Novice

 

Prva pripravljalna z Rusi

Članska ekipa Aluminija se v soboto odpravlja na prvo tekmo tega pripravljalnega obdobja. Kidričani potujejo v avstrijski Loipersdorf, kjer se bodo preizkusili v srečanju z ruskim prvoligašem Amkar Perm. Tekma se bo odvila ob 17. uri.

                                               
Četrtek, 22. Junij 2017

 

Med člane prestopa tudi Petrovič

Med člane uradno prestopa tudi devetnajstletni Dejan Petrovič, ki je v pretekli sezoni kot mladinec že opravljal treninge s prvo ekipo rdeče-belih. Poleg osemnajstih nastopov v Prvi ligi Telekom Slovenije, je v sezoni 2016/17 trinajstkrat zastopal mladinsko selekcijo Aluminija in zabeležil nastop na štirih pokalnih tekmah.


                                                
Torek, 20. Junij 2017

 

Prestopni rok tudi z odhodi

30. avgusta se izteče rok za izoblikovanje sestave prve ekipe Aluminija. Poleg prihodov, ko igralcem zaželimo dobrodošlico, so del oblikovanja prav tako odhodi, ko našim članom zaželimo srečno delovanje tudi v nadaljnje.


Obrambne vrste Aluminija tako v prihajajoči sezoni ne bosta več krepila Mateo Damiš in Vedran Turkalj. Obema želimo uspešno pot in se zahvaljujemo za obdobje, ki sta ga namenila klubu rdeče-belih. Prav tako se za čas preživet v Kidričevem zahvaljujemo in želimo vse dobro Lovru Bizjaku, ki svoje nogometne vrline že krepi v dresu Domžalčanov.


                       
                               Mateo Damiš                                                                                Vedran Turkalj


Lovro Bizjak
Torek, 20. Junij 2017

 

Zmagovalci turnirja Fažana Cup 2017!

Junaki letošnjega turnirja FAŽANA CUP 2017 na Hrvaškem so starejši cicibani Nogometnega kluba Aluminij, ki so se pod vodstvom trenerja Damjana Metličarja v Kidričevo vrnili z zmagovalnim pokalom. Ekipni uspeh sta oplemenitila še Mesarič Lan, ki se je dokazal kot najboljši strelec turnirja in Princl Gal, ki je bil izbran za najboljšega igralca.


Za udeležbo na turnirju čestitamo celotni ekipi in njihovim navijačem!


Ponedeljek, 19. Junij 2017

 

Linija napadalcev se oblikuje

Članska ekipa Aluminija izpopolnjuje svojo zasedbo, ki jo je skrojila v pretekli sezoni Prve lige Telekom Slovenije. Strokovni štab je linijo napadalcev za prihodnjo sezono dopolnil z nam že znanim priimkom. Rdeče-belim se bo pridružil nekdanji član Krškega, dvaindvajsetletni Ibrahim Arafat Mensah. Ibrahim že spoznava ustroj ekipe šumarjev in želimo mu, da se bo pri nas dobro počutil.


Petek, 16. Junij 2017

 

Člani mlajših selekcij se pridružujejo prvi ekipi

Na prvi dan priprav so se članski selekciji Aluminija pridružili trije igralci na preizkušnji. Treningom prve ekipe pa se bosta v prihodnje pridružila tudi vstopna mladinca Aluminija vratar Tilen Ploj in igralec Nejc Bračko. Med člane uradno prestopa tudi Aljaž Ploj, ki se je treningov prve ekipe v pretekli sezoni udeleževal kot mladinec.


 
                                                Nejc Bračko                                                    Tilen Ploj


Aljaž Ploj
Petek, 16. Junij 2017

 

Nadgradnja in razvoj spomladanskega dela

Danes je prva ekipa Aluminija naredila uvodni trening nove sezone, na katerem se je zbralo devetnajst igralcev. Med drugimi so opravičeno izostali kandidati za reprezentanco do 21 let, Kramer, Vrbanec in Janžekovič, ki so se v preteklem tednu v dresu Slovenije udeležili mednarodnega tekmovanja v Kijevu. Treningu članov pa se je pridružilo tudi nekaj novih mladincev Aluminija, ki bodo svoje veščine nadgrajevali v prvem moštvu. Kot je povzel trener ekipe Slobodan Grubor: "V spomladanskem delu smo naredili veliko, a to je preteklost. Sedaj smo tu, da nadgradimo kar smo se naučili in da razvijamo našo igro dalje."
Četrtek, 15. Junij 2017

 

 U14 prvaki v leto dni starejši kategoriji

Selekcija U14 NK Aluminij sezono 2016/17 zaključuje z veliko potrditvijo njihovega dela. Selekcija je v tej sezoni tekmovala z leto starejšimi nasprotniki in ob trinajstih zmagah ter dveh porazih osvojila naslov prvaka 1. lige U15 MNZ Ptuj.


