Za varovance Roberta Pevnika in Simona Vidoviča se je z tekmo proti Brinjem Grosuplju pričelo novo prvenstvo. Tako mladinska kot kadetska selekcija rdeče-belih pa se iz neugodnega gostovanja na Dolenjskem vračata s točko.

1.SML

Mladinsko srečanje v uvodnih petinštiridesetih minutah ni ponudilo zadetkov, zato pa je bilo toliko zanimivejše nadaljevanje. Prvi del drugega polčasa je povsem pripadel gostiteljem, ki so povedli v osmi minuti drugega dela, ko je rdeče-belo mrežo načel Nejc Močnik. Isti igralec je v 68. minuti, še drugič na srečanju premagal Grego Kušarja. A varovanci Roberta Pevnika so v končnici srečanja uspeli rezultat najprej znižati, ko je dobrih deset minut pred iztekom rednega dela v polno meril Klemen Rahle. Ko je že vse kazalo na poraz rdeče-belih pa je v četrti minuti sodnikovega dodatka na sceno stopil Nejc Medved, ki je z zadetkom v izteku srečanja poskrbel za delitev točk.

Brinje-Grosuplje : Aluminij 2:2 (0:0)

Strelci: 1:0 Močnik 53`, 2:0 Močnik 68`, 2:1 Rahle 80`; 2:2 Medved 94`

Brinje-Grosuplje: Popelar, Štrekelj, Tomažon Beguš, Petrušić (85` Bajnoci), Nežmah (75` Udovč), Tomažin (90` Viharev), Shaini, Močnik (71` Jerak), Gačnik (62` Zrnec), Čeferin, Filipin. Trener: Urban Žohar.

Aluminij: Kušar, Meznarič (60` Šebalj), Vidovič, Shacubach, Ferčec, Kmetec (67` Hren), Knaus, Medved, Benotič (84` Lorbek), Popović (57` Rahle), Kozjak. Trener: Robert Pevnik

Rumeni kartoni: Tomažon Beguš; Meznarič, Šebalj

Po prvi osvojeni točki je misli strnil trener mladinske ekipe rdeče-belih Robert Pevnik, ki je poudaril, da so njegovi varovanci kljub zaostanku pokazali pravi karakter, kar jih je na koncu nagradilo z osvojeno točko: »Že v uvodni tekmi nove sezone nas je čakalo težko gostovanje pri zelo kvalitetni ekipi Brinje Grosuplje. Domačini so boljše pričeli tekmo, ter si ustvarili tudi tri lepe priložnosti, pri katerih je bil odličen Gregor Kušar. V drugem delu prvega polčasa smo le vzpostavili ravnotežje in si ustvarili nekaj lepih priložnosti a bili premalo zbrani. Tudi uvod v drugi polčas je pripadel domačinom, a po zaostanku dveh zadetkov smo začeli igrati odlično. Rezultat dobre igre je bil najprej izenačujoč zadetek Rahleta, povsem ob koncu pa evrogol Medveda. Pohvalil bi svoje varovance, predvsem zato, da so pokazali pravi karakter.«

1.SKL

Tudi varovanci Simona Vidoviča so na zahtevnem gostovanju osvojili prvo prvenstveno točko. Prvi polčas se je v Grosuplju končal brez zadetkov. V 67. minuti pa so rdeče-beli po zadetku Luke Pučnika povedli. Tik ob koncu rednega dela pa je domačim točko zagotovil Žak Grabljevec.

Brinje Grosuplje : Aluminij 1:1 (0:0)

Strelca: 0:1 Pučnik 67`, 1:1 Grabljevec 80`

Brinje-Grosuplje: Panić, Močnik (72` Zelnik), Bahor, Vitamvas (73` Kušar), Bandur, Islamagić (78` Grabljevec), Hojč, Nikić (55` Handukić), Tomšič, Miklič, Lazarević. Trener: Erik Marinšek.

Aluminij: Petek, Colnarič (61` Metličar Fric), Pučnik, Šega, Cesar, Škerget (52` Macanović), Rozman, Zorec (61` Mesarič), Grbavac (80` Damjanovič), Letonja, Dukarič. Trener: Simon Vidovič.

Rumeni kartoni: Škerget, Šega, Dukarič