Šesta poletna okrepitev poletnega prestopnega roka je Marko Brest, ki v Kidričevo prihaja iz sosednjega Ptuja. Devetnajstletni napadalni zvezni igralec je rdeče-belim obljubil triletno zvestobo.

Marko Brest je svojo nogometno kariero pričel pri ptujski Dravi, od koder še je v mladinskem staležu odšel k Mariboru. Iz Ljudskega vrta se je še kot mladinec podal nazaj na Ptuj, kjer je za ptujsko Dravo vknjižil 16 drugoligaških nastopov in v dresu Ptujčanov dosegel en tudi zadetek na drugoligaških zelenicah.

Ob podpisu pogodbe je devetnajstletni zvezni igralec poudaril, da verjame, da njegova mladost ne bo ovira v boju za minutažo v rdeče-belem dresu: »Vesel sem prestopa v Kidričevo, hvaležen sem za novo izkušnjo v moji karieri. Želim delati na višjem nivoju in mislim, da je Aluminij prava odločitev za mene in mojo nogometno pot. Sem mnenja, da sem kljub moji mladosti pripravljen na Prvo Ligo, verjamem, da si bom skozi delo in dokazovanje priboril dovolj minutaže. V klubu so me lepo sprejeli tako soigralci, kot strokovno vodstvo. Pogoji za delo so odlični, prav tako sem se tudi s soigralci hitro ujel, zato sem prepričan, da bomo v pravkar začeti sezoni dosegli zastavljene cilje.«

Marko Brest dobrodošel!