Rdeče-beli se iz drugega gostovanja v 2. slovenski nogometni ligi še drugič vračajo s polnim kompletom treh točk. Za drugo prvenstveno zmago je z edinim zadetkom proti Rogaški v 56. minuti poskrbel kapetan rdeče-belih Nik Marinšek.

Športni center Rogaška Slatina; gledalcev: 300

Sodniki: Tkalčič Bojan, Benc Uroš, Sužnik Jure. Delegat: Mužar Miroslav.

Strelec: 0:1 Marinšek 56`

Rogaška: Badžarić, Mihalić, Rantuša Lampreht, Majcen, Thalisson, Gradišar, Pavlović (75` Kantužar), Neskić (75` Gobec), Matošević (59` Tomašković), Muslina (69` Dolovski), Majcenić (69` Anković). Trener: Oskar Drobne.

Aluminij: Banić, Martić, Zukić, Skiba, Marinšek, Bizjak (86` Borovnik), Jagić, Gorenak (71` Frešer), Jovan, Brest (86` Katuša), Koblar (37` Crnčec). Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Thalisson, Majcen; Jagić, Gorenak, Marinšek, Banić.

Pred srečanjem v Rogaški Slatini je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik v začetni enajsterici opravil eno menjavo glede na uvodni prvenstveni preizkušnji, tokrat je pred Andražem Borovnikom, srečanje pričel Jaka Bizjak.

Srečanje v Rogaški Slatini so boljše otvorili varovanci Oskarja Drobneta, ki so bili prvič nevarni že v 4. minuti srečanja, ko je po preigravanju v kazenskem prostoru Nejcu Gradišarju udarec blokiral Luka Koblar, žoga je na drugi strani prišla do Andreja Pavlovića, a je njegov poskus ustavil Gašper Jovan. V 15. minuti srečanja je globinsko podajo domače ekipe prestregel Tibor Banić, le minuto zatem pa so v domačem taboru zahtevali najstrožjo kazen, ko je Luka Koblar zaustavil Andreja Pavlovića, glavni sodnik srečanja pa je povsem upravičeno, samo odmahnil z rokami in pustil, da se igra nadaljuje.

Rdeče-beli so prvič zapretili v 21. minuti, ko je na sredini igrišča do žoge prišel Nik Marinšek, ki je lepo zaposlil Marka Bresta na desni strani, slednji se je odločil najprej za preigravanje, ter poskušal s strelom v bližnji vratarjev kot, a je bil domači vratar Vice Badžarić na mestu in žogo izbil v kot.

V 27. minuti so ponovno zapretili gostitelji, ko se je na dobrih desetih mestih znašel kapetan gostiteljev Alen Neskić, a je njegov poskus zletel kak meter mimo leve vratnice. Le štiri minute zatem pa se je v vratih rdeče-belih izkazal Tibor Banić, ki je ubranil poskus iz roba kazenskega prostora Andreju Pavloviću.

V nadaljevanje srečanja, so bolj odločno vstopili rdeče-beli, ki so si prvo priložnost v drugem delu priigrali v sedmi minuti nadaljevanja, ko je krasno diagonalno podajo Gala Gorenaka izkoristil Jaka Bizjak, ki je poskušal iz težkega položaja, a je domači vratar žogo izbil v kot. Le dve minuti zatem je sledil odločilen trenutek tekme, ko je Jaka Bizjak pobegnil branilcem gostiteljev, Dinko Matošević, ga je nepravilno oviral, k izvedbi prostega strela pa je pristopil kapetan rdeče-belih Nik Marinšek. Kapetan rdeče-belih se je odločil za neposredni strel proti vratom iz roba kazenskega prostora le nekaj metrov od kotne črte in z izjemnim strelom k bližnji vratnici premagal nemočnega vratarja gostiteljev.

Le dve minuti zatem je bilo ponovno vroče v kazenskem prostoru gostiteljev, ko je Nik Marinšek iz svoje polovice povlekel žogo proti kazenskemu prostoru, kjer je z globinsko žogo našel Jako Bizjaka, slednji je s povratno žogo iskal Gašperja Jovana, ki pa ga je oviral obrambni igralec domačih, tako da slednji ni prišel do strela. V 61. minuti je iz roba kazenskega prostora poskušal Gal Gorenak in zatresel zunanji del mreže.

Sledilo je obdobje, ko so varovanci Roberta Pevnika s preudarno igro držali gostitelje od gola in nadzirali potek srečanja.

V začetku sodnikovega dodatka, so si gostitelji priigrali prosti strel povsem na robu kazenskega prostora, ki ga je izvedel Thalisson, izjemno nevaren strel je v kot izbil Gašper Jovan.

Zadnjo priložnost na srečanju so imeli rdeče-beli, ko se je v kazenski prostor vstopil Andraž Borovnik, slednji se je odločil za strel nekoliko iz desne iz dobrih desetih metrov, a je žoga zletela preko gola.

Po srečanju in pomembnih treh točkah je glavni strateg rdeče-belih Robert Pevnik poudaril, da je bil bistveno bolj zadovoljen s prikazanim v drugem polčasu kot v prvem: »Vedeli smo, kaj lahko pričakujemo, v prvem polčasu nismo bili slabi, a nismo igrali povsem tako kot smo se dogovorili. Preveč smo zadrževali žogo, morali bi igrati hitreje. Želel sem, da takoj prevzamemo posest in premoč, ker imamo igralce za to. V drugem polčasu smo bili dobri, veliko boljši, kljub izvajanju pritiska domače ekipe, jim to ni pomagalo. Čestital bi svojim fantom, da smo zdržali, mi bi morali dati še gol ali dva, tukaj moramo biti bolj osredotočeni, da ko imamo možnost, da rešimo tekmo. Smo nova ekipa, samo prvenstvene tekme, nas bodo delale boljše in bodo dale fantom sigurnost, je pa dobro, da zmagujemo, 0:1 je pa seveda najslajša zmaga.«

Rdeče-bele prihodnji prvenstveni obračun čaka v nedeljo 21. avgusta ob 20.15, ko jih čaka še drugo zaporedno gostovanje, tokrat se odpravljajo k velenjskemu Rudarju.