Prva zimska okrepitev rdeče-belih je Klemen Bolha. Sedemindvajsetletni obrambni igralec, ki je bil nazadnje igralec litovskega Žalgirisa je rdeče-belim obljubil zvestobo do 30. maja 2022.

Klemen Bolha je svojo igralsko kariero pričel pri NK Šmartno 1928, od koder ga je pot vodila k velenjskemu Rudarju, kjer je igral vse od leta 2014 in za knape zabeležil kar 164 nastopov ob tem pa dosegel tudi 9 zadetkov. Zadnjo sezono in pol je sedemindvajsetletni branilec branil barve litovskega Žalgirisa, kjer je zbral 23 nastopov.

Klemen Bolha, ki bo v rdeče-belem nosil dres s številko 19, je ob prihodu poudaril, da si želi skupaj z ekipo čimprej pokazati, da rdeče-beli spadajo višje na prvenstveni lestvici: »Želim se vrniti nazaj v stare tirnice. Za mano je bilo slabo leto, nekaj zaradi korone, nekaj zaradi drugih stvari. Vem, da je Aluminij v zadnjih letih dokazal, da lahko igra, da se lahko bori za zgornji del lestvice. V zadnjem momentu sicer ni tako, ampak tukaj sem, da skupaj z ekipo to obrnemo in z dobrimi predstavami ostanemo v ligi. Nekaj soigralcev sem poznal že od prej, kar nekaj novih soigralcev je mladih in na privajanje ne bo večjih težav.«