V tekmovanju je ekipa zadala stotri zadetke in prejela le osem. Član rdeče-belih Zajšek Domen pa je ob koncu tekmovanja s trinajstimi zadetki postal strelec lige.


Sandi Verlak, trener selekcije U14 NK Aluminij:
"Čestitam dečkom za prizadevno delo skozi celotno leto in jim želim še veliko uspehov v nadaljnjem nogometnem udejstvovanju."


Torek, 13. Junij 2017

 

 3. mesto U10 v Miklavžu

Na največjem mednarodnem nogometnem turnirju v Sloveniji Miklavž CUP 2017, je sodelovala tudi naša selekcija U10 s trenerjem Rokom Medvedom. V skupinskem delu so se pomerili s FK Bambi Zrenjanin (SRB), NK Radlje (SLO) in NK Pohorje (SLO). Tekmovanje so končali na uspešnem 3. mestu. Bravo ekipa!


Ponedeljek, 12. Junij 2017

 

Selekcija U11 potrdila uspeh iz Kidričevega

Selekcija U11 s trenerjem Damjanom Metličarjem je na mednarodnem turnirju Miklavž CUP 2017 potrdila 1. mesto iz domačega turnirja Aluminij CUP 2017. Za ekipo rdeče-belih so igrali: Tomaž Šešo Zafošnik, Anže Šibila, Gal Princl, Lan Drevenšek, Domen Jus, Jan Vindiš, Tim Metličar Fric, Lan Mesarič, Cene Grbavac in Luka Pišek. Ekipa se lahko pohvali tudi z najboljšim igralcem turnirja Mesarič Lanom.


V prvem delu tekmovanja je ekipa zabeležila štiri zmage in končala skupinski del na prvem mestu. V osmini finala so nadigrali ekipo Pregrade (HRV), v četrtfinalu pa domačine Nogometne šole Miklavž.  V polfinalu je bila na nasprotni strani ekipa Celja, ki je prav tako morala priznati premoč naši ekipi, sledil pa je veliki finale z večnimi lokalnimi rivali ptujsko Dravo, ki so prav tako klonili proti našim fantom.

 

REZULTATI

  • Skupinski del

ALUMINIJ : NŠ MIKLAVŽ, 1 :0

ALUMINIJ : NK RADLJE,  3:1

ALUMINIJ : HEVIZ SK (HUN), 3 :0

ALUMINIJ : NŠ DUPLEK, 1:0 

  • 1/8 finala

ALUMINIJ : PREGRADA, 3 :0

  • 1/4 finale

ALUMINIJ : NŠ MIKLAVŽ, 1 :0

  • 1/2 finale

ALUMINIJ : CELJE, 1:0

  • Finale

ALUMINIJ : DRAVA, 1:0


Čestitke celotni ekipi in uspešno pot tudi naprej.


Ponedeljek, 12. Junij 2017

 

Aluminij CUP 2017 gostil 233 tekem

Dvodnevni mednarodni turnir mlajših selekcij Aluminij CUP 2017, ki je potekal od 3. do 4. junija, je v Kidričevo privabil 84 ekip, ki so svojo igro prikazale na zelenicah našega športnega parka. Igralci stari do 12 let so prikazali svoje nogometne veščine v 233-ih tekmah. Organizacija tako velikega turnirja terja ogromno truda, za kar se gre zahvaliti vsem sodelujočim, vključno s starši otrok, ki so pomagali pri pripravah na dogodek.

Pozitiven dosežek je vsekakor tudi uvrstitev selekcij Nogometnega kluba Aluminij. Tri prva, eno drugo mesto in tri uvrstitve v četrtfinale so lepa popotnica za nadaljnje delo mladih Aluminijašev in potrditev dela trenerjev v klubu.

Nogometni klub Aluminij z zadovoljstvom napoveduje izvedbo 4. Aluminij CUPA, ki se bo odvil prvi junijski konec tedna v letu 2018.

