Prvi novinec poletnega prestopnega roka Nogometnega kluba Aluminij je danes postal triindvajsetletni osrednji branilec Emir Azemović.

Visokorasli branilec, ki ima tako srbski kot črnogorski potni list je nazadnje igral na poljskem, kjer je za Rakow iz Czestochowa v prvi poljski ligi in poljskem pokalu zbral skupaj štirinajst nastopov. Nekdanji mladi reprezentant Črne Gore za katero je v svoji karieri vknjižil prav tako štirinajst zadetkov je svojo kariero pričel v beograjskem Partizanu in jo nadaljeval pri portugalskem velikanu Benfici, kjer je nastopal za drugo ekipo tamkajšnjega velikana. Med drugim je v svoji karieri triindvajsetletni branilec branil še barve portugalske Fafe, Domžal in srbskega FK Zemuna.

Ob podpisu pogodbe z rdeče-belimi je triindvajsetletni osrednji branilec poudaril, da je pozna okolje v katero prihaja in upa, da bo tako za njega kot ekipo prihajajoča sezona uspešna: »Slovenijo poznam, saj sem bil šest mesecev član Domžal. V Kidričevo k Aluminiju sem prišel, da v svoji karieri napredujem, tukaj so me vsi lepo sprejeli z vsemi sem takoj vzpostavil dober odnos. Klub je urejen, nadejam se, da bo tako za mene kot celotno ekipo uspešna sezona, ki je pred nami.«