Drugo četrtino Prve Lige Telemach so rdeče-beli odprli naravnost fantastično, ter po zaostanku v prvem delu v nadaljevanju srečanja z zadetki Roka Prše, Gašperja Pečnika in Armina Đerleka poskrbeli za popoln preobrat, proti vodilnemu Kopru.

ŠRC Bonifika Koper, gledalce: 500

Sodniki: Aleksander Matković, Aleksander Kasapović, Švarc Dejan, Kajtazović Nejc. VAR: Sagrković Asmir, Obrenović Rade. Delegat: Setnikar Gojko.

Koper 1 : 3 Aluminij

Strelci: 1:0 Osuji 22`, 1:1 Prša 45`+1, 1:2 Pečnik G. 47`, 1:3 Đerlek 50`

Koper: Adam, Palčič, Žužek, Novoselec, Viler, Guberac (60` Jelić Balta), Varešanović (55` Vešner Tičić), Oštrek (55` Colley), Parris (69` Simić), Barišić (69` Bešir), Osuji. Trener: Zoran Zeljković.

Aluminij: Janžekovič, Pečnik G. (90` Bizjak), Azemović, Martić, Krefl (32` Ploj), Bolha, Nkama, Prša, Đerlek, Brest (73` Pušaver), Kadrić (90` Kidrič). Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Žužek, Jelić Balta, Bešir; Prša, Nkama, Kadrić.

Rdeč karton: Martić 90` – Aluminij

Pred srečanjem s Koprom je imel glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne obilico težav pri sestavi ekipe. Po prestani kazni se je v začetno enajsterico vrnil Klemen Bolha, a tokrat je zaradi kazni štirih rumenih kartonov izven kadra ostal Nik Marinšek. Tilen Pečnik, ki je srečanje proti Taboru začel, je med tednom zbolel in ostal izven kadra, mesto v začetni enajsterici pa je tokrat namesto njega zasedel Marko Brest, tokrat pa je na klopi začel tudi Robert Pušaver, namesto njega pa je tokrat priložnost dobil Roko Prša.

Koprčani so boljše vstopili v srečanje in prvič zapretili v 9. minuti srečanja, ko je poskus Maksa Barišića iz dobrih šestih metrov zaustavil Luka Janžekovič, ki je žogo izbil, v nadaljevanju akcije pa so še enkrat zapretili gostitelji, ko je do žoge prišel Bede Osuji, a tudi tokrat je bil kapetan rdeče-belih na mestu, ter z izjemno obrambo žogo izbil v kot.

Gostitelji so povedli v 22. minuti srečanja, ko je Mitja Viler iz leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, kjer je neodločnost Tina Martića in Luke Janžekoviča izkoristil Bede Osuji in žogo pred kapetanom rdeče-belih usmeril v mrežo za vodstvo gostiteljev.

Dobrih deset minut zatem je bilo ponovno vroče pred vrati Luke Janžekoviča, ko je poskušal Kaheem Parris, njegov poskus pa je brez večjih težav ubranil kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič.

Prav v 32. minuti je igro zaradi poškodbe moral zapustiti Aljaž Krefl, ki je mesto na igrišču prepustil Aljažu Ploju, slednji je v prvi minuti sodnikovega podaljška iz leve strani poslal imeniten predložek v osrčje kazenskega prostora, kjer je najvišje skočil Roko Prša in z glavo premagal nemočnega Davida Adama za izenačenje tik pred odhodom na odmor.

V drugem delu so prvi zapretili gostitelji, ko se je sam pred Luko Janžekovičem znašel Bedeja Osuji, kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič pa je z izjemno obrambo žogo izbil v kot.

Sledilo je izjemno obdobje rdeče-belih, po hitrem protinapadu v 47. minuti, ko sta najprej z dvojno podajo Aljaž Ploj in Haris Kadrić izigrala obrambo Koprčanov, Haris Kadrić je žogo podal do Marka Bresta, ki se je odločil za podajo na desno h Gašperju Pečniku, ki se je odločil za strel iz dobrih petnajstih metrov nekoliko iz desne strani ter z natančnim strelom povedel rdeče-bele v vodstvo.

Le tri minute zatem so rdeče-beli še povišali vodstvo, v kazenskem prostoru je Aljaž Ploj priboril žogo, jo podal do Harisa Kadrića, ki jo je odložil do Armina Đerleka na dobrih petnajstih metrih, srbski vezist, pa je z natančnim strelom povišal vodstvo rdeče-belih.

Po slabi uri igre je s strelom od daleč Koprčane želel približati kapetan gostiteljev Ivica Guberac, a je njegov poskus zletel preko vrat Luke Janžekoviča.

Dobrih petnajst minut pred iztekom rednega dela so gostitelji prišli do nekaj poskus, a vsi streli proti vratom Luke Janžekoviča so zleteli mimo vrat.

Nekaj minut pred iztekom rednega dela, bi lahko Armin Đerlek dosegel še drugi zadetek na srečanju, a mu je veselje preprečila prečka.

Ob izteku rednega dela, je glavni sodnik srečanja po posredovanju tehnologije VAR Tinu Martiću pokazal direkten rdeč karton.

V Kopru so rdeče-beli vknjižili še drugo prvenstveno zmago v Prvi Ligi Telemach, kljub temu pa so ostali na devetem mestu lestvice.

Že v nedeljo čaka varovance Oskarje Drobneta nova prvenstvena preizkušnja, ko v kidričevsko športni park prihajajo nogometaši Brava.