REZULTATI:
U-7 (12 ekip): 1. Lumen Varžadin, 2. NŠ Marinko Galič, 3. Bistrica; naj igralec: Ivan Babuk (Lumen);
U-8 (13 ekip): 1. Aluminij, 2. Lumen Varaždin, 3. Olimpija; naj igralec: Tristan Trop (Aluminij), naj vratar: Maksim Aksel Stojinković (Lumen);
U-9 (15 ekip): 1. Aluminij, 2. Bistrica, 3. Lumen Varaždin; naj igralec: Taj Luka Modrič (Aluminij), naj vratar: Vito Fartek (Bistrica);
U-10 (12 ekip): 1. Olimpija, 2. Drava, 3. Zg. Polskava; naj igralec: Naj Trček (Olimpija), naj vratar: Domen Arnuš (Drava);
U-11 (12 ekip): 1. Aluminij, 2. Primorje, 3. Drava; naj igralec: Tim Metličar (Aluminij), naj vratar: Žan Vrtovec (Primorje);
U-12 (10 ekip): 1. Brinje, 2. Drava, 3. Olimpija; naj igralec: Sandro Čeh (Drava), naj vratar: Luka Istenič (Brinje);
U-13 (7 ekip): 1. Miklavž, 2. Aluminij, 3. Drava; naj igralec: Žan Nikič (Miklavž), naj vratar: Luka Kolar (Aluminij).

Vsem ekipam čestitamo za prikazano igro!


Četrtek, 8. Junij 2017

 

 Fantje U-9 osvojili domači turnir drugo leto zapored

Tretja ekipa, ki je stopila na vrh stopničk Aluminij CUPA 2017 je selekcija U-9 NK Aluminij, s trenerjem Dragom Ozmecom. Fantje so ponovili lansko prvo mesto, ko so se turnirja udeležili v kategoriji U-8.

Za ekipo so nastopali: Jerenko Jure, Dovečar Aljaž, Obrovnik Andraž, Pesek Gašper, Skale Anej, Letonja Tilen, Modrič Luka, Premzl Gal, Gojčič Lan, Timi Šmigoc, Širec Jan in Lenart Taj. Naziv najboljšega igralca turnirja v tej kategoriji pripada rdeče-belemu Luku Modriču.

REZULTATI
Skupinski del:
Aluminij : NŠ Miklavž 3 : 0
Aluminij : NK Drava 3 : 1
Aluminij : NK Jurovski Dol 7 : 0
Aluminij : ONŠ Hajdina 6 : 0

Četrtfinale:
Aluminij : NK Rudar Velenje 4 : 0

Polfinale:
Aluminij : NK Mura 3 : 0

Finale:
Aluminij : NK Slovenska Bistrica 3 : 1

Še enkrat so potrdili, da v svoji igri napredujejo, zato jim čestitamo in želimo uspešen razvoj tudi v naprej.
Sreda, 7. Junij 2017

 

Drugouvrščena selekcija do 13 let z najvratarjem

Na domačem turnirju Aluminij CUP 2017 so bili uspešni tudi fantje selekcije U-13, ki so zasedli drugo mesto. Prvo mesto kategorije je zasedla ekipa Miklavža, tretje pa ekipa Drave.

 

Za selekcijo pod vodstvom trenerja Sandija Verlaka so zaigrali: Nejc Pesek, Luka Kolar, Nino Milič, Anej Ferčec, Aljaž Verlak, Domen Brumec, Marko Stojkovič, Danijel Červek, Nik Javernik, Tim Fijačko, Gaj Bregant, Gašper Tomanič, Tilen Podpečan, Taras Mlakar, Jaša Jerenko in Lan Jenšac. Za najvratarja turnirja v kategoriji je bil izbran član rdeče-belih Luka Kolar.

 

Celotni ekipi želimo uspešno igro tudi v prihodnje!Torek, 6. Junij 2017

 

Najmlajše selekcije premagovale izzive na glavnem igrišču

Turnir Aluminij CUP 2017 je gostil tudi najmlajše izmed selekcij. Ekipe do 7 in do 8 let so se pomerile na glavnem igrišču Športnega parka NK Aluminij Kidričevo.


Selekcija U-7 je svoje veselje do nogometne igre prikazala v skupinskem delu in v četrtfinalu turnirja. Selekcija U-8, ki je zasedla najvišjo stopničko svoje kategorije, se je med drugim uspešno spopadla z drugouvrščenim Lumen Varaždinom in tretjeuvrščeno Olimpijo. Lovorika najigralca Aluminij CUPA 2017 v kategoriji do 8 let pripada Tristanu Tropu, igralcu rdeče-belih.


Čestitke ekipama s trenerjem Aljošo Frukom!

