Rdeče-beli so v uvodni nedeljski tekmi 29. kroga Prve Lige Telemach v kidričevskem športnem parku priznali premoč Bravu. Prvi polčas ni ponudil zadetkov, zato pa so gostje v nadaljevanju z zadetkoma Gašperja Trdine in Martina Kramariča odločili usodo varovancev Roberta Pevnika in jim na kidričevski zelenici prizadejali nov poraz.

Športni park NK Aluminij; gledalcev: 250

Sodniki: Kajtazović Nejc, Vukan Robert, Vidali Manuel, Bojan Mertik. VAR: Matković Aleksandar, Praprotnik Jure. Delegat: Režonja Slavko.

Aluminij: Janžekovič, Petek, Pečnik, Turčin, Musa (88` Ploj), Plantak (54` Brest), Marinšek, Prša, Šroler (81` Bizjak), Kadrič, Špehar. Trener: Robert Pevnik

Bravo: Orbanić, Jakišić, Križan, Španring, Milić (68` Trontelj), Kerin (85` Kirm), Kurtovič, Kavčič, Kramarič (89` Memić), Bajde, Trdin. Trener: Grabič Dejan.

Pred srečanjem z Bravom je glavni trener rdeče-belih Robert Pevnik, posegel po kar šestih zamenjavah glede na zadnjo srečanje proti Kopru, ki so ga rdeče-beli odigrali pred reprezentančnim premorom. Zaradi poškodb so manjkali Klemen Bolha, Johan Nkama in Jure Matjašič, medtem ko so Emir Azemović, Aljaž Ploj in Tin Martić na priložnost čakali na klopi. V zadnji vrsti sta tokrat srečanje pričela Luka Petek in Gašper Pečnik, na desnem bočnem položaju je srečanje pričel Tomislav Turčin, medtem ko se je po prestani kazni na levi bočni položaj vrnil Mario Musa. Na sredini igrišča je po prestani kazni srečanje tokrat pričel ponovno Nik Marinšek, ob katerem je srečanje pričel tudi Karlo Plantak. Namesto Jureta Matjašiča je na desni strani vezne vrste srečanje pričel Roko Prša.

V tekmo so sicer odločneje vstopili gostje iz prestolnice, a do prve priložnosti so prišli rdeče-beli, ko je slabo podajo branilca gostov Stefana Milića, uvidel Haris Kadrić, ki je podajo prestregel in sam stekel proti vratarju gostov Matiji Obraniću, a je slednji strel po tleh z nogo izbil. V 16. minuti je na desni strani napada lepo v kazenski prostor prodrl Roko Prša, se odločil za podajo v osrčje kazenskega prostora, a je vratar gostov bil hitrejši od napadalcev rdeče-belih in brez večjih težav žogo ukrotil.

Gostje so prvič resneje zapretili v 18. minuti srečanja, ko je podajo iz leve strani po prostem strelu pred Stefanom Milićem ukrotil kapetan rdeče-belih Luka Janžekovič. V 35. minuti so gostje poskušali s strelom iz dobrih petindvajsetih metrov, ko je strel sprožil Luka Kerin, a je bil Luka Janžekovič na mestu.

Zadnjo priložnost so si v prvem delu pripravili rdeče-beli, ko je ponovno iz desne strani prodrl Roko Prša, žogo poslal na rob kazenskega prostora, kjer je do strela prišel Mario Musa, a je žoga zletela mimo vrat gostov.

V nadaljevanju so prvi zapretili gostje, v tretji minuti nadaljevanja je s strelom iz dobrih petindvajsetih metrov poskušal Luka Kerin, a je na srečo rdeče-belih zadel le zunanji del mreže.

V 57. minuti smo videli lepo kombinacijo rdeče-belih, ko je na desni strani prosti strel izvajal Roko Prša, podal žogo do Martina Šrolerja, a je slednjemu obramba gostov strel izbila, a le do Roka Prše, ki je lepo prodrl v kazenski prostor, ter poskušal s strelom iz desne strani, a je njegov poskus ubranil vratar gostov Matija Orbanić.

V 63. minuti so gostje povedli, dolgo podajo gostov je prestregel Tomislav Turčin, a ob stranski črti mu je žogo odvzel Matija Kavčič, ki je žogo hitro podal do Gašperja Trdina, ki se je odločil za strel iz dobrih petintridesetih metrov, ter z natančnim strelom premagal kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča za vodstvo gostov.

Le dve minuti zatem je sledil hiter protinapad rdeče-belih, ko je Luka Petek z dolgo podajo zaposlil Harisa Kadrića, slednjega je iz hrbta nepravilno oviral gostujoči branilec Stefan Milić. Glavni sodnik srečanja je pravilno dosodil prekršek, a vendar na začudenje vseh branilcu Brava ni pokazal drugega rumenega kartona in s tem predčasne poti v slačilnico. K izvedbi prostega strela je pristopil Martin Šroler, ki je poskušal z direktnim udarcem proti vratom Brava, a je njegov poskus ustavil vratar gostov Matija Obranić.

V 81. minuti je po predložku v kazenski prostor bil za las prekratek Dino Šephar. Dve minuti zatem pa je se je po lepi podaji pred vratarjem gostov znašel Jaka Bizjak, vendar je bil vratar gostov na mestu.

V 84. minuti je sledil nov udarec gostov, ko je na svoji polovici Matija Kovačič prestregel žogo Tomislavu Turčinu in potegnil proti vratom rdeče-belih, kjer je pred kazenskim prostorom lepo zaposlil kapetana gostov Martina Kramariča, ki je s strelom iz roba kazenskega prostora s pomočjo prečke premagal nemočnega kapetana rdeče-belih Luko Janžekoviča.

Rdeče-bele čaka nova priložnost za prvenstvene točke v soboto 9. aprila, ko bodo ob 17:30 uri gostovali v domžalskem športnem parku pri ekipi Radomelj.