Rdeče-beli so z odliko opravili s prvim gostovanjem v nadaljevanju sezone. V okviru 20. kroga 2. slovenske nogometne liga sta za prvi komplet treh točk v spomladanskem delu sezone zadela kapetan rdeče-belih Nik Marinšek in Marko Brest.

Stadion Brinje Grosuplje; gledalcev: 250

Sodniki: Borošak Alen, Benc Uroš, Majcen Kevin. Delegat: Kogej Milan

Strelca: 0:1 Marinšek 45`, 0:2 Brest 74`

Brinje Grosuplje: Šugić, Brkić, Piskule (83` Djelovci), Kepic (76` Ostojić), Mahič (76` Šparovec), Klančnik, Klašnja, Šporar, Matko, Hajdinjak (46` Kene), Boh (83` Ristić). Trener: Goran Markovič.

Aluminij: Banić, Martić, Frešer (91` Grajfoner), Čavara (69` Skiba), Marinšek (88` Gorenak), Jagić, Jovan, Katuša (69` Šturm), Schaubach, Brest (88` Munić), Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Rumeni kartoni: Šporar, Hajdinjak, Klančnik; Brest, Frešer, Martić.

Glavni strateg rdeče-belih je glede na zadnji tekmi tako prvenstveno kot pokalno pretekli teden, v začetni enajsterici opravil nekaj zamenjav. V osrčje zvezne vrste je po odsluženi kazni dveh tekem, ponovno srečanje pričel Tomislav Jagić, prav tako pa je prvič v spomladanskem delu sezone srečanje pričel Jakov Katuša.

Tekma se je pričela precej dinamično na obeh straneh, do prvega pravega poskusa pa so prišli v 10. minuti rdeče-beli, ko je po samostojnem prodoru po levi strani s strelom nekoliko iz strani iz dobrih desetih metrov poskušal Jakov Katuša, a je bil domači vratar na mestu.

Gostitelji so prvič sprožili proti vratom Tiborja Banića v začetku 15. minute, takrat je iz roba kazenskega prostora poskušal Al Mahič, vratar rdeče-belih pa je poskus v bližnji kot izbil v kot. Gostitelji so s strelom od daleč poskusili še dobri dve minuti zatem, a žoga je zletela dober meter od vrat.

V 21. minuti je po samostojnem prodoru po levi strani prav tako iz strani iz dobrih šestnajstih metrov poskusil Marko Brest, vendar je njegov poskus zletel preko vrat Davida Šugića. Le štiri minute zatem je Nik Marinšek lepo v kazenskem prostoru zaposlil Marka Bresta, slednjemu pa je pred poskusom proti vratom, žogo izbil obrambni igralec gostiteljev.

Gostitelji so zapretili le dve minuti zatem, ko je do strela z glavo po predložku prišel Nejc Klašnja, a je vratar rdeče-belih žogo izbil, ob tem pa so domačini nad Tiborjem Banićem storili tudi prekršek.

V 41. minuti je po dolgi podaji iz avta Tina Martića do strela v kazenskem prostoru prišel Nik Marinšek, a je domača obramba strel proti vratom kapetana rdeče-belih izbila. Dobro minuti pred iztekom prvega polčasa pa je bila domača obramba le premagana, žogo je pred svojim kazenskim prostorom priboril Luka Koblar, Tomislav Jagić je žogo podaljšal proti polovici, kjer jo je pred kazenski prostor domačih povlekel Jakov Katuša, ter s kratko podajo zaposlil Marka Josipa Čavaro, slednji pa je na levi strani lepo opazil samega Nika Marinška, ki je iz dobrih desetih metrov žogo poslal za hrbet domačega vratarja za vodstvo rdeče-belih ob polčasu.

V 50. minuti so bili blizu povišanja vodstva ponovno rdeče-beli, večino dela je po osvojeni žogi na svoji polovici opravil Gašper Jovan, ki je z žogo pretekel vse do kazenskega prostora gostiteljev, podal na desno do Jakova Katuše, slednjemu pa je domača obramba strel iz dobrih desetih metrov blokirala, žoga pa je končala v kotu. V 54. minuti je po podaji Nika Marinška ponovno poskušal Jakov Katuša, tokrat je domači strel njegov poskus iz desne strani ubranil.

V 63. minuti so prvič v nadaljevanju zapretili tudi gostitelji, ko je iz desne strani v osrčje kazenskega prostora podal Marko Brkić, a je bil napadalec domačih prepočasen, tako da je žoga končala v gol avtu.

Le minuti zatem so se v lepi priložnosti znašli ponovno rdeče-beli, Marko Brest je prodrl po levi poslal predložek proti Marko Josipi Čavari, a je domači obrambni igralec žogo izbil, do nje je prišel ponovno Makro Brest, čigar poskus je končal visoko nad domačim golom. V 67. minuti je ponovno poskušal Marko Brest, tokrat iz dobrih dvaindvajsetih metrov, a je tokrat njegov poskus končal nekaj centimetrov ob levi vratnici domačih vrat.

V 75. minuti so rdeče-beli izpeljali še en izjemen protinapad, najprej je pred kazenskim prostorom Tin Martić iz bloka žogo odbil do Danijela Šturma, slednji je po preigravanju žogo podal do Nika Marinška, kapetan rdeče-belih pa je z izjemno podajo za obrambo domačih zaposlil Marka Bresta, ki se je sam znašel pred domačim vratarjem, ga preigral in žogo poslal v prazno mrežo za povišanje vodstva rdeče-belih.

Do konca srečanja so rdeče-beli brez večjih težav nadzorovali potek srečanje in zadržali prednost dveh zadetkov, za še trinajsto prvenstveno zmago.

Varovance Roberta Pevnika v prihodnjem 21. krogu, čaka domače srečanje proti lendavski Nafti 1903. Srečanje med drugo in peto ekipo prvenstvene razpredelnice bo v kidričevskem športnem parku odigrano v petek 17. marca ob 18.00 uri.