Varovanci Slobodana Gruborja se iz Sežane vračajo brez točk, kljub temu da so več kot 60. minut rdeče-beli igrali z igralcem več, niso uspeli najti poti do gola, medtem ko so gostitelji, kar trikrat premagali kapetana Luko Janžekoviča.

Stadion Rajko Štolfa Sežana; gledalcev: 300

Sodniki: Vinčić Slavko, Klančnik Tomaž, Kovačić Andraž, Borošak Alen. Delegat: Bezjak Dušan.

Strelci: 1:0 Babić 33`-11m, 2:0 Djalo 62`, 2:1 Kukuličić 77`, 3:1 Stare 88`

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Grobry, Kouao, Zebić, Nemanić, Krivičić (73` Sever), Stančič, Mihajlević, Babić (78` Rovas), Djalo (78` Stare). Trener: Goran Stanković.

Aluminij: Janžekovič, Horvat, Jakšić, T. Pečnik (70` Matjašič), Čermak, Flakus Bosilj (70` Maletić), Grajfoner (65` Kukuličić), Ploj, Pantalon, Azemović, Klepač. Trener: Slobodan Grubor.

Rumeni kartoni: Ristić, Stančič; Pečnik, Azemović

Rdeči karton: Dino Stančič 29` – CB24 Tabor Sežana

Strateg rdeče-belih je glede na obračun proti Celju tokrat v začetni postavi opravil le eno menjavo, namesto Gašperja Pečnika, ki še vedno čuti bolečine, se je v začetno postavo vrnil Nemanja Jakšić.

Uvod v srečanje je pripadel gostiteljem, ki so hitro prevzeli pobudo, a kaj hitro so rdeče-beli vzpostavili ravnotežje in že v sedmi minuti se je Tilen Pečnik znašel sam prej Janom Koprivcem, poskušal je s strelom po tleh med nogami, a zmagovalec obračuna je bil vratar gostiteljev. Že v naslednji minuti je Marcel Čermak z imenitno asistenco zaposlil Davida Flakusa Bosilja, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, tudi tokrat pa je bil domači vratar Jan Koprivec na mestu in žogo izbil v kot.

Rdeče-beli so zapretili tudi po akciji iz kota, najprej so Sežančani žogo izbili, a je do njej na desni strani ponovno prišel Marcel Čermak, ki se je odločil za oster predložek na drugo vratnico, kjer je bil najvišji v skoku Renato Pantalon, a je žoga zletela mimo leve vratnice. Naslednji nevarni poskus je sledil v 26. minuti srečanja, ko je poskušal Mihael Klepač, ki se je odločil za strel iz roba kazenskega prostora, žoga pa je zletala preko prečke.

V 29. minuti je glavni sodnik srečanja Slavko Vinčić zaradi prekrška Dina Stančiča nad Tilnom Pečnikom, domačemu nogometašu pokazal še drugi rumeni karton v nekaj minutah in s tem rdečega.

A sledil je šok za varovance Slobodana Gruborja, v 33. minuti so gostitelji po napadu rdeče-belih izvedli hiter protinapad, kjer je do žoge na levi strani prišel Balde Djalo, ki je poskušal preigrati Nemanjo Jakšića, slednji pa je hitronogega domačega napadalca nepravilno oviral, glavni sodnik srečanja pa je upravičeno pokazal na najstrožjo kazen, katero je izvedel Mari Babić. Luka Janžeković je ugotovil smer strela, a je bil strel Maria Babića premočan in prenatančen, za vodstvo domačih kljub igralcu manj.

Tik pred iztekom prvega polčasa že v prvi minuti  sodnikovega dodatka, je po samostojnem prodoru v priložnost prišel Mihael Klepač, ki se je odločil za strel iz dobrih dvanajstih metrov, a je Jan Koprivec z izjemno obrambo žogo izbil v kot.

V nadaljevanju so pobudo takoj prevzeli varovanci Slobodana Gruborja, gostitelji pa so se osredotočili zgolj na branjenje in hitre protinapade. V 62. minuti so gostitelji izvedli hiter protinapad, do strela je prišel Balde Djalo, njegov prvi poskus je najprej Luka Janžekovič ubranil, v drugo pa je bil napadalec Kraševcev natančen in povišal vodstvo domačih na 2:0.

Po nekaj menjavah so rdeče-beli še bolj pritisnili in v 77. minuti je pritisk obrodil sadove, Lucas Mario Horvat je podal do novinca Marka Maletića, sledila je podaja na drugo vratnico do še enega novinca Filipa Kukulučića, ki je v krstnem nastopu v Prvi Ligi Telekom Slovenije po šele dvanajstih minutah na zelenici zatresel mrežo Sežančanov in znižal rezultat.

A dve minuti pred iztekom rednega dela so Sežančani izvedli še en hiter protinapad, po katerem je usodo rdeče-belih zapečatil Marcel Stare.

Rdeče-beli bodo že v naslednjem krogu skušali priti do prve prvenstvene zmage v 30. sezoni Prvi Lige Telekom Slovenije, ko bodo v nedeljo 20. septembra ob 18.00 v kidričevskem športnem parku gostili ljubljansko Olimpijo.