Rdeče-bele na Velikonočni ponedeljek čaka tekma 31. kroga Prve Lige Telemach, ko bodo ob 17.30 uri gostovali na murskosoboški Fazaneriji pri Muri. Pravico med črno-belimi in rdeče-belimi bo v zadnjem srečanju 31. kroga delil Rade Obrenović.

Mura v četrto medsebojno srečanje letošnje sezone vstopa v vlogi popolnega favorita, saj se za razliko od rdeče-belih bori za mesto v Evropi. Prav tako se črno-beli, ki trenutno zasedajo četrto mesto prvenstvene lestvice v ponedeljkov obračun podajajo s popotnico zmage, ki so jo minuli vikend vknjižili v Ljubljani proti Bravu. Medtem so varovanci Roberta Pevnika z remijem proti Radomljam prekinili serijo dveh zaporednih porazov, a ob zmagi sežanskega Tabora, zaostanek za deveti mestom povišali na šest točk zaostanka.

Črno-beli, ki četrti medsebojni obračun pričakujejo v vlogi favoritov, pred srečanjem proti rdeče-belim nimajo večjih težav, glavni strateg Mure, Damir Čontala, bo lahko računal na vse svoje varovance, ki jih ne pestijo poškodbe. V zadnjem krogu proti Bravu je v polno meril napadalec Miriland Daku, ki bo tudi v ponedeljek predstavljal eno izmed večjih nevarnosti za obrambo rdeče-belih. Zraven štiriindvajsetletnega kosovskega napadalca, si v domačem taboru nedvomno veliko obetajo tudi v pomladanskem delu nepogrešljivega in nepopustljivega Tomija Horvata, ki je s šestimi zadetki tudi prvi strelec svoje ekipe. Nedvomno se tudi tokrat veliko pričakuje od Luke Bobičanca, ki na vsaki tekmi predstavlja izjemno nevarnost za nasprotnikova vrata.

Rdeče-belim, ki se krčevito borijo za obstanek med prvoligaško elito, ne gre vse po načrtih, kljub boljšim predstavam v zadnjem obdobju, rdeče-beli pod vodstvom Roberta Pevnika še niso okusili slasti zmage. Na zadnje so sicer odlično otvorili srečanje proti Radomljam in povedli z zadetkom Dina Špeharja, a je ob koncu polčasa za delitev točk iz najstrožje kazni poskrbel prvi strelec mlinarjev Tomislav Mrkonjić. Robert Pevnik, bo lahko na Fazaneriji računal na vse svoje izbrance, kar je nedvomno zelo pozitivno pred zaključkom prvenstva, kjer bo vsaka tekma za rdeče-bele še kako pomembna. Izjemnega pomena bo tudi tokrat obramba, ki bo skušala zaustaviti razigrane domačine, ki imajo prav konici napada nekaj izjemnih posameznikov.

Pred gostovanjem na prekmurski ravnici glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudarja, da ni časa za kalkulacije, ampak, da bodo morali njegovi varovanci tokrat tvegati še več, ter kljub tvegani igri z večji željo od domačih, priti do izjemno pomembnih treh točk: »Gostovanja v Murski Soboti so vedno zahtevna, mi smo v poziciji, ko moramo gledati samo na sebe. Situacija ni prijetna, vendar v nas še tli upanje, želja, prav želja, mora biti v Murski Soboti večja od domačinov, le z večjo željo in še bolj tvegano igro se lahko nadejamo pozitivnega rezultata, ki je v naši situaciji nujen. Nedvomno bomo v Mursko Soboto šli, da pripravimo presenečenje, ter da dvignemo samozavest pred samim zaključkom prvenstva, kjer je vsaka tekma odločujoča.«

Dva od letošnjih treh obračunov je dobila Mura, uvodni obračun v Kidričevem se je končal z delitvijo točk, zadnja dva medsebojna obračuna pa sta pripadla črno-belim. Muraši so uvodni obračun v Fazaneriji dobili s 3:2, medtem ko je zadnji obračun v Kidričevem odločil Luka Bobičanec, ki je izkoristil strel iz bele točke. Tudi skupna statistika je na strani črno-belih, ki so se v dosedanjih petnajstih medsebojnih obračunih veselili devetkrat, trikrat se je srečanje končalo brez zmagovalca, trikrat so se veselili rdeče-beli.

Srečanje med črno-belimi in rdeče-belimi se bo pričelo ob 17:30 uri, v kolikor se ne boste odpravili na Fazanerijo, si bo mogoče srečanje ogledati v živo v neposrednem televizijskem prenosu na prvem programu Sportkluba, za vse privržence rdeče-belih, pa ga bomo v živo spremljali tudi na klubskih družbenih omrežjih.