V zaostalem srečanju 9. kroga Prve Lige Telekom Slovenije rdeče-belim ni uspelo zadržati minimalne prednosti ob polčasu in so po preobratu po 90. minutah priznali premoč Domžalam, ter s  tem vpisali še tretji zaporedni prvenstveni poraz.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 0

Sodniki: Šmajc David, Perger Primož, Šumer Žiga, Matkovič Aleksander. Delegat: Germič Dejan

Strelci: 1:0 Flakus Bosilj 43`, 1:1 Kolobarić 53`, 2:1 Vuk 77`

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Horvat, Grajfoner (83` Maletić), G. Pečnik, Čermak (71` Prša), Flakus Bosilj, Jakšić (83` Krefl), Matjašič, Petek, T. Pečnik (84` Kukuličić). Trener: Slobodan Grubor

Domžale: Sorčan, Vuklišević, Pišek, Kolobarić (93` Martinović), Ibričić, Mujan (44` Jakukopivć), Sikošek, Adamov (46` Žinič), Šoštarič Karič, Podlogar (63` Vuk), Husamni. Trener: Djuranovič Dejan

Rumeni kartoni: Matjašič, Čermak, T. Pečnik, Petek, Grajfoner, Jakšić; Sikošek, Mujan, Husamni, Jakupović

Strateg rdeče-belih je tudi proti Domžalčanom spremenil začetno zasedbo glede na zadnjo prvenstveno srečanje proti Celju. V zadnji liniji je prišlo do kar dveh sprememb, po daljši odsotnosti je na desnem boku pričel osemnajstletni Gašper Pečnik, ki se je vrnil po poškodbi, v osrčju obrambe je Aljaža Džankića nadomestil Luka Petek. V zvezni vrsti je tokrat prednost pred Rokom Pršo dobil Lovro Grajfoner.

Srečanje sta obe ekipi v kidričevskem športnem parku pričeli dokaj kombinatorno, prvič pa je zares vroče bilo v šesti minuti, ko je poskus Domžalčanov v kazenskem prostoru blokiral Luka Petek.

Rdeče-beli so prvi strel proti vratom Grege Sorčana sprožili v 21. minuti, ko je po podaji Marcela Čermaka iz kota na drugi vratnici bil najvišji v skoku Nemanja Jakšić, a vratar gostov ni imel resnejših težav pri posredovanju. Šest minut zatem je bilo vroče pred vrati kapetana rdeče-belih Luke Janžekoviča, ko je Dario Kolobarić ob avt liniji priboril žogo ob Emirju Azemovću, napadalec Domžal je krenil proti vratom Luke Janžekoviča in se odločil za strel proti vratom, kapetan rdeče-belih pa je na bližnji vratnici žogo z nogo poslal v kot za goste.

Dve minuti pred koncem prvega polčasa so rdeče-beli povedli, na levi strani je uporabno žogo v kazenski prostor poslal Marcel Čermak, na drugi vratnici je bil najspretnejši Jure Matjašič, ki je žogo zavrnil proti Davidu Flakusu Bosilju, ki jo je s petih metrov s prve poslal ob desni vratnici mimo Grege Sorčana za vodstvo rdeče-belih. V sodnikovem podaljšku prvega dela, bi kaj hitro lahko rdeče-beli povišali svoje vodstvo, ko je iz roba kazenskega prostora poskušal Tilen Pečnik, a je njegov poskus Grega Sorčan ubranil.

V nadaljevanje so odločneje vstopili gostje, ki so si prvo zrelo priložnost priigrali v šesti minuti nadaljevanja, ko se je po prestreženi žogi Lovra Grajfonerja, v priložnosti znašel Dario Kolobarić, a je zatresel le zunanji del mreže. Le dve minuti zatem pa so Domžalčani uspeli rezultat v kidričevskem športnem parku poravnati, Andraž Žinič je iz dobrih tridesetih metrov poslal predložek na vrh kazenskega prostora, kjer je bil najvišji v skoku najučinkovitejši strelec Domžalčanov Dario Kolobarić, ki je z glavo neubranljivo zadel zgornji levi kot vrat Luke Janžekoviča.

Le pet minut zatem, bi Domžalčani lahko rezultat obrnili v svojo korist, ponovno je bil v glavni vlogi Dario Kolobarić, katerega je v kazenskem prostoru nepravilno oviral Luka Petek, glavni sodnik srečanja David Šmajc, pa je brez obotavljanja pokazal na belo točko. K strelu iz bele točke je pristopil kapetan gostov Senijad Ibričić, ki se je odločil za strel po tleh v levi kot, kapetan rdeče-belih je namero kapetana gostov ugotovil, ter z odličnim posredovanjem preprečil vodstvo Domžalčanov. Le dve minuti zatem je bilo ponovno vroče pred vrati Luke Janžekoviča, Nemanja Jakšič je izbijal žogo, pri odbiti žogi je bil najhitrejši Arnel Jakupović, a je njegov poskus zletel mimo vrat.

Varovanci Slobodana Gruborja so v nadaljevanju poskušali preko Nemanje Jakšića, ki je poskušal s strelom iz kakšnih dvajsetih metrov, a tudi poskus branilca rdeče-belih ni bil natančen. V 70. minuti je bilo ponovno vroče pred vrati Domžalčanov, Jure Matjašič je lepo prodrl v kazenski prostor, kjer je na prvi vratnici opazil Davida Flakusa Bosilja, slednji pa je tokrat iz kakšnih petih metrov žogo poslal mimo vratnice domžalskih vrat.

V 77. minuti so gostje uspeli rezultat obrniti v svojo korist. Na sredini igrišča je Nemanja Jakšić slabo podal žogo v sredino, gostje so žogo prestregli Dario Kolobarić je povlekel žogo proti kazenskemu prostoru rdeče-belih in na levi strani opazil samega Slobodana Vuka, ki je s krasnim diagonalnim strelom premagal nemočnega kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča.

V zaključku tekme so rdeče-beli poskušali priti vsaj do točke, a niso resneje ogrozili domžalskih vrat, tako je ostalo pri minimalni zmagi gostov.

Varovance Slobodana Gruborja v nedeljo 22. novembra čaka nova domača prvenstvena preizkušnja, ko v kidričevski športni park prihaja trenutno petouvrščena ekipa prvenstvene razpredelnice Tabor Sežana.