Torek, 6. Junij 2017

 

U11 v svoji kategoriji osvojila Aluminij CUP 2017

V soboto in nedeljo se je v Športnem parku Aluminij Kidričevo odvijal mednarodni nogometni turnir Aluminij CUP 2017 v katerem je sodelovalo več kot 1000 nogometašev. Med uspešnejšimi je bila tudi naša selekcija U-11, pod vodstvom Damjana Metličarja, ki je osvojila domači turnir.
V skupinskem delu ekipa ni prejela gola in se je uvrstila v četrtfinale, kjer je premagala Golgeter Hajdino, v polfinalu pa Pregrado (HR). Za zmagovalno stopničko so se potegovali s Primorjem in zmagali z rezultatom 3 : 0. Ekipa se lahko pohvali tudi z najboljšim igralcem turnirja v tej kategoriji Metličar Fric Timom.

Skupinski del:
ALUMINIJ : PREGRADA (HRV)  1 : 0 
ALUMINIJ : MARLES HIŠE        4 : 0
ALUMINIJ : NK VIDEM              9 : 0
ALUMINIJ : NK FRAM               3 : 0
ALUMINIJ : PRIMORJE             2 : 0

1/4 finale :
ALUMINIJ : GOLGETER HAJDINA  1 :0

1/2 finale :
ALUMINIJ : PREGRADA (HRV)    3 :1

Finale:
ALUMINIJ : PRIMORJE  3 : 0

Čestitke rdeče-belim za uvrstitev!Ponedeljek, 5. Junij 2017

 

Članska ekipa Aluminija ostaja v Prvi ligi Telekom Slovenije

Nogometna zveza Slovenije je obvestila, da FC Koper ni pridobil licence za igranje v Prvi ligi Telekom Slovenije. Prva ekipa Aluminija se danes ne odpravlja na kvalifikacijsko tekmo z Ankaran Hrvatini. V sezoni 2017/18 ji pripada mesto v prvi ligi.Petek, 2. Junij 2017

 

Dan pred kvalifikacijsko tekmo še neznanke

Danes se izteče rok Nogometne zveze Slovenije za sprejem odločitve o pritožbi FC Kopra, ki jo je ta podal po tem, ko ni prejel licence za tekmovanje v prvi slovenski nogometni ligi. V kolikor bodo Kopru ob ugotovljenih neizpolnjenih finančnih obveznostih licenco za igranje v prvi ligi odobrili, se bo Aluminij že jutri za obstanek pomeril v prvi kvalifikacijski tekmi s tretjeuvrščenim drugoligašem Ankaran Hrvatini. V primeru, da Koprčanom licenca ne bo odobrena, kvalifikacije ne bodo potrebne in prva ekipa rdeče-belih se bo lahko odpravila na zaslužen premor. Do odločitve, ki naj bi jo po pravilniku danes do večernih ur sprejela organizacija, ki skrbi za razvoj in širjenje nogometa v Sloveniji, pa prva ekipa redno nadaljuje s treningi in bo ob primeru kvalifikacijske tekme nanjo stoodstotno pripravljena.


Sreda, 31. Maj 2017

 

Za zaključek visoka zmaga mladincev

Visoka zmaga mladincev v zadnjem krogu lige je v Športni park Kidričevo prinesla devet golov. V tekmi z VOC Celjem smo lahko videli zadetke Nejca Bračka, Tea Miliča, Nika Prelca ter gola mladincev, ki sta člana prve ekipe Aluminija Dejana Petroviča in Aljaža Ploja. Mladinci ob koncu lige zasedajo 11. mesto.


Bojan Flis, trener mladinske selekcije NK Aluminij:
"V zadnji prvenstveni tekmi je bilo kljub vročini videti veliko dobrih akcij naših igralcev, tako v obrambi, kot tudi v napadalni vrsti ob podpori zveznih igralcev. Tekmovalna sezona 2016/17 je s to tekmo zaključena, uvrstitev mladinske ekipe na lestvici pa je slabša kot je bila prikazana igra na večini tekem v drugem delu tekmovanja. Vsem igralcem, ki zapuščajo mladinsko vrsto in odhajajo v člansko kategorijo ter tistim ki še ostajajo, zahvala za trud in srečno ter uspešno športno pot."Sreda, 31. Maj 2017

 

Ekipa U15 zaključuje na 4. mestu lige

Selekcija U15 je tekmovanje Nogometne zveze Slovenije Liga U15 vzhod po 26. tekmah zaključilo na 4. mestu. Zadnji krog so odigrali z drugouvrščenimi Celjani na zelenici Arene petrol v Celju. Pod strelca edinega zadetka rdeče-belih se je vpisal Vid Kovačec.

