Prvo četrtino Prve Lige Telemach so rdeče-beli v Sežani zaključili z najvišjim porazom letošnjega prvenstva. Kraševci so mrežo rdeče-belih v uvodni nedeljski tekmi zatresli kar štirikrat, z četrtim porazom pa so varovanci Oskarja Drobneta zdrsnili na deveto mesto prvenstvene lestvice.

Stadion Rajko Štolfa Sežana; gledalcev: 300

Sodniki: Šabanagić Denis, Mikača Goran, Kovačič Andraž, Balažič Dejan. Delegat: Kranjec Sandi.

CB24 Tabor Sežana 4 : 0 Aluminij

Strelci: 1:0 Bongongui 13`, 2:0 Nemanič 50`, 3:0 Bongongui 66`, 4:0 Bongongui 86`

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Grobry (87` Ovsenek), Bongongui, Briški, Mavretič (67` Tolić), Nemanič, Guerrico, Krivičić (67` Mihajlević), Stančič (54` Kljun), Stanković (54` Denis), Salkić. Trener: Dušan Kosič.

Aluminij: Janžekovič, Pečnik G., Martić, Pečnik T., Marinšek, Kadrić (46` Kidrič), Nkama (69` Prša), Krefl, Pušaver (60` Brest), Azemović (80` Ploj), Đerlek (69` Bizjak). Trener: Oskar Drobne.

Rumeni kartoni: Nemanič; Marinšek, Nkama

Glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne je glede na zadnje pokalno srečanje, ki so ga rdeče-beli odigrali med tednom v začetni enajsterici opravil tri štiri zamenjave. Namesto Roka Prše je tokrat srečanje pričel Nik Marinšek, namesto Aljaža Ploja je na levem bočnem položaju pričel Aljaž Krefl, medtem ko je tokrat prednost pred Markom Brestom dobil Tilen Pečnik, kaznovanega Klemna Bolho pa je tokrat zamenjal Gašper Pečnik.

V srečanje so boljše vstopili gostitelji, ki so prvič resneje zapretili ob koncu 5. minute, ko je iz roba kazenskega prostora poskušal Marko Krivičić, a je bil kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič na mestu. V 13. minuti so gostitelji izpeljali hiter protinapad, ki ga je pričel Klemen Nemanič, ki je podal žogo do Kevina Grobrya, slednji je s prve zaposlil hitronogega Bongonguija, ki je preigral Emirja Azemovića in s strelom v bližnji kot premagal še Luko Janžekoviča za zgodnje vodstvo Kraševcev.

V 33. minuti so si priložnost za izenačenje priigrali rdeče-beli, ko je Amir Đerlek povlekel po sredini proti kazenskemu prostoru in z globinsko podajo iskal Tilna Pečnika, ki je poskušal s strelom iz dobrih desetih metrov nekoliko iz leve strani a zatresel le zunanji del mreže vratarja Jana Koprivca.

V nadaljevanje so odlično vstopili gostitelji, ki so že v peti minuti nadaljevanja, povišali vodstvo, ko je bil najvišji v skoku po podaji iz kota Klemen Nemanič, ki je iz dobrih desetih metrov z natančnim strelom premagal Luko Janžekoviča.

V 66. minuti sta si veliko napako privoščila Gašper Pečnik in Luka Janžekovič, podajo med bočnim branilcem in vratarjem rdeče-belih je prebral včeraj neustavljivi Bongongui, ki je pred kazenskim prostorom ukradel žogo Luki Janžekoviču, ter se sprehodil do golove črte, ter dosegel še svoj drugi zadetek na srečanju.

Dobrih pet minut pred iztekom rednega dela so Kraševci samo potrdili dobro igro zadeli še četrtič. Po podaji iz kota je bil ponovno najvišji v skoku Klemen Nemanič, ki je z glavo natančno poslal žogo na drugo vratnico, kjer je bil na dobrih štirih metrih od vrat najbolj zbran Bongongui, ki je brez večjih težav dosegel še tretji zadetek in s tem dosegel kočni rezultat.

Tik ob koncu srečanja je iz prostega strela skušal poraz ublažiti Tilen Pečnik, vendar je njegov poskus iz dobrih petindvajsetih metrov zletel dober meter preko vrat Jana Koprivca.

Po koncu srečanja je glavni strateg rdeče-belih Oskar Drobne poudaril, da je bila največja težava ob porazu pristop njegovih varovancev: »Največja težava je bila v pristopu, ne vem če smo v celotnem srečanju odvzeli deset žog, dobili 20 odstotkov odbitih žog, tukaj tiči glavni vzrok poraza. Nič posebnega v prvem delu, ob golu velika napaka. Čeprav smo imeli v prvem polčasu nekaj obetavnih pol protinapadov, ki bi jih lahko boljše zaključili nismo uspeli. V drugem polčasu smo prejeli nespreten zadetek iz kota, potem je šlo navzdol. Potem je domačin kaznoval zaradi odprte igre, ter povsem zasluženo zmagali. V četrtek je nova tekma, potrebno bo popravit bled vtis v naslednjem srečanju.«

Rdeče-beli že v četrtek odhajajo na novo težko gostovanje, ko jih na Bonifiki čaka obračun proti prvouvrščeni ekipi Kopra.