Rdeče-beli bodo jutri ob 15.00 uri v kidričevskem športnem parku proti Domžalam otvorili 27. prvenstveni krog Prve Lige Telekom Slovenije. Na zadnjem prvenstvenem obračunu pred reprezentančnim premorom med rdeče-belimi in rumeno družino bo pravico delil Matej Jug.

Obe ekipi v zadnji obračun pred reprezentančnim premorom vstopata s popotnico pozitivnega rezultata, a hkrati obe tudi močno oslabljeni zaradi izpolnjenih kvot rumenih kartonov. Zmaga varovancev Oskarja Drobneta med tednom proti Bravu z 0:1, je imela svoj davek, tako strateg rdeče-belih ne bo mogel računati kar na trojico svojih nogometašev, kvoto rumenih kartonov so tako izpolnili Emir Azemović, Aljaž Ploj in David Flakus Bosilj. Domžalčani, ki so med tednom doma remizirali proti Muri, se v Kidričevo prav tako odpravljajo oslabljeni, in v tretjem medsebojnem obračunu ne bodo mogli računati na kapetana Senijada Ibričićića, ter osrednja branilca Damjana Vukliševića in Svena Šoštariča Kariča.

Varovanci Dejana Djuranovića prihajajo v Kidričevo v vlogi favoritov, trenutno zasedajo četrto mesto na prvenstveni lestvici, njihov niz neporaženosti traja že štirinajst prvenstvenih obračunov, nazadnje so premoč priznali v 12. krogu, ko so jih doma ugnali Celjani. Domžalčani, ki bodo v edinem sobotnem obračunu tako v vlogi favoritov, bodo kljub temu, da ne bo igrala trojica igralcev, zelo nevarni, saj imajo v svojih vrstah Daria Kolobarića, tretjega strelca prvenstva, ki ima na svojem računu že devet zadetkov, veliko nevarnost bo zagotovo predstavljal tudi Arnel Jakupović, ki ima na svojem računu štiri zadetke.

Kljub temu, da bodo tudi varovanci Oskarja Drobneta proti Domžalčanom nastopili oslabljeni, pa veseli dejstvo, da se v ekipo po prestani kazni petih tekem zaradi rdečega kartona vrača Haris Kadrić, ki bo tako zapolnil vrzel v konici napada. Prav tako veseli dejstvo, da se je v trenažni proces vrnil Armin Đerlek, ki je rdeče-bele okrepil med zimskim prestopnim rokom, v srečanju proti ljubljanski Olimpiji pa utrpel dva huda udarca, kar ga je za kar nekaj časa oddaljilo od prvoligaških zelenic.

Zmaga med tednom je rdeče-belim po dveh porazih prišla še kako prav za dvig samozavesti pred izjemno zahtevnim nasprotnikom iz Domžal. Kot poudarja strateg rdeče-belih Oskar Drobne, pa bo za nove točke v sobotnem popoldnevu na kidričevski zelenici potrebno pustiti srce na igrišču: »Zadali smo si cilj, da bi se poskušali čim bolj približati ekipam v sredini lestvice v tem prvem delu spomladanskega dela. To nam je uspelo, smo v poziciji, kjer si trenutno želeli biti. Normalno je, da strmimo k temu, da bi v tem pozitivnem nizu nadaljevali. Zagotovo je zmaga proti Bravu prinesla veliko pozitivne energije, smo sicer zelo zdesetkani, okrnjeni zaradi poškodb in kartonov. To ne pomeni, da ne moremo na igrišču ponovno pustiti srca in poskusit osvojiti novih treh točk.«

V Kidričevem bo to še 23. medsebojni obračun med rdeče-belimi in Domžalčani. Statistika je na strani gostov, ki so dobili tudi oba letošnja medsebojna obračuna, oba z identičnim rezultatom 2:1. Uvodni obračun v Kidričevem so boljše pričeli rdeče-beli, ko je edini zadetek v prvem delu dosegel David Flakus Bosilj, gostje so v nadaljevanju uspeli na krilih Daria Kolobarića in Slobodana Vuka rezultat obrniti v svojo korist. V Domžalah so srečanje bliskovito pričeli gostitelji, ki so povedli že v  2. minuti, ko je Luko Janžekoviča premagal prvi strelec Domžalčanov Dario Kolobarić, rdeče-beli so rezultat znižali z zadetkom Nemanje Jakšića, končni rezultat pa je postavil Sven Šoštarič Karić. Imajo pa letošnji medsebojni obračuni še eno posebnost, na obeh tekmah smo videli najstrožji kazni, obakrat je bil uspešnejši kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič, ki je obakrat zaustavil strel iz bele točke kapetanu gostov Senijadu Ibričiću.

Edino sobotno srečanje 27. kroga Prve Lige Telekom Slovenije bo zaradi situacije s korona virusom še vedno zaprto za javnost in si ga bo mogoče v živo ogledati preko malih zaslonov Srečanje med rdeče-belimi in rumeno družino si bo mogoče ogledati v živo na drugem programu PlanetTV, za vse privržence rdeče-belih pa ga bomo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.