Borut Kolar, trener selekcije U15 NK Aluminij:
"Prvi polčas smo oddigrali zelo slabo, čeprav smo imeli v 25. sekundi stoodstotno priložnost. Naredili smo preveč individualnih napak, kar je botrovalo k zadetkom nasprotnega moštva. V drugi polčas smo krenili bolj hrabro in z dvema menjavama. Odigrali smo ga dobro, čeprav je bilo to premalo, da bi nadoknadili prednost domače ekipe. Fantom bi se rad zahvalil za celotno sezono, saj so redno prihajali na treninge in ga vsakič oddelali korektno. Vsem želim obilo uspehov v nadaljnji nogometni poti in pa seveda brez poškodb."Torek, 30. Maj 2017

 

Kadeti zadnjo tekmo sezone odigrali s Celjem

Kadetska selekcija rdeče-belih je 26. krog prve kadetske lige odigrala na domači zelenici v nedeljo, 28. maja. Pomerili so se z moštvom Celja, ki ob koncu tekmovanja zavzema peto mesto lestvice.


Brane Vodopivec, trener kadetske selekcije NK Aluminij:

"Na zadnji domači tekmi smo v zelo zahtevnih razmerah odigrali dobro tekmo, predvsem prvi polčas. Od samega začetka smo prevzeli pobudo in si ustvarili kar nekaj lepih priložnosti, ki pa jih žal nismo uspeli realizirati. Celjani nikakor niso uspeli povezati svoje igre vse do zaključka polčasa, ko so iz edinega strela dosegli čudovit zadetek. Gol je prekinil tok naše igre. V drugem delu so gostje začeli bolje in hitro dosegli še drugi zadetek. Potrebovali smo kar nekaj časa, da smo vzpostavili ravnotežje in v zaključku spet zaigrali bolje. Kljub priložnostim na obeh straneh se rezultat ni več spremenil. Čestitam vsem igralcem za prikazano na tej tekmi in v celotni sezoni."Torek, 30. Maj 2017

 

U11 brez prejetega zadetka tretji v Rogozi

Selekcija U11 s trenerjem Damjanom Metličarjem se je v nedeljo 29. maja udeležila turnirja v Rogozi, kjer je na koncu zasedla uspešno 3. mesto. Po odličnih igrah v skupinskem delu, v katerem ekipa ni prejela nobenega zadetka in zabeležila tri zmage, so sledili izločilni boji.


Po četrfinalu, ko so naši fantje nadigrali moštvo Kungote, je sledilo polfinale in ekipa Bistrice, ki je uspela vzdržati vse nalete Aluminija. Po izenačenem rezultatu so bili v loteriji penalov srečnejši Bistričani. V tekmi za tretje mesto so rdeče-beli premagali moštvo Železničarja iz Maribora.

Za Aluminij so igrali: Zupanc Bian, Zafošnik Šeši Tomaž, Jus Domen, Princl Gal, Metličar Fric Tim, Kvas Anžej, Mesarič Lan, Grbavac Cene, Pišek Luka, Fridl Teo, Svetej Domen in Rus Lukas.

Ekipa se lahko pohvali tudi z najboljšim strelcem turnirja Mesarič Lanom.

Rezultati:
Aluminij : ROHO 4:0
Aluminij : Drava 1:0
Aluminij : M.Galič 6:0

1/4 finale:
Aluminij : Kungota 4:0

1/2 finale:
Aluminij : Sl. Bistrica 0:0 ; 3:4 p.p.

Za 3.mesto:
Aluminij : Železničar 1:0


Ponedeljek, 29. Maj 2017

 

Kvalifikacije prve ekipe Aluminija

Nogometna zveza Slovenije je potrdila, da se je drugoligaš Roltek Dob odpovedal dodatnim kvalifikacijam za vstop v Prvo ligo Telekom Slovenije. Aluminij naj bi se za obstoj v prvoligaški druščini pomeril z Ankaran Hrvatini v četrtek, 1. 6., ob 18. uri na Stadionu Bonifika in v nedeljo, 4. 6., ob 17. uri v Športnem parku Aluminij Kidričevo.


Ponedeljek, 29. Maj 2017

 

Vrhunci 36. kroga PLTS

Aluminij je s sobotno tekmo z Olimpijo redni del sezone Prve lige Telekom Slovenije zaključil na devetem mestu, z eno točko zaostanka za Krškim, ki zaseda mesto višje. Po pravilniku se bo prva ekipa Aluminija pomerila z drugouvrščenim iz druge lige Roltek Dobom v sredo 31. maja v gosteh in v nedeljo 4. junija v Kidričevem.


Ponedeljek, 29. Maj 2017


 

Pregled stanja tekmo pred koncem

Na spodnji polovici lestvice Prve lige telekom Slovenije vse do zadnje tekme rednega dela ostaja pestro. Kandidata za neposredni obstanek sta poleg nas Kidričanov še Krško in Rudar. Naš cilj lahko dosežemo zgolj s podaljšanjem niza neporaženosti, ki sedaj traja že pet tekem zapored.


