub porazu pa varovanci Slobodana Gruborja ostajajo na četrtem mestu prvenstvene lestvice.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 200

Sodniki: Antič Mihael, Bensa Uroš, Smej Simon, Kajtazovič Nejc. Delegat: Kacijan Danilo

Strelci: 1:0 Živković 32`, 1:1 Matko 59`, 1:2 Brekalo 88`

Aluminij: Janžekovič, Ploj, Kontek, Pantalon, Grajfoner, Čermak, Pečnik Tilen (85` Matjašič), Horvat (64` Marinšek), Jakšić, Živković, Flakus Bosilj (64` Klepač)

Bravo: Vekić, Tronetelj, Kurtović, Drkušić, Brekalo, Matko, Ogrinec, Agboyi, Kramarić, Abdurahimi (91` Žinko), Baturina (90` Kancilija)

Rumeni kartoni: Pečnik; Abdurahimi, Agboyi

Rdeči kartoni: /

Srečanje v vročem poznem sredinem popoldnevu se je začelo z ogromno dinamike, tako na eni kot na drugi strani, a nobena izmed ekip v uvodnih minutah ni resneje ogrozila nasprotnih vrat. Prvo pravo priložnost na srečanju so izpeljali rdeče-beli. Tekla je 22. minuta srečanja, ko je Ante Živković poskušal s strelom, Igor Vekić je na kratko žogo odbil, a le do Davida Flakusa Bosilja, slednji je prišel do strela, a je še v drugo vratar gostov ostal nepremagan.

V 25. minuti srečanja so bili povsem blizu vodstva gostje, ko je Besart Abdurahimi z lepo podajo v kazenski prostor našel Martina Kramariča, ki se je znašel iz oči v oči z Luko Janžekovičem, a je ob strelu s požrtvovalni štartom žogo v zadnjem trenutku izbil Nemanja Jakšić. Le štiri minute zatem so ponovno zapretili gostje, tokrat je bil v glavni vlogi Vanja Drkušić, a je Luka Janžekovič ohranil mrežo nedotaknjeno.

V 32. minuti srečanja so si rdeče-beli priigrali kot, iz katerega je žogo na drugo vratnico poslal Marcel Čermak, na oddaljeni vratnici je bil najbolj iznajdljiv igralec s številko 32, najboljši strelec rdeče-belih v letošnji sezoni Ante Živković, ki je izkoristil odlično povratno podajo z glavo Nemanje Jakšića in premagal nemočnega vratarja gostov za vodstvo varovancev Slobodana Gruborja.

Dobrih šest minut pred iztekom prvega polčasa so ponovno zapretili gostje, najprej je poskušal Aljoša Matko, ki se je odločil za strel iz petindvajsetih metrov, a je Luka Janžekovič odbil žogo, ki je ponovno prišla v posest gostov, po podaji v kazenski prostor je do novega strela proti vratom rdeče-belih prišel Almin Kurtović, že premagal domačega kapetana a je iz golove črte žogo izbil Ivan Kontek, do izbite žoge so še enkrat prišli gostje, še enkrat je poskušal Aljoša Matko, a je že enkrat več žogo izbil osrednji branilec rdeče-beih Ivan Kontek.

V nadaljevanju so pobudo prevzeli gostje iz prestolnice, kar se jim je obrestovalo po slabi uri igre, najprej je vratnico zatresel Roko Baturina, v nadaljevanju akcije je do žoge prišel Aljoša Matko, ki je iz leve strani prišel do neoviranega strela in premagal nemočnega Luko Janžekoviča za izenačenje rezultata na 1:1.

Dobrih pet minut zatem so bili varovanci Slobodana Gruborja ponovno blizu novemu vodstvu, Aljaž Ploj je z lepo podajo našel Anteja Živkovića na robu kazenskega prostora, slednji je poskušal priti do strela, a ga je ovirala obramba gostov, po odbiti žogi je do strela prišel najprej Mihael Klepač, a je Igor Vekič nevaren poskus odbil, a le do Tilna Pečnika, ki je poskušal s prefinjenim strelom po tleh, a je vratar gostov še enkrat več ubranil poskus rdeče-belih. Le tri minute zatem so bili rdeče-beli ponovno blizu vodstva, ko je iz dobrih dvajsetih metrov poskušal Mihael Klepač, nevaren poskus je končal ob desni vratnici.

V 70. minuti srečanja zelo dvomljiva odločitev glavnega sodnika Mihaela Antiča, ko je kapetan gostov Ovbokha Agboyi z dvignjeno nogo zadel v glavo Marcel Čermaka, glavni delivec pravice pa se ni odločil za rumeni karton, kateri bi bil drugi za gostujočega kapetana, s tem pa bi gostje v končnico krenili z igralcem manj.

V 75. minuti so gledalci v kidričevskem športnem parku že videli novo vodstvo rdeče-belih, ko je na dobrih petintridesetih metrih Tilen Pečnik preigral gostujočega vratarja Igorja Vekića, ter s podajo zaposlil Mihaela Klepača, ki je poskušal z glavo iz roba kazenskega prostora, a je žoga za nekaj centimetrov zgrešila cilj.

Pet minut pred koncem srečanja še ena bizarna situacija. Gostje so izvedli prosti strel, iz dobrih štiridesetih metrov je žogo v kazenski prostor poslal Žan Trontelj, najvišji v skoku je bil David Brekalo, ki je s glavo premagal Luko Janžekoviča, a je stranski sodnik dvignil zastavico in signaliziral glavnemu sodniku srečanja prepovedan položaj. Po posvetu so sodniki spremenili odločitev, ter gol priznali.

Do konca srečanja se rezultat več ni spreminjal, rdeče-beli so prvič v letošnji sezoni priznali premoč ljubljanskemu tekmecu, kljub porazu pa ostali na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Že v nedeljskem večeru čaka rdeče-bele nova zahtevna preizkušnja, tudi tokrat proti ljubljanskemu tekmecu, ko se bodo v Stožicah pomerili z vodilno Olimpijo.