Rdeče-beli so za konec jesenskega dela prvenstva pokazali izjemno predstavo in z najvišjo zmago v klubski zgodovini v Prvi Ligi Telekom Slovenije s kar 8:1 odpravili kranjski Triglav. Ob izjemni predstavi rdeče-belih so si s tremi točkami in boljšo razliko v zadetkih zagotovili tudi drugo mesto na prvenstveni lestvici, iz katerega bodo krenili v nadaljevanje prvenstva.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 300

Sodniki: Antič, Vidali, Habibović

Strelci: 1:0 Klepač 6`, 2:0 Leko 15`, 3:0 Leko 21`, 4:0 Vrbanec 39`, 5:0 Klepač 51`, 6:0 Živković 56`, 6:1 Hasanaj 68`, 7:1 Flakus Bosilj 84`; 8:1 Flakus Bosilj 88`

Aluminij: Kovačić, Amuzie, Kontek, Petrovič, Vrbanec (62` Marinšek), Leko (65` Pečnik), Čermak, Živković (71` Flakus Bosilj), Pantalon, Jakšić, Klepač

Triglav: Arko, Janković, Arh Česen (46` Kuhar), Mlakar, Rogelj (46` Udovič), Kryeziu, Milanović, Brkić, Tijanić (51` Hasanaj), Petric, Mertelj

Rumeni kartoni: Jakšić, Kontek

Rdeče-beli so naravnost fantastično otvorili srečanje proti Gorenjcem in takoj prevzeli pobudo, ter že v šesti minuti iz prve nevarne akcije tudi povedli. Matic Vrbanec je na sredini svoje polovice ukradel žogo in z dolgo podajo zaposlil Mihaela Klepača, ki je do žoge prišel na dobrih petindvajsetih metrih, potegnil proti kazenskemu prostoru, ter iz roba kazenskega prostora zadel za vodstvo.

Sledilo je hitro povišanje vodstva rdeče-belih, ko je kapetan Matic Vrbanec z natančno podajo na robu kazenskega prostora zaposlil Nikola Leka, ki je prodrl proti Jalnu Arku, ter ga s strelom po tleh iz dobrih desetih metrov premagal za povišanje vodstva.

Varovanci Slobodana Gruborja se niso zadovoljili z vodstvo dveh zadetkov in že šest minut zatem je sledil še drugi zadetek Nikole Leka. Dejan Petrovič je iz dobrih tridesetih metrov podal proti Marcelu Čermaku, ki je poskušal iz težkega položaja iz desne strani, Jalen Arko je žogo odbil a le do Nikole Leka, ki je z neubranljivim strelom povišal vodstvo rdeče-belih.

V 27. minuti so bili blizu četrtemu zadetku ponovno rdeče-bele, Mihael Klepač je prodrl po levi strani, preigral branilca orlov, ter z ostrim predložkom pred vratarja Gorenjcev zaposlil Nikola Leka, a je bil tokrat vratar gostov dovolj hiter, ter je tako preprečil še četrti zadetek v svoji mreži.

Dobrih šest minut pred iztekom polčasa sta Mihael Klepač in Nemanja Jakšić na dobrih petintridesetih metrih ob stranski črti izmenjala hitro dvojno podajo, Nemanja Jakšić je prodrl proti kazenskemu prostoru, ter z podajo po tleh zaposlil Matica Vrbanca, ki se je takoj odločil za strel iz prve, ter ob pomoči kranjske obrambe zadel za prednost štirih zadetkov ob polčasu.

V nadaljevanje so Kranjčani vstopili z dvojno menjavo, a rdeče-beli se niso ustavili, ter nadaljevali izjemno učinkovito predstavo že v šesti minuti drugega dela, ko je Mihael Klepač po samostojnem prodoru s svojim drugim zadetkom poskrbel za petardo v mreži gostov iz gorenjske prestolnice.

Le pet minut zatem je po desni strani prodrl Nikola Leko na robu kazenskega prostora je z lepo podajo zaposlil Anteja Živkovića, ki je z natančnim strelom po tleh poskrbel za pol ducata zadetkov v mreži Gorenjcev.

V 69. minuti srečanja je Kranjčanom le uspelo doseči častni zadetek, ko je Filip Janković ukradel žogo na sredini igrišča in z natančno podajo zaposlil Qendrima Hasanaja, ki je z natančnim strelom v zgornji levi kot vrat Matije Kovačića znižal rezultat.

A kljub zadetku v rdeče-beli mreži, je sledil odličen odziv varovancev Slobodana Gruborja, ki so v končnici srečanja zadeli še dvakrat, obakrat je v polno meril šele sedemnajstletni produkt mladinske šole rdeče-belih David Flakus Bosilj. Za vodstvo rdeče-belih s 7:1 je najprej iz roba kazenskega prostora poskušal Mihael Klepač, vratar gostov je žogo na kratko odbil, pri žogi pa je bil najhitrejši David Flakus Bosilj in dosegel sploh svoj pri zadetek v Prvi Ligi Telekom Slovenije.

V 88. minuti je sledila hitra akcija rdeče-belih, kjer je do žoge na levi strani v višini kazenskega prostora prišel Dejan Petrovič, ki je z zelo natančno podajo v osrčje kazenskega prostora našel samega Davida Flakusa Bosilja, ki je s strelom iz prve postavil končni rezultat srečanja.

Rdeče-beli so se tako z še enajsto zmago ob boljši razliki v zadetkih na lestvici zavihteli pred Maribor in bodo tako prezimili na drugem mestu prvenstvene lestvice, kar je najboljši klubski dosežek v zgodovini kluba odkar nastopa v Prvi Ligi Telekom Slovenije.

Varovance Slobodana Gruborja sedaj čaka odmor, ponovno se bodo zbrali v začetku januarja, ko se bodo pričele priprave na nadaljevanje prvenstva.