Pogled na drugoligaško razporeditev nam pove, da se bo v prvo ligo, namesto izpadlih desetouvrščenih Radomelj, neposredno uvrstil Triglav Kranj. Drugouvrščeni Roltek Dob se naj bi za prvoligaški preboj v kvalifikacijski tekmi pomeril z devetouvrščenim iz prve lige.


Obstaja še nekatere neznanke. FC Koper še ni dobil licence za nastop v najvišjem rangu nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Drugoligaš Roltek Dob pa uradno še ni potrdil ali se bo lotil prvoligaškega izziva ali se odločil za drugoligaško tekmovanje. V slednjem primeru bi priložnost lahko dobil tretjeuvrščeni Ankaran-Hrvatini.


Po koncu tekem zadnjega kroga Prve lige Telekom Slovenije, ki se bodo odvile v soboto, 27. 5., ob 16.55, bodo vsaj nekatere neznanke odkrite.Četrtek, 25. Maj 2017

 

"Ekipa je osredotočena nase"

Zadnje srečanje rednega dela Prve lige Telekom Slovenije je pred nami. V soboto bodo fantje odigrali tekmo z Olimpijo, ki si deli drugo mesto z Gorico. Stadion Stožice bo gostil boj Aluminija za osmo mesto in boj Olimpije za končno drugo mesto letošnje prvoligaške lestvice. Aprilska zmaga Aluminija nad Olimpijo je pokazala, da so tri točke za Kidričane dosegljiv cilj.

»V tekmo z Olimpijo gremo na popoln izkupiček!« napove Mihael Rebernik, ki smo ga v zadnjih dveh tekmah s svojimi soigralci na igrišču videli v večji meri. »Aluminij pa ne glede na vse igra svojo igro in ekipa je osredotočena nase in na svoje kvalitete.« Mihael je v srečanju z Rudarjem k izenačenem rezultatu prispeval pomembna gola: »V zadnjih dveh tekmah sem dobil priložnost in jo po mojem mnenju s svojimi soigralci dobro izkoristil. Vedno znova se izkažemo kot dobra ekipa, ki ne dvomim, da je sposobna zavzeti osmo ali dosegljivo sedmo mesto lestvice. Vsekakor bomo na igrišču dali od sebe vse, da to izpolnimo.«


Sreda, 24. Maj 2017

 

Kljub rezultatu borbena igra in želja po zmagi

Mladinska selekcija se je dva kroga pred koncem tekmovanja prve mladinske lige pomerila s Krko, ki je neposredni tekmec Aluminija, saj zaseda mesto lestvice višje. Med strelce Aluminija se je vpisal Nejc Bračko, ki se bo z ekipo v zadnjem krogu pomeril še z VOC Celje.


Bojan Flis, trener mladinske selekcije NK Aluminij:
"Tekmo smo igrali oslabljeni, saj nam je manjkalo kar nekaj igralcev, ki sicer igrajo v prvi postavi. Nasprotnik je v prvem polčasu prišel do vodstva, v istem delu pa je bil izključen tudi naš vratar, saj je naredil je prekršek izven kazenskega prostora, je bilo popolnoma jasno, da se bomo zelo težko enakovredno kosali številčno premočnemu nasprotniku. V drugem polčasu smo kljub igralcu manj izenačili in poskušali doseči še kakšen zadetek, vendar je nasprotnik v končnici realiziral dva svoja protinapada in zmagal s 3:1. S prikazano igro naših igralcev smo lahko kljub porazu zadovoljni, saj so prikazali borbeno igro z veliko željo po zmagi."


Sreda, 24. Maj 2017

 

Pred U15 le še Celje

Selekcija U15 NK Aluminij v predzadnjem krogu zaseda 4. mesto lestvice Lige U15 Vzhod. Pretekli vikend so odigrali tekmo z NŠ Mura, prihajajoči vikend pa se bodo v zadnjem krogu lige pomerili s Celjem.

Borut Kolar, trener selekcije U15 NK Aluminij:
"Tekma je bila zelo dinamična s pravim tekmovalnim nabojem. Žal se nam ni izšlo po naših načrtih. Tekmo smo odigrali solidno. Vseeno pa smo naredlili preveč napak, da bi doma vzeli tri točke. Na fante sem vseeno zelo ponosen, saj so pustili srce na igrišču."


Med strelce Aluminija se je zapisal Nik Erhatič.

Torek, 23. Maj 2017

 

"Ekipa si zasluži vse čestitke."

