V uvodni domači tekmi jubilejne 30. sezone Prve Lige Telekom Slovenije so rdeče-beli doma proti aktualnim državnim prvakom osvojili prvo točko v novem prvenstvu. Na srečanju med rdeče-belimi in grofi se v 90. minutah kljub številnim priložnostim tako na eni kot na drugi strani mreži nista zatresli.

Športni park NK Aluminij, gledalcev: /

Sodniki: Žnidaršič Andrej, Žunič Matej, Švarc Dejan, Sagrković Asmir. Delegat: Kacijan Danilo

Strelci: /

Aluminij: Janžekovič, Azemović, Horvat, Ploj, Pečnik G., Čermak (82` Marinšek), Pečnik T. (87` Matjašič), Pantalon, Grajfoner, Klepač, Flakus Bosilj (82` Kukuličić). Trener: Slobodan Grubor

Celje: Rozman, Štravs (58` Štraus (82` Novak)), Vrbanec, Marandici, Kerin (58` Pungeršek), Vizinger, Božić, Ćalušić, Lotrič, Kadušić, Zaletel

Rumeni kartoni: Ploj; Štravs, Zaletel

Srečanje v Športnem parku se je uvodoma pričelo z minuto molka, v spomin na med tednom tragično preminulega Ervina Jusa, večletnega šoferja, sodelavca in velikega navijača rdeče-belih.

Strateg rdeče-belih je že na zelenico poslal pričakovano postavo, v zadnji vrsti je krstni nastop vknjižil Emir Azemović, v začetni enajsterici rdeče-belih pa so srečanje pričeli, kar štirje nogometaši, ki so se nogometno izobrazili v Kidričevem, od tega bočni branilec Gašper Pečnik in napadalec David Flakus Bosilj, štejeta šele osemnajst let.

Prvo priložnost na srečanju smo videli že v četrti minuti, ko so po začetni iniciativi zapretili gostje, oziroma bivši kapetan rdeče-belih Matic Vrbanec, a je njegov poskus iz roba kazenskega prostora zgrešil cilj.

Rdeče-beli so hitro odgovorili in po hitrem protinapadu v 9. minuti srečanja je bil po podaji Mihaela Klepača v kazenskem prostoru za las prepočasen Marcel Čermak. Že v naslednjem napadu so ponovno zapretili varovanci Slobodana Gruborja, a poskus Tilna Pečnika ni bil najbolj natančen.

V 24. minuti je samostojno akcijo izvedel Mihael Klepač, prodrl iz leve strani v kazenski prostor, se odločil za diagonalen strel, a je žoga za las zletela mimo daljše vratnice celjskih vrat.

Tudi končnica prvega dela je pripadla varovancem Slobodana Gruborja, dobrih deset minut pred iztekom rednega dela je Mihael Klepač zaposlil Tilna Pečnika a je bil slednji prekratek. V 42. minuti je zapretil David Flakus Bosilj, a je prvi poskus zletel preko vrat. V drugem poskusu tik pred koncem polčasa pa je David Flakus Bosilj že premagal Matjaža Rozmana a je vodstvo rdeče-belih preprečil prečnik.

Varovanci Slobodana Gruborja so tudi v nadaljevanja srečanja boljše vstopili kot gostitelji in že v drugi minuti je zapretil Mihael Klepač a je namesto strela podal. Le pet minut zatem je ponovno zapretil Mihael Klepač, ki se je po izjemnem prodoru in dvojno podaji z Marcelom Čermakom znašel v kazenskem prostoru zatresel mrežo, a le iz zunanje strani.

Po dobri uri so v razmahu minute dvakrat zapretili Celjani, najprej je preko gola streljal Josip Ćalušić, ki je žogo poslal čez gol. V naslednji akciji Celjanov je zapretil Nino Pungeršek, a je njegov strel zletel ob vratnici mimo vrat Luke Janžekoviča.

V 64. minuti izjemna akcija rdeče-belih po desni strani je v kazenski prostor prodrl David Flakus Bosilj, ki je na drugi vratnici lepo opazil vtekajočega Tilna Pečnika, a slednji žoge ni dobro zadel, tako je ostalo pri začetnih 0:0. Dobrih deset minut so varovanci Slobodana Gruborja imeli zaključno žogo, ko se je sam pred vratarjem gostov znašel David Flakus Bosilj, a iz dvoboja iz oči v oči, je zmagovalec postal izkušeni vratar gostov, ki je preprečil zadetek osemnajstletnemu napadalcev rdeče-belih.

Le štiri minute zatem so zapretili gostje, ko se je v osrednji vlogi znašel kapetan gostov Mitja Lotrič, a je strel zletel preko vrat.

Tri minute pred iztekom rednega dela so ponovno zapretili rdeče-beli, tokrat je bil v osrednji vlogi rezervist Filip Kukuličić, a je poskus novinca v rdeče-belem dresu zaustavil Matjaž Rozman.

V sodnikovem podaljšku so bili bližje zmagi gostje, ko so zapretili po poskusu Filipa Dnagubića, a je Luka Janžeković žogo preusmeril v prečko in v kot.

Rdeče-bele že v sredo čaka pokalni obračun, ko se varovanci Slobodana Gruborja odpravljajo k tretjeligašu Adrii Miren.