O nas

»Nadgraditi dosedanje uspešno delo pri vzgoji in razvoju lastnega igralskega kadra.«
 je začel delovati v petdesetih letih prejšnjega stoletja iz potrebe po druženju in kvalitetnem preživljanju prostega časa delavcev takratnega Taluma. Klub je sprva deloval pod okriljem Sindikalnega športnega aktiva Strnišče, kasneje v okviru Športnega društva Aluminij, kot samostojno društvo oziroma klub, pa se NK ALUMINIJ omenja od leta 1956 naprej, ko je klub začel tekmovati v uradni ligi.

Klub od vsega začetka deluje neprekinjeno, saj je bilo v kraju vedno dovolj entuziastov, ki so ob finančni pomoči vseh članov, sindikata in omenjene tovarne, zagotovili zadostno število dobrih in usposobljenih trenerjev, ki so svoje znanje prenašali iz roda v rod, praktično vsem generacijam ljubiteljev nogometne igre.


NK Aluminij se tudi danes trudi dvigniti nivo preživetega prostega časa mladih v naravi in v gibanju. Svoje poslanstvo uresničuje skozi kratkoročno in dolgoročno zastavljene cilje, ki jih dosega z vlaganjem resursov in finančnih sredstev v treninge mlajših generacij, v izobraževanje strokovnega kadra in v oblikovanje cenovno konkurenčne vadbe. Šport predstavlja odličen temelj za izgradnjo osebnosti, saj mladega človeka nauči, da svoje poraze prenese športno in zmage slavi z glavo.


Vložen trud se rezultira v velikem številu kvalitetnih nogometašev, ki prihajajo iz vrst nogometnega kluba Aluminij in korektnem odnosu na in izven nogometnega igrišča.


Na našo nogometno šolo smo ponosni, kot tudi na dosežke naših mladih nogometašev:

-        Od sezone 2002/2003 neprekinjeno igranje starejših dečkov v 1. ligi U15;

-        zmagovalci 1. lige U15 2015/2016;

-        od sezone 2004/2005 neprekinjeno igranje v 1. slovenski mladinski ligi;

-        zmagovalci mladinskega pokala 2005/2006;

-        od sezone 2004/2005 neprekinjeno igranje v 1. slovenski kadetski ligi;

-        zmagovalci Nike Premier Cupa 2014/2015 (brez poraza).

 

Rezultat naše vzgoje, dela strokovnega kadra in izbire igralcev predstavlja članska selekcija NK Aluminij - ogledalo našega kluba. Člani od sezone 2000/2001 neprekinjeno zanesljivo igrajo v 2. slovenski nogometni ligi, z izjemo dveh uvrstitev v prvo ligo v sezonah 2012/2013 in 2016/2017.


Zavedamo se, da vseh teh rezultatov ne bi bilo, če ne bi imeli podpore sponzorjev, ki so omogočili dobre pogoje za delo. Razpolagamo namreč z ustrezno infrastrukturo, ki zajema šest igrišč, ki so v odličnem stanju skozi vse leto. Pomembna je tudi lokacija v zelenem pasu izven mesta, ki nudi dobre pogoje za trening. Naši dolgoletni sponzorji, nas ves čas spremljajo in spodbujajo na začrtani poti. Skupaj z njimi uresničujemo zastavljeno poslanstvo: »Nadgraditi dosedanje uspešno delo pri vzgoji in razvoju lastnega igralskega kadra.«


Prednosti infrastrukturne urejenosti, lokacije in dostopnosti je prepoznalo tudi mnogo tujih klubov, ki so omenjeno izkoristili za svoje kondicijske priprave.


Naj izpostavimo nekatere izmed njih:

-        Valencia CF (ESP),

-        FC Steaua Bukarešta (RO),

-        West Bromwich (ANG),

-        Reading F.C. (ANG),

-        Leicester City FC (ANG),

-        Bursaspor (TR),

-        HNK Hajduk Split (HR),

-        Zorya Luhansk (UKR), in dr.


Z opisanimi dejavnostmi pozitivno prispevamo k prepoznavnosti občine Kidričevo in k večji izbiri kvalitetnih športnih aktivnosti za mlade v lokalni skupnosti in širše.


Racionalno poskušamo zagotoviti vsem finančnim zahtevam nogometnega kluba, kar nam je do sedaj tudi uspešno uspevalo. Priložnost razvoja vidimo v tesnejšem sodelovanju z lokalno skupnostjo, nadgradnjo infrastrukture in nadaljnjem usposabljanju strokovnega kadra.


S preudarnimi in predanimi koraki si utrjujemo pot v prihodnost, ki je po našem mnenju svetla, saj sloni na mladih.


 
LESTVICA Prve lige Telekom Slovenije 17/18
Mesto KlubTočke
1.Maribor13
2.Olimpija13
3.Domžale8
4.Krško8
5.Rudar6
6.Celje5
8.Triglav Kranj4
9.Gorica4
10.Ankaran2

GENERALNI
SPONZOR


SPONZORJI    

Vse pravice pridržane © 2015 NK Aluminij