V predzadnjem krogu prve slovenske kadetske lige se je naša ekipa pomerila s Krko. Z zmago so zavzeli osmo mesto lestvice, na kateri so razlike v točkah minimalne. V zadnjem krogu se bodo pomerili s Celjem, ki zaseda peto mesto z izkupičkom višjim le za tri točke.


Brane Vodopivec, trener kadetske selekcije NK Aluminij:
"V Novem mestu smo v okrnjeni zasedbi odigrali dobro tekmo in nasprotnika nadigrali v vseh elementih igre. Od samega začetka smo držali visok ritem, z agresivno igro smo nasprotnika silili v napake, v napadu pa s hitro in enostavno igro prihajali v priložnosti. Sredi prvega polčasa smo po lepem predložku zadeli z glavo. Do našega zadetka so domačini še bili nevarni, po tem pa je njihova igra padla. Do konca polčasa smo zadeli še dvakrat. Drugi polčas smo začeli preveč sproščeno, nasprotnik pa je spet zaigral bolje, tako da smo videli kar nekaj priložnosti na obeh straneh. Po nekaj uvodnih minutah smo se le zbrali in zaigrali bolje. Do konca smo izkoristili še eno priložnost in suvereno zmagali. Ekipa si zasluži vse čestitke."


Pod strelce tekme s Krko se je dvakrat zapisal David Flakus Bosilij, Tim Jelenko in Filip Jauk.Torek, 23. Maj 2017

 

Vrhunci 35. kroga PLTS

Vrhunci včerajšnje tekme z Domžalami, ki se je zaključila z neodločenim izidom. Članska selekcija Aluminija je pokazala, da ekip najvišje slovenske nogometne lige v Kidričevem ne čaka lahka naloga. Fantom čestitamo za predanost, ki so jo izkazali za klub in za navijače!


Ponedeljek, 22. Maj 2017


 

Kadeti proti Krškemu in Olimpiji
Kadeti NK Aluminij so v nedeljo, 14. 5, odigrali tekmo s Krškim in zabeležili zmago ter v sredo, 17. 5., tekmo z Olimpijo v kateri so morali priznati premoč gostov.

Brane Vodopivec, trener kadetske selekcije NK Aluminij:"V Krškem smo začeli tekmo nekoliko v krču. Nikakor nismo uspeli zaigrati, kot smo se dogovorili. Nasprotnik je bil razpoložen in nevaren takoj od začetka. Sredi prvega polčasa so domačini uspeli zadeti, kar nas je predramilo in počasi smo izboljševali našo igro in proti koncu polčasa postajali tudi vse nevarnejši. Pogovor med polčasom je obrodil sadove in drugi del smo spet odigrali tako kot znamo. Stopnjevali smo pritisk, si pripravljali priložnosti, nasprotnika pa prisilili v obrambno igro. Garanje na igrišču se je obrestovalo. Čestitke vsem fantom."

V tekmi s Krškim sta se med strelce rdeče-belih zapisala Semir Mrkaljević in Alen Polanec in enajstmetrovke. Srečanje z Olimpijo beleži le gol gostov, ki so ga v Kidričevem dosegli v prvih minutah tekme.

"Tudi tekmo z Olimpijo smo začeli slabo in že v drugi minuti prejeli zadetek. Kar nekaj časa smo rabili, da smo zaigrali tako kot znamo. Kljub temu, da smo vzpostavili ravnotežje in da sta obe ekipi imeli še nekaj priložnosti, se rezultat do konca ni zamenjal. Kljub porazu so fantje prikazali veliko pozitivnih stvari, za kar si ponovno zaslužijo čestitke."

Petek, 19. Maj 2017

 

Vrhunci 34. kroga PLTS

Včerajšnja tekma z Rudarjem je rdeče-belim odnesla dve točki v ostrem boju za osmo mesto. V posnetku si lahko ogledamo lepa zadetka Mihaela Rebernika, s katerima so Kidričani remizirali z rezultatom 2 : 2. Pred ekipo sta še dva kroga tekmovanja. Prvega bo Aluminij odigral v nedeljo v Kidričevem z Domžalami, v zadnji tekmi pa se bodo srečali z Olimpijo.


Četrtek, 18. Maj 2017


 

 
"Ne živi se le od ene tekme"
"Tekmo proti državnemu prvaku smo odigrali dobro in iz nje izstopamo zadovoljni." po nedeljskemu dogodku povzema Vedran Turkalj, izkušen branilec rdeče-belih, ki v Kidričevem domuje skupaj dve leti. Ob tem Vedran opozori, da so pred koncem sezone le še tri tekme in, da časa za zmagoslavje ni. Jutri se bodo fantje pomerili s sedmouvrščenim Rudarjem, s katerim nas ločujeta dve točki razlike.

