Rdeče-beli so v svoji zadnji tekmi letošnjega leta doma doživeli poraz proti vodilni ekipi Celja. Na zahtevnem terenu so gostje v prvem delu srečanja izkoristili dve napaki, ko sta zadela Grega Bajde in Damjan Vuklišević. V drugem polčasu je najprej z izjemnim zadetkom zmagovalca odločil Mark Zabukovnik, častni zadetek in zadetek za slovo od »šume« v letošnjem letu pa je dosegel kapetan rdeče-belih Tin Martić.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 300

Sodniki: Obrenović Rade, Praprotnik Jure, Kalan Miha, Mertik Bojan. VAR: Šabanagić Denis, Kapasović Aleksandar. Delegat: Pokovec Vinko.

Strelci: 0:1 Bajde 32`, 0:2 Vuklišević 34`, 0:3 Zabukovnik 79`, 1:3 Martić 91`

Aluminij: Pridgar, Zeljković, Martić, Jagić, Kosi, Gorenak, Jovan, Jovanović, Kljun, Schaubach, Koblar. Trener: Robert Pevnik.

Celje: Rozman, Vuklišević, Zec, Bobičanec, Bajde, Kouter, Zabukovnik, Karničnik, Milić, Prutsev, Svetlin. Trener: Damir Krznar.

Rumeni kartoni: Jagić, Jovanović, Gorenak, Maružin, Kouter, Karničnik, Ajhmajer, Bajde, Vuklišević.

Uvod v srečanje na kidričevski zelenici je minil v igri med obema kazenskima prostoroma, prvo pravo priložnost pa so si priigrali rdeče-beli. Tekla je 15. minuta srečanja, ko je Sandro Jovanović podal žogo v kazenski prostor iz leve strani, na dobrih desetih metrih nekoliko iz desne je Luka Koblar z glavo žogo preusmeril proti sredini kazenskega prostora, kjer je do strela prišel Tomislav Jagić, Matjaž Rozman je bil že premagan, a je drugi zadetek letošnje sezone vezistu rdeče-belih preprečil levi prečnik.

Sledilo je obdobje, ko so dvakrat zapretili gostje, najprej je v 22. minuti poskušal Luka Bobičanec, a je žoga zletela preko gola, bistveno bližje je bil dobre štiri minute zatem Damjan Vuklišević, ki je žogo poslal kak meter mimo gola.

V 31. minuti so si rdeče-beli pripravili imenitno priložnost, po preigravanju Gala Gorenaka, je slednji z izjemno podajo za hrbet celjske obrambe zaposlil Sandra Jovanovića, ki se je odločil za strel iz prve, nekoliko iz desne strani a se je tokrat izkazal Matjaž Rozman z obrambo, ki je žogo poslal v kot.

Celjani so praktično v naslednjih sekundah po podaji rdeče-belih iz kota povedli, Sandro Jovanović je poslal predložek v kazenski prostor Celja, Mark Zabukovnik, je žogo izbil pred Tinom Martičem, Tamar Svetlin je pred kazenskim prostorom Celja, v boju z Gašperjem Jovanom žogo nekako izbil do Žana Karničnika, ki je iz prve z dolgo podajo zaposlil Gregorja Bajdeta, ki je povsem sam in neoviran prišel pred Sama Pridgarja, ter ga brez večjih težav premagal za vodstvo Celja.

Le dve minuti zatem nov šok za varovance Roberta Pevnika, na desni strani dobrih petintrideset metrov od vrat je do žoge prišel Žan Karničnik, ki je na kratko podal do Luke Bobičanca, ki se je odločil za predložek v kazenski prostor, kjer je povsem sam na dobrih dvanajstih metrih od vrat ostal Damjan Vuklišević, ki je s strelom v desni kot premagal Sama Pridgarja, za povišanje vodstva grofov.  

V drugem polčasu so prvi zapretili gostje, že v uvodni minuti, zatem pa so se grofje odločili predvsem za branjenje prednosti. V 64. minuti srečanja je po podaji iz kota poskusil Aleksandar Zeljković, a je bil višji v skoku Matjaž Rozman.

V 71. minuti je bila ponovno na delu naveza Luka Bobičanec – Damjan Vuklišević, do strela z glavo je prišel strelec drugega zadetka, a je tokrat žoga iz dobrih desetih metrov zgrešila cilj. Dobrih sedem minut zatem so gostje kombinirali na desni strani, ko je Tamar Svetlin hotel zaposliti kapetana gostov Denisa Popovića a je slednji pustil žogo do Marka Zabukovnika, ki se je odločil za strel iz dobrih dvaindvajsetih metrov, ter z izjemno natančnim strelom premagal povsem nemočnega Sama Pridgarja, ter potrdil zmago gostov.

V prvi minuti sodnikovega dodatka je Rok Schabuach iz desne strani poslal uporaben predložek v kazenski prostor, kjer je bil na dobrih desetih metrih najbolj iznajdljiv kapetan rdeče-belih Tin Martić.

Rdeče-bele se tako s porazom proti vodilni ekipi Celja za letošnje leto poslavljajo od kidričevskega športnega parka. V zadnjem tekmovalnem tednu varovance Roberta Pevnika čaka dvojno gostovanje, najprej že v sredo zaostalo srečanja proti Rogaški, v soboto pa zadnja tekma proti Mariboru.