Varovanci Roberta Pevnika so z zmago proti makedonskemu prvolgiašu Makedoniji Gjeorgev Petrov mini priprave končali z zmago. Edini zadetek je v prvem polčasu iz najstrožje kazni dosegel Gašper Jovan.

V izjemno trdi tekmi so si rdeče-beli priigrali kar nekaj lepih priložnosti, sploh v drugem delu so bili blizu zadetka Bamba Sussa , Marko Simonič in Rene Škerget, a se je vedno izkazal vratar nasprotne ekipe. Priložnost za igro je dobilo enaindvajset nogometašev, edini ki je na zelenici ostal skozi vseh 90. minut je bil Mario Šubarić.

Zaradi lažjih poškodb so izven kadra ostali kapetan Tin Martić, Sandro Jovanović Loren Maružin, Tom Kljun, Žan Baskera in Samo Pridgar.

Aluminij : Makedonija Gjorce Petrov 1:0

Strelec: 1:0 Jovan 35`-11m

Aluminij: Jovanović (46` Petek), Jovan (58` Kosi), Šubarić, Zeljković (58` Koblar), Schabuach (58` Pečnik), Jagić (58` Simonič), Pišek (58` Šarac), Susso (58` Škoflek), Bilyi (58` Škerget); Matić (58` Tanyi), Gorenak (37` Brkljača). Trener: Robert Pevnik.

Rdeče-beli so z drugo tekmo v štirih dneh zaključili mini priprave na hrvaški obali in se selijo nazaj v Kidričevo, kjer bodo nadaljevali z delom v torek. V prihodnjem tednu rdeče-bele čakata dve pripravljalni tekmi, najprej se bodo varovanci Roberta Pevnika pomerili z ptujsko Dravo, v nedeljo sledi še generalka proti Celju.