"Ne živi se le od ene tekme, zato gledamo naprej, saj gremo jutri že na srečanje v Velenje. Rudar je fizično močna ekipa, ki ima na vseh pozicijah dobre igralce. So ekipa, ki jo je treba spoštovati, a se je ne bati." Velenjčanom je na domačem stadionu uspelo poraziti Olimpijo, a kot vedno prva ekipa zbrano pove: "V jutrišnjo tekmo gremo kot v vsako drugo. Gledamo nase in na našo igro ter se pri tem trudimo pokazati našo vrednost."


Torek, 16. Maj 2017

 

Pomembno, da so uspešni na igrišču in v šoli

Selekcija U15 NK Aluminij s trenerjem Borutom Kolarjem se je tri tekme pred koncem uradnega dela tekmovanja Liga U15 vzhod letošnje sezone srečala s Kety Emmi Bistrico. Ekipa iz Slovenske Bistrice je slavila z rezultatom 1 : 0.


Borut Kolar: "Kot trener vsekakor ne morem biti zadovoljen z včerajšnjo prikazano igro svojih fantov, kot tudi ne s prelahko izgubljenimi tremi točkami. Igra nam nikakor ni stekla, premalo je bilo borbenosti in želje po zmagi. Po drugi strani pa fante razumem, saj gre prvenstvo proti koncu in jim zmanjkuje zbranosti. Končuje se tudi šolsko leto, kjer morajo fantje stisniti in uspešno končati šolanje, kar mi kot trenerju veliko pomeni, da so uspešni tako v šoli, kot tudi na igrišču. "


Ekipa na lestvici Lige U15 vzhod zaseda uspešno četrto mesto, pred njih se uvrščajo Maribor, Celje in Šampion. Fantje se bodo v maju srečali še z Muro in Celjem.


Torek, 16. Maj 2017

 

Slabši prvi polčas mladincev
Mladinska selekcija je 24. krog lige odigrala v nedeljo na stadionu Matije Gubca v Krškem. Domačini so z rezultatom 3 : 2 zabeležili novo zmago, pri čemer sta za Aluminij učinkovito streljala član prve ekipe rdeče-belih, 18-letni Aljaž Ploj, in iz enajstmetrovke Teo Milič.

Bojan Flis, trener mladinske selekcije NK Aluminij:"Prvi polčas tekme proti ekipi Krškega je bil iz naše strani precej slab in v tem delu smo prejeli dva zadetka. V drugem polčasu smo zaigrali bolje in se uspeli v zaključku tekme nasprotniku približati zgolj na zadetek zaostanka. V končnici smo imeli tudi priložnost izenačiti, vendar nam ni uspelo. Rezultat tri prosti dva je posledica slabe igre v prvem polčasu."

Mladinci se bodo v tej sezoni prve mladinske lige pomerili še z Muro in VOC Celje.
Torek, 16. Maj 2017

 

Vrhunci 33. kroga PLTS

Imamo posnetek vrhuncev nedeljske tekme v Kidričevem! Aluminij je slavil z zmago in obdržal osmo mesto lestvice Prve lige Telekom Slovenije.


Ponedeljek, 15. Maj 2017


 

Dan nogometa v Kidričevem

Za nami je dan nogometa v Kidričevem. Prva ekipa Aluminija je v srečanju z Mariborom pridobila pomembne tri točke v boju za osmo mesto prvenstva. Ob dobrem vzdušju v Športnem parku Aluminij Kidričevo smo lahko videli tri zadetke rdeče-belih in en zadetek Maribora. Zmaga je ekipi vsekakor dobra popotnica v sredino tekmo, ko se bodo v Velenju soočili z Rudarjem.


Navijalo pa se je tudi med polčasom, ko so nam svoje veselje do te naše igre pokazali udeleženci krožkov, ki jih trenerji Nogometnega kluba Aluminij izvajajo na osnovnih šolah občine Kidričevo. Fantom in dekletom čestitamo za pogum!


Ter hvala vsem podpornikom in navijačem, ki ste na današnjem srečanju ustvarili pravo športno vzdušje. Prvo moštvo Aluminija vam podaja aplavz.

Ponedeljek, 15. Maj 2017

 
LESTVICA Prve lige Telekom Slovenije 16/17
Mesto KlubTočke
1.Maribor73
2.Gorica60
3.Olimpija60
4.Domžale56
5.Celje55
6.Koper50
7.Rudar41
8.Krško39
9.Aluminij38
10.Radomlje13

GENERALNI
SPONZOR


SPONZORJI    

Vse pravice pridržane © 2015 NK Aluminij