V zadnji tekmi letošnje sezone Prve Lige Telekom Slovenije so rdeče-beli doma v športnem parku priznali premoč Mariborčanom. Rdeče-beli so s porazom in ob zmagi Mure pri Tabor Sežani zdrsnili na končno peto mesto prvenstvene lestvice, kar je najboljša uvrstitev nogometašev rdeče-belih v zgodovini Prve Lige.

Športni park NK Aluminij, gledalcev: /

Sodniki: Obrenović Rade, Praprotnik Jure, Kovačič Andraž, Mertik Bojan. Delegat: Bezjak Dušan

Strelci: 0:1 Dervišević 61`, 1:1 Vrdoljak 67`, 1:2 Mitrović 75`, 1:3 Bajde 83`, 1:4 Kronaveter 85`

Aluminij: Janžekovič, G. Pečnik, Kontek, Muminović, Matjašič (68` T. Pečnik), Čermak (68` Horvat), Grajfoner, Šaka (83` Flakus Bosilj), Vrdoljak, Živković, Klepač. Trener: Slobodan Grubor

Maribor: Pirić, Klinar, Kronaveter, Cretu (62` Pihler), Požeg Vancaš (62` Bajde), Zahovič (71` Tavares), Dervišević, Kolmanič, Rajčević (10` Koblar), Mešanović (71` Dos Santos), Mitrović. Trener: Sergej Jakirović

Rumeni karton: Dervišević

Rdeči karton: /

Srečanje se v kidričevskem športnem parku se je že pred začetkom tekme pričelo s slovesnostjo, ko je najprej Nemanja Jakšić iz rok predsednika Nogometnega kluba Aluminij Marka Drobniča prejel nagrado za uvrstitev v idealno enajsterico prvenstva Prve Lige Telekom Slovenije.

V uvodnih desetih minutah smo spremljali taktičen dvoboj na sredini igrišča, nakar je sledil še en sloveni trenutek, v 10. minuti srečanja, so ga izvedli gostje, ko je igro zapustil Aleksander Rajčević, ki se je z nastopom proti rdeče-belim po desetih letih poslovil od vijoličastega dresa.

Prvo zares vročo situacijo na srečanju smo videli v 20. minuti srečanja, ko je po podaji Roka Kronavetra poskušal Luka Zahovič, Luka Janžekovič pa je strel napadalca gostov ubranil. Do konca prvega dela igre, si nobena izmed ekip ni več pripravila omembe vrednih priložnosti, v nadaljevanje srečanja pa so boljše vstopili gostje, ki so po petnajstih minutah drugega dela kronali terensko premoč z vodilnim zadetkom. Denis Klinar je poslal predložek v kazenski prostor, Ivan Kontek je žogo izbil, a le do Rudija Požega Vancaša, ki je s kratko podajo na šestnajstih metrih zaposlil Amirja Derviševića, ki je z natančnim strelom premagal nemočnega kapetana rdeče-belih za vodstvo Maribora.

V začetku 67. minute je na sredini igrišča Stipe Vrdoljak ukradel žogo Jasminu Mešanoviću, stekel proti kazenskemu prostoru Maribora, se odločil za strel iz dobrih dvajsetih metrov in s pomočjo Nemanje Mitrovića premagal nemočnega Kenana Pirića za izenačenje v športnem parku. Le nekaj minut zatem se je v imenitni priložnosti znašel prvi strelec rdeče-belih Ante Živković, ki je iz dobrih dvajsetih metrov poskušal, a streljal preveč po sredini vrat Maribora, vratar gostov pa je poskus četrtega strelca Prve Lige Telekom Slovenije zaustavil.

V 72. minuti so bili gostje blizu ponovnemu vodstvu, ko je od daleč s strelom po tleh poskušal strelec vodilnega zadetka Amir Dervišević, a tokrat je bil kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič na mestu. Le dve minuti zatem pa je Mariborčanom uspelo ponovno povesti v kidričevskem športnem parku Amir Dervišević je izvajal prosti strel iz dobrih tridesetih metrov, poslal žogo v kazenski prostor rdeče-belih, kjer je Gregor Bajde žogo preusmeril do neoviranega Nemanje Mitrovića, ki mu iz dobrih petih metrov ni bilo težko zatresti mreže za novo vodstvo gostov.

Dobrih sedem minut pred iztekom rednega dela je Tilen Pečnik na polovici Mariborčanov nespametno zapravil žogo, Mariborčani so izvedli hiter protinapad, Aleks Pihler je osvojil ogromno prostora in prodrl pred kazenski prostor rdeče-belih, kjer je z natančno globinsko podajo zaposlil Grego Bajdeta, ki se je znašel sam pred Luko Janžekovičem, slednji je bil ob poskusu mariborskega napadalca brez moči. Le dve minuti zatem so Mariborčani še četrtič na srečanju zatresli rdeče-belo mrežo, končni rezultat je postavil Rok Kronaveter, ki je Luko Janžekoviča premagal s strelom po tleh iz dobrih sedmih metrov.

Trinajsti prvenstveni poraz je rdeče-bele pahnil na končno peto mesto prvenstvene razpredelnice, a kljub vsemu je peto mesto najvišja uvrstitev rdeče-belih v Prvi Ligi Telekom Slovenije. Varovanci Slobodana Gruborja so v letošnji sezoni zbrali 55 točk, kar je sedem več kot v lanski sezoni ko so rdeče-beli končali na šestem mestu. Za varovance Slobodana Gruborja sedaj sledi kratek počitek, pred ponovnim zborom in nadaljevanem prvenstva, ki je predvideno že z 12. avgustom.