DOBRODOŠLI

Dobrodošli na strani nogometnega kluba NK Aluminij!   Preberi več 

 


1. SLOVENSKA MLADINSKA IN KADETSKA LIGA
NOGOMETNA ŠOLA    

 


ZADNJE NOVICE
ARHIV NOVIC    

 

Nova pridobitev članov NK Aluminij!


Poleg Kocića, Srdića in Rebernika je naša ekipa v svoje vrste sprejela novega člana, bivšega kapetana Zavrča Lovra Cveka. Predstavljamo vam vse štiri igralce, ki bodo v prihodnje pod vodstvom trenerja Bojana Špehonje, krojili rezultate naše ekipe.


MILAN KOCIĆ: rojen 16. 2. 1990, predhodno igral za Rudar Velenje, obrambni igralec

ALEKSANDAR SRDIĆ: rojen 30. 5. 1992, predhodno igral za Dinamo Vranje, napadalec

MIHAEL REBERNIK: rojen 6. 8. 1996, predhodno igral za HNK Rijeka (posoja), napadalec

LOVRO CVEK: rojen 6. 7. 1995, predhodno igral za Zavrč, vezni igralecVsem želimo veliko uspehov! 
         

Ponedeljek, 22. Avgust 2016 

Intervju z Bojanom Špehonjo, trenerjem SNPortalove enajsterice 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije


V tokratni 'najenajsterici' mesto trenerja zaseda strateg ekipe NK Aluminij Bojan Špehonja. V elitni izbor so se uvrstili še trije naši igralci: Luka Janžekovič, Josip Zeba in Matic Vrbanec.


Objavljamo intervjuju s Špehonjo, v katerem je z nami delil mnenje o nedeljski zmagi, nam opisal njegovo trenersko kariero v Aluminiju, poudaril pomembnost nogometne šole kluba in pohvalil svoje varovance.


G. Špehonja, izvoljeni ste za trenerja enajsterice 6. kroga Prve lige Telekom Slovenije po izboru uporabnikov SN portala. Očitno je tekma v Mariboru v slovenski nogometni javnosti pustila močan pečat. Kako vi, kot trener ekipe NK Aluminij, spremljate to zmago?

Še enkrat moram povedati, da so za to zmago najbolj zaslužni igralci. Igrajo oni in ne jaz. Vedeli pa smo, kaj hočemo, kako se moramo proti Mariboru postaviti in to nam je uspelo. Fantom res vse čestitke za zmago.

Z NK Aluminij ste kot trener že približno 20 let. Tu ste verjetno doživeli veliko različnih trenerskih situacij.

V Aluminiju sem treniral kadete in nato mladince, s katerimi smo prišli v prvo ligo, kjer smo tudi dvakrat igrali finale Slovenskega pokala. V sezoni 2005/2006, ko smo premagali Gorico, smo tudi dosegli naziv pokalnega prvaka Slovenije. S člansko ekipo smo se prebili iz tretje v drugo ligo in tam držali trdno mesto. Za kratek čas enega leta sem bil tudi v Dravi in se nato vrnil v Aluminij, moj matični klub.

Imate izkušnje s treningom mlajših selekcij, nam lahko poveste kako na njih vpliva klubska članska selekcija? So njihov vzor?

Mladim igralcem je prvo moštvo kluba vzor. Njihov uspeh ali neuspeh in njihovo vedenje nanje posledično vpliva, v negativnem ali pozitivnem smislu. Lep primer odnosa so naši mladi nogometaši Aluminija, ki so nas v ponedeljek pričakali na domačem igrišču, in nam namenili aplavz za zmago nad Mariborom. To je neka zelo pozitivna stvar.

Kakšna je usmeritev dela z nogometaši v NK Aluminij? Se je ta čez leta spremenila, ali ostaja ista?

Po mojem mnenju ima Aluminij zelo dobro šolo, dobre trenerje. Delamo na tem, da poskušamo naše mlade igralce, kolikor je to le mogoče, usmeriti v naše prvo moštvo. Upam in si želim, da nam bo to tudi letos v čim večji meri uspelo.

Kaj so po vašem mnenju igralci ekipe Aluminija pridobili z zmago nad Mariborom?

Samozavest je pozitivna, vendar s previdnostjo. Tukaj lahko vsak premaga vsakega. Rudar Velenje je prejšnje kolo ostal doma brez točk, pred tem pa je premagal Olimpijo. Vsaka tekma je lahko priložnost za zmago za obe ekipi. Je pa tekma z Mariborom za nas smernica kako naj bi igrali, kakšen naj bi bil naš pristop in način igranja. Prav to pa nam je omogočil pozitiven rezultat tekme. Kajti način igranja se lahko hitro spremeni, če si v zaostanku in nek rezultat loviš.

G. Špehonja, čestitke za izbor v naj enajsterico 6. kroga ter za vztrajno in dolgotrajno delo v trenerstvu nogometnih potencialov. Veliko uspeha tudi v prihodnje.

Najlepša hvala. Se vidimo v nedeljo, v Kidričevem, ko bomo igrali z Rudarjem.  


M.O.


Sreda, 24. Avgust 2016


 

"Upamo na takšno podporo tudi na prihajajočih tekmah."


Po nedeljski tekmi z Mariborom je Aluminij izenačil število točk na prvoligaški lestvici z Rudarjem in Celjem. V Ljudskem vrtu so navijači ustvarili močan ambient, ki je naše nogometaše še dodatno motiviral.

O tokratni tekmi smo povprašali Josipa Zebo, obrambnega igralca Aluminija, ki je proti Mariboru zadel gol za končni rezultat 0 : 2.

"Za nami je težka tekma z Mariborom, v kateri nismo imeli kaj izgubiti. Vanjo smo vstopili sproščeno in z namenom, da damo od sebe maksimum. Pričakovali smo eno točko, upali na tri, na koncu se nam je odprlo in celotna ekipa je dala vse od sebe. Čestitam vsem fantom za to igro in zasluženo zmago. V Ljudskem vrtu je bil odličen ambient. Veseli smo bili naših domačih navijačev, ki so nas bodrili in spremljali. Izstopali pa so nogometaši mlajših selekcij Aluminija, ki so nas glasno spodbujali iz tribun. Vsem se zahvaljujemo in upamo na takšno podporo tudi na prihajajočih tekmah, saj je tako tudi nam lažje igrati in priti do rezultata. V nedeljo nam sledi težek boj proti Rudarju na domačih tleh. Moramo jih spoštovati, saj so dobra ekipa. Računamo na tri točke."
Ponedeljek, 22. Avgust 2016


 

Obiščite našo Facebook stran

S klikom na fotografijo boste obiskali našo Facebook stran, kjer je dostopnih več aktualnih informacij o aktivnostih članske selekcije in mlajših selekcij kluba.


Vabljeni k ogledu in komentiranju!


Petek, 19. Avgust 2016
ZADNJI VIDEO
ARHIV VIDEOV  

 
LESTVICA Prve lige Telekom Slovenije
Mesto KlubTočke
1.Olimpija13
2.Gorica12
3.Domžale11
4.Koper9
5.Maribor8
6.Krško8
7.Aluminij
7
8.Celje7
9.Rudar7
10.Radomlje2

GENERALNI
SPONZOR


SPONZORJI

Vse pravice pridržane © 2015 NK Aluminij