Iz Nogometnega kluba Aluminij sporočamo, da klub zapušča obrambni igralec Ivan Kontek. Klub in triindvajsetletni hrvaški obrambni igralec sta se razšla s sporazumno prekinitvijo pogodbe.

Triindvajsetletni branilec je v Kidričevo prišel v začetku sezone 2018/2019 in v dveh letih v rdeče-belem dresu vpisal skupaj 67 tekem, tako prvenstvenih kot pokalnih. V rdeče-belem dresu je Ivan Kontek dosegel tudi en zadetek, na igrišču pa je prebil kar 5.691 minut.

V svojem zadnjem intervjuju za Nogometni klub Aluminij je Ivan Kontek poudaril, da bo mu Aluminij za vedno ostal v lepem spominu: »Po dveh lepih letih v Aluminiju bi se želel zahvaliti vsem soigralcem, strokovnemu štabu, predsedniku in direktorju kluba, kot vsem ljubem v klubu, da so mi dali priložnost. V Kidričevem sem preživel dve lepi leti, kjer sem stkal številna nova prijateljstva, prav tako pa sem v Prvi Ligi igral proti številnim dobrim igralcem. Bilo je kar nekaj vzponov, kakor tudi padcev, ampak Aluminij mi bo za vedno ostal v lepem spominu. Od danes imajo rdeče-beli novega navijači, kateri se bo vedno rad vrnil v šumo.«

Nogometni klub Aluminij se Ivanu Kontku zahvaljuje za vse predstave, ki jih je pokazal v rdeče-belem dresu in mu v nadaljnji karieri želi